Breinwijs
20 maart 2020
Masterclass | GreenVillage, Nieuwegein

Breinwijs - Breinkunde voor professionals

Neurowetenschap als basis voor uw leidinggevende rol

Breinwijs - Breinkunde voor professionals

Neurowetenschap als basis voor uw leidinggevende rol
20 maart 2020
GreenVillage, Nieuwegein
Details
De belangrijkste inzichten vanuit de neurowetenschap op dit moment

Hoe zorgt u ervoor dat prikkels uw medewerkers niet overspoelen? Hoe kunt u het gedrag van mensen in en rond organisaties verklaren? Verdiep u niet in managementboeken, maar in het menselijk brein! De neurowetenschap is één van de snelst groeiende wetenschappen, waarmee spectaculaire kennis boven komt drijven. Kennis die meer dan ooit relevant is op de werkvloer. 

Breinwijs biedt u de meest up-to-date kennis over het belangrijkste gereedschap van de mens:

 • Inzicht, kennis en technieken uit de neurowetenschap die u zowel binnen uw werk als privé in kunt zetten
 • Alles over het belang van het geheugen als het gaat om intelligentie, persoonlijkheid, waarneming, identiteit en tijdsbesef
 • Hoe u uw (eigen) concentratie en aandacht kunt managen
 • Het gedrag van mensen te en het (her)opbouwen van goede relaties met anderen te begrijpen

Op het podium..

Prof. dr. Erik Scherder met een nieuwe lezing 'The busier, the better'
Douwe Draaisma over het belang van het geheugen
Mark Tigchelaar over het managen van je eigen concentratie
Chantal van den Berg over de praktische vertaalslag van het brein naar herkenbare werksituaties

Wilt u tijd winnen, betere resultaten boeken en meer rust in uw hoofd creëren? Kom naar Breinwijs!

Lees meer +
Programma
9.15 uur   Ontvangst met koffie en thee
9.45 uur   Opening door dagvoorzitter Jesper Rijpma
10.00 uur   Het belang van het geheugen | door Douwe Draaisma

 

Het geheugen is het natuurlijke hart van de psychologie. Onze intelligentie, onze persoonlijkheid, onze waarnemingen zouden allemaal niet bestaan zonder geheugen. Logisch dus om ons geheugen scherp te houden, van braintraining tot vitaminepreparaat. Zeker in de huidige tijd van stress, burn-outs en tijdgebrek. Maar is het zinvol, al die hersengymnastiek? Welke veranderingen vinden er plaats in het geheugen in verschillende levensfasen? En wat kunt u in de omgang met uw medewerkers doen om hen ook scherp te houden en niet te laten overspoelen door prikkels? 

Als manager, leidinggeven of professional is het goed te beseffen dat het geheugen essentieel is voor intelligentie, persoonlijkheid, waarneming, identiteit en tijdsbesef.

11.00 uur   Netwerkbreak
11.30 uur   Het managen van uw eigen concentratie | door Mark Tigchelaar

 

Tijdens dit onderdeel neemt Mark Tigchelaar je mee op een reis door het brein. Centraal staat het managen van eigen concentratie en aandacht. U leert:

 • Hoe de hersenen werken en omgaan met alle prikkels
 • Welke concentratielekken er kunnen zijn
 • De relatie tussen enerzijds innovatie en creativiteit en productiviteit anderzijds
 • Meer rust, overzicht en controle krijgen
 • Effectief pauzeren
12.30 uur   Netwerklunch
13.30 uur               Mensen helpen keuzes te (laten) maken via het brein | door Chantal van den Berg

 

Welke technieken zijn er waardoor mensen daadwerkelijk keuzes maken en welke invloed heb je daar zelf op? Oftewel, hoe kun je medewerkers via het brein in beweging krijgen? Chantal gaat in op manieren waarop mensen andere mensen in actie laten komen en vertaalt ze ze direct in een praktische leidraad voor herkenbare werksituaties. U leert:

 • Op welke 4 manieren ons brein keuzes maakt
 • Verander de context, dan verander je de keuzerichting
 • Hoe je breintechnieken in leidinggevende en persoonlijke situaties inzet
 • Praktijkcase 1: Dwarsliggers overwinnen a.h.v. de VONK-formule
 • Praktijkcase 2: Vernieuwing en verandering managen via het brein
14.30 uur   Netwerkbreak
15.00 uur               The busier, the better - laat je hersenen niet zitten | door prof. dr. Erik Scherder

 

Inmiddels weten wij steeds meer over de werking van de hersenen en hoe deze gedrag aansturen. Bovendien kunnen simpele zaken als muziek en beweging de hersenen op positieve wijze activeren en stress voorkomen. De meest bevlogen professor van Nederland vertelt zoals alleen hij dat kan over ons gedrag en hoe ons brein hier aan bijdraagt: met vaart, vaardigheid en een groot inlevingsvermogen.

16.00 uur   Netwerkborrel
Lees meer +
Sprekers

Erik Scherder

X

Erik Scherder

Prof. Dr. Erik J.A. Scherder

Professor Erik Scherder is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij won meerdere keren de VU Onderwijsprijs. Zijn talent werd ook herkend door de Universiteit van Nederland en door De Wereld Draait Door, waar hij een regelmatige en graag geziene gast is. Zijn presentatiestijl en timing zijn opvallend. Ongeacht of hij voor een volle collegezaal staat, in een bomvolle studio met lopende camera’s of bij bijeenkomsten in het land, overal werkt zijn enthousiasme aanstekelijk. Als geen ander maakt Erik Scherder de wetenschap toegankelijk.

Lees meer
Mark Tigchelaar

Mark Tigchelaar

X

Mark Tigchelaar

neuropsycholoog

Mark Tigchelaar studeerde neuropsychologie en begeleid kenniswerkers, ondernemers en topsporters om hun prestaties te verbeteren. Hij schreef vijf boeken over hoe we meer uit onze hersenen kunnen halen, welke in zes talen zijn vertaald. Hij heeft verschillende TEDx talks gegeven en wordt wereldwijd gevraagd voor lezingen. In de afgelopen 15 jaar hebben meer dan 100.000 mensen een training bij hem gevolgd.

Lees meer
Chantal van den Berg

Chantal van den Berg

X

Chantal van den Berg

spreker, auteur en brein-expert

Chantal is spreker, auteur en expert op het gebied van het brein in relatie tot hoe je mensen kan helpen keuzes te maken zodat ze in actie komen. Ze studeerde Bedrijfswetenschappen en werkte 20 jaar bij zowel kleine als grotere bedrijven en in diverse branches. In die tijd verdiepte ze zich in het brein, gedragspsychologie, mindset, non-verbale communicatie en zo ontwikkelde ze haar expertise over Neuromarketing en Neurowetenschappen.

Lees meer
Douwe Draaisma

Douwe Draaisma

X

Douwe Draaisma

emeritus-hoogleraar

Douwe Draaisma, emeritus-hoogleraar, is een Nederlands psycholoog die gespecialiseerd is in de aard en mechanismen van het menselijk geheugen. Hij is bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Draaisma is de auteur van een aantal zeer succesvolle boeken die veelvuldig zijn vertaald. Met zijn Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt won hij meerdere prijzen.

Lees meer
Jesper Rijpma

Jesper Rijpma

X

Jesper Rijpma

Dagvoorzitter

Jesper is naast zijn activiteiten als gespreksleider actief in de public affairs (in de zorg) en voorzitter van poppodium De Helling.

Lees meer
Lees meer +
Prijs & informatie
Datum en locatie: 

Vrijdag 20 maart 2020

Green Village
Blokhoeve 7
3438 LC Nieuwegein

Prijs en voorwaarden: 

999,- per persoon (btw vrij*) | Commerciëel tarief
699,- per persoon (btw vrij*) | Regulier tarief
599,- per persoon (btw vrij*) | Vroegboekprijs voor de eerste 50 deelnemers
549,- per persoon (btw vrij*) | Teamtarief (va. 3 personen of meer)

Prijs inclusief boek naar keuze:
Kies één van de boeken: Breinspel - Activeer het onbewuste brein van Chantal van den Berg, Laat je hersenen niet zitten van Erik Scherder of Focus AAN/UIT van Mark Tigchelaar. 

Primaire doelgroep breinwijs | breinkunde voor professionals **

Bestuurders, managers, leidinggevenden, zorgprofessionals en overige geïnteresseerden in diverse sectoren (gezondheidszorg, zorg en welzijn, publieke sector, gemeentes, politiek, onderwijs en het bedrijfsleven). Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep behoort, mail dan gerust naar yefke.patiwael@bsl.nl

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees meer over de CRKBO registratie.

 

**Uw aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep, behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervangers.

Aanmelden: 

Schrijf u gemakkelijk in via het inschrijfformulier. Voor vragen met betrekking tot inschrijven is onze klantenservice bereikbaar op het telefoonnummer 030 - 638 36 38 of per e-mail via aanmelder@bsl.nl

Het inhoudelijke programma staat gelijk aan 5 uur studiebelasting. (Er is geen voorbereiding noodzakelijk)

Voor inhoudelijke vragen neemt u contact op met Yefke Patiwael (Portfoliomanager) via 030 - 63 83 849 of yefke.patiwael@bsl.nl.

Annuleringsvoorwaarden: 

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 950,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 125,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p.. Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.

Lees meer +
Video

Lees meer +