Cultuur en gedrag
14 februari 2020
Masterclass | Landgoed de Horst

De essentie van cultuur en gedrag

Aan de slag met gedrag: hét startpunt voor cultuurverandering

De essentie van cultuur en gedrag

Aan de slag met gedrag: hét startpunt voor cultuurverandering
14 februari 2020
Landgoed de Horst
Details

De enige manier om verandering duurzaam te laten zijn is een cultuur- en gedragsverandering. Dat begint met de mensen in uw organisatie en het creëren van een dynamische en wendbare omgeving, waarin iedereen lekker werkt en samen betere resultaten behaalt. Maar hoe doet u dat?

Ontdek op 14 februari welke bouwstenen u nodig heeft voor een duurzame cultuurverandering.

  • U leert over het ontstaan van succesvolle organisaties en hoe u als leidinggevende het goede voorbeeld kunt geven in gedragsverandering
  • U krijgt inzicht in de 7 randvoorwaarden voor het vergroten van eigenaarschap in uw team
  • U ontdekt hoe u uw team in beweging krijgt en hoe u het ‘werkvuur’ aan kunt wakkeren
  • U leert hoe u door inclusief leidinggeven een open en daadkrachtige cultuur tot stand brengt

Wilt u vooruit met uw organisatie en leren hoe u cultuur- en gedragsverandering in de praktijk mogelijk maakt?
Kom dan op Valentijnsdag 2020 naar het congres en laat u door 5 topsprekers verleiden tot concrete actiepunten, die u én uw organisatie verder brengt.

Bekijk het programma >

Lees meer +
Programma

Programma
Datum: 14 februari 2020
Locatie: Landgoed de Horst
Tijd: 09.30 - 16.30 uur
 

09.30 uur   Koffie en registratie en opening van de dag door Hans van der Loo
     
10.15 uur  

Bouwstenen voor snelle cultuurverandering

    door Karen Reichert

 

 

Een cultuur veranderen wordt vaak gezien als een lastig en langdurig proces. Maar het kan ook anders. In deze sessie laat Karen Reichert zien dat een succesvolle cultuurverandering binnen een jaar te realiseren is. Op basis van een beproefd model krijgt u inzicht in de bouwstenen die daaraan bijdragen. U leert hoe mensen reageren op verandering en hoe u als leider kunt bijdragen om de gewenste cultuur binnen een jaar te bereiken.

Karen biedt u een nieuw perspectief voor een snelle én succesvolle cultuurverandering op basis van het principe: waarderen wat er is, ontdekken wat er kan.

Leerdoelen:

  • Hoe geef ik invulling aan het principe: waarderen wat er is, ontdekken wat er kan?
  • Op welk niveau start een cultuurverandering?
  • Hoe benut ik de onderstroom in de organisatie?
  • Welke bouwstenen zorgen voor een snelle en succesvolle cultuurverandering?
  • Hoe wordt cultuurverandering een gezamenlijk traject waarin elke medewerker eigenaarschap neemt?
     
11.15 uur  

Eigenaarschap vergroten bij jezelf én je team

    door Pieter van der Haak
   

Mensen doen wat ze moeten doen, maar zetten vaak niet dat tandje bij om het verschil te maken. Terwijl iedere organisatie in een snel veranderende wereld nu juist dat zo hard nodig heeft.            

Veel managers zitten op hun positie omdat ze zelf eigenaarschap hebben getoond. Eén van de valkuilen is dat ze zich nog steeds eigenaar voelen en het eigenaarschap soms bij anderen wegnemen.

Eigenaarschap aanwakkeren bij anderen begint bij eigenaarschap bij jezelf. Waar ben jij van? Van de inhoud, of zorg jij er voor dat er een mooi team staat dat in staat is om ook zonder jou de dag dagelijkse werkzaamheden gedaan te krijgen en hierin een verschil kan maken? Pieter laat u kennismaken met de  7 randvoorwaarden voor het vergroten van eigenaarschap.

     
12.15 uur  

Lunchbreak

     
13.00 uur  

Vlammende cultuur in een vloeibare wereld

    door Hans van der Loo
   

Zacht is het nieuwe hard. Als je leiders van snelgroeiende organisaties vraagt wat de belangrijkste groeifactor is, noemen ze niet technologie of strategie, maar cultuur en teams.
Leer in 45 minuten wat je kunt doen om je organisatie te transformeren tot een ‘team of teams’ en hoe je je cultuur tot cultstatus laat uitgroeien.  

     
14.00 uur  

Gedragsverandering is een kwestie van doen

    door Theo Janssen
   

Gedragsverandering is de enige manier om veranderingen duurzaam te laten zijn. Er is becijferd dat ergens tussen de 90 en 100% van de trajecten nauwelijks tot geen effect hebben. De belangrijkste reden waarom een verandering niet duurzaam is, is het feit dat er geen enkele aandacht is voor gedragsverandering. Maar als u een keer échte verandering wilt dan zowel medewerkers als managers hun gedrag aanpassen. Theo Janssen laat aan de hand van psychologische gedragsprincipes zien hoe dit mogelijk is.

     
15.00 uur  

Social networking break

     

15.30 uur

 

Teamcultuur: samen bouwen aan de tribes van morgen

    door Jitske Kramer
   

Sterke tribes hebben goed en eerlijk geregeld wie mag meedoen, meepraten en meebeslissen. Jitske Kramer maakt inzichtelijk hoe culturen, tribes, zich vormen in interactie en besluitvorming. Wat de rol van leiders hierin is en hoe we open culturen creëren. Hoe kunnen we naar de verschillende perspectieven luisteren, en tegelijkertijd daadkrachtig handelen en een koers uitzetten? Dit vraagt inclusief leiderschap met power én love. Liefde door een antropologische bril bekeken waarin commitment en reciprociteit centraal staan.

     

16.30 uur

 

Afsluiting en borrel

     

*Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen

Lees meer +
Sprekers

Jitske Kramer

X

Jitske Kramer

Corporate antropoloog en expert op het gebied van diversiteit, internationaal samenwerken en organisatiecultuur

Jitske Kramer is corporate antropoloog en reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Culturele antropologie is de discipline die zich afvraagt wat het betekent om mens te zijn tussen mensen in organisaties en daarbuiten. Hoe kun je samenwerken met mensen die je leuk vindt, maar vooral ook met mensen die je niet zo leuk vindt. Ze bracht Deep Democracy in 2012 naar Nederland en verzorgt hier samen met een team van instructors vele trainingen in.

Lees meer

Karen Reichert

X

Karen Reichert

Trainer, coach, adviseur, auteur van het boek ‘Het waarom, hoe en wat van het olifantenpad, de snelste weg naar cultuurverandering’

Karen Reichert is trainer, coach, adviseur. In 1997 startte ze -na een carrière als Hoofd Opleidingen bij de Efteling- haar eigen trainingsbureau: HUMAN CAPITAL Training & Advies. Haar expertise ligt op het terrein van cultuurverandering en leiderschap. Vanuit de visie ‘Waarderen wat er is, ontdekken wat er kan’ begeleidt ze mensen en organisaties in transformatie-processen waarbij  het voortbouwen op successen centraal staat. Haar focus ligt op waardevolle en waardevaste ontwikkeling van menselijk kapitaal.

Lees meer
Pieter van der Haak

Pieter van der Haak

X

Pieter van der Haak

Pieter van der Haak is de oprichter van P&A Talentontwikkeling. Hij houdt zich bezig met de toekomst van P&A middels het ontwikkelen van nieuwe programma’s en methoden. Daarnaast schreef hij het boek Faciliterend Leidinggeven, De Faciliterende Ambtenaar en schreef hij samen met Monique Lueb het boek Leidinggeven in De Nieuwe Werkelijkheid. In 2014 verscheen zijn boek Van Vakmanschap naar Leiderschap in boekhandel, uitgegeven door Business Contact. In 2018 verscheen zijn nieuwste boek Wie zorgt dat het goed komt ? over het vergroten van Eigenaarschap in je team.

Lees meer
Hans van der Loo anders

Hans van der Loo

X

Hans van der Loo

Hans is expert op het gebied van energiek veranderen en medeoprichter van betterday. Auteur van vele bestsellers w.o. Kus de visie wakker, Waar haal je de energie vandaan? En Musk Mania.

Hans is dagvoorzitter op 31 mei tijdens het seminar over Anders… Vasthouden, Organiseren, Leidinggeven, Veranderen, Interveniëren. Schrijf nu in!

Lees meer
Theo Janssen

Theo Janssen

X

Theo Janssen

Theo Janssen heeft de afgelopen twintig jaar met succes grote en kleine verandertrajecten begeleid bij verschillende organisaties en bedrijven. In 2000 richt hij zijn eigen ICT-consultancybedrijf op met het doel organisaties beter te laten presteren bij het ontwikkelen van ICT oplossingen voor business vraagstukken.

Lees meer
Lees meer +
Prijs & informatie
Datum en locatie: 

Datum

14 februari 2020

Locatie

Landgoed de Horst
De Horst 1, 3971 KR 
Driebergen-Rijsenburg

Routebeschrijving

Voor wie?
Iedereen loopt wel eens tegen gedrag aan waar ze moeite mee hebben. Cultuur en gedrag is dan ook altijd een relevant thema op de agenda van managers, leidinggevenden, coaches, directeuren, raden van bestuur/toezicht, afdelingshoofden en team- of projectleiders. Wilt u uw medewerkers in beweging krijgen en een succesvolle cultuurverandering doorvoeren? Schrijf u dan in.

Prijs en voorwaarden: 

Tarieven

499,- per persoon | Groepstarief vanaf 5 personen
599,- per persoon | Standaardtarief met gratis boek 'Werkvuur' van Hans van der Loo
999,- per persoon | Commercieel tarief voor de niet-primaire doelgroep

Alle genoemde prijzen zijn btw vrij*

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees meer over de CRKBO registratie.

Annuleringsvoorwaarden: 

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. (incl. btw) aan administratiekosten in rekening. Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.  

Lees meer +