18 december 2018
Seminar | ReeHorst, Ede

Anders...

Anders...

18 december 2018
ReeHorst, Ede
Details
Anders… Veranderen, Managen, Kijken, Leidinggeven
en Eigenaarschap maar dan Anders!

Uw rol als leider verandert. U beweegt van leider die controle en sturing geeft, naar een leider die gezag kan delen en eigenaarschap bij anderen neerlegt. Nieuwe tijden vragen andere leiders. Van deze leiders worden andere inzichten en competenties verwacht: leidend, sturend maar ook inspirerend en met oog voor het vak én waar het echt om gaat – de bedoeling: goede zorg verlenen!

5 energieke sprekers presenteren u de nieuwste inzichten. Kom ook op 18 december naar de ReeHorst en leer hoe u anders kunt leidinggeven op een authentieke manier én met impact. Een kans die u niet aan u voorbij mag laten gaan, schrijf nu in.

U leert: 
Verruil ‘controle’ door ‘delen en loslaten’
Vergroot eigenaarschap van teams in de praktijk
Bouw uw eigen “tribe” én presteer samen beter
Ontdek hoeveel mogelijkheden er allemaal zijn om meer impact te hebben
Herken de remmende onzichtbare patronen binnen uw organisatie en realiseer samen verandering van binnenuit
Mis deze eenmalige kans  niet om je te laten onderdompelen in de meest recente inzichten door deze unieke line up van topsprekers 
Lees meer +
Programma
Programma Anders… Veranderen, Managen, Kijken, Leidinggeven
en Eigenaarschap maar dan Anders
09.30 uur   Ontvangst en registratie met koffie en thee
10.00 uur   Opening door dagvoorzitter | Joost Hoebink
10.15 uur   Anders Kijken | Danielle Braun
 

Als u de bedoeling dan leidend wilt laten zijn in plaats van de systeemwereld… Wat betekent dat dan voor leiderschap? Hoe bouwt u een tribe in plaats van een bureaucratische organisatie?  Hoe zorgen we dat groepen mensen weer ‘living communities’ worden.
 
Danielle Braun is corporate antropoloog en heeft veel ervaring in zorgorganisaties. Ze neemt u mee op een boeiende reis naar het wezen van de cultuur. Zij laat u de grammatica van organisatiecultuur begrijpen. Zij vertelt u hoe u een tribe bouwt van uw organisatie. Exotisch, doch gelardeerd met praktijkvoorbeelden en praktische tips voor de eigen organisatie. Een boeiend verhaal vol beelden, verhalen, praktische tips. Zonder vermoeiende theorieën toch een inkijk in de state of the art van de organisatie-antropologie.

 Bekijk hier de video boodschap van Danielle Braun over Seminar Anders.

11.15 uur   Anders Managen | Thom Verheggen
 

Uw rol als manager verandert. De crux is te 'ontmanagen' en oude gewoontes af te leren.

 • Hoe geeft u hier zelf richting aan?
 • Welke (vreemde) patronen moeten doorbroken worden?
 • Op welke manier intervenieert u succesvol en faciliteert u een zelfstandig veranderende organisatie?
 • Hoe kunt u het zelf als manager op een andere manier aanpakken?
 • En moet u juist loslaten of anders vasthouden?

Thom Verheggen geeft aan de hand van eigen ervaringen nieuwe inzichten om als manager scherper te worden in het vinden van de juiste toegevoegde waarde. Tijdens zijn sessie wordt u uitgenodigd om initiator te worden van vernieuwing en op zoek te gaan naar een nieuwe invulling van uw rol.

12.15 uur   Netwerklunch
13.00 uur   Eigenaarschap maar dan Anders | Frans Wijngaarden
 

Er wordt op het moment veel zelfsturing en zelfmanagement verwacht van professionals, of u nu Zelfstandig Professional bent of als professional werkt binnen een organisatie. Er wordt echter ook verwacht dat u alle skills in huis hebt om daar vorm aan te geven. De realiteit is vaak anders. Sturen, organiseren, tot resultaten komen, leren van en in de praktijk: dat is in uw eentje gewoon lastig.
Aanspreken op resultaten is het meest krachtige instrument om de resultaten in uw organisatie te verbeteren. Ieder moment dat u als leidinggevende constateert dat het gerealiseerde resultaat afwijkt van het verwachte resultaat heeft u een unieke kans voor groei in handen. Deze unieke kans is het Management Moment van de Waarheid. Een kans die u niet aan u voorbij mag laten gaan             

Frans geeft handvatten voor het ontwikkelen van ‘eigenaarschap’.

14.00 uur  

Anders Veranderen | Judith Webber

 

Verandering is iets wat hoort bij ons leven en werken. Maar waarom is er dan weerstand tegen die verandering ? Waarom zeggen mensen vaak ‘ja’ maar doen ze ‘nee’? Judith Webber inspireert u hoe u samen verandering van binnenuit kunt realiseren. 

 • Wat zorgt voor die weerstand bij veranderen?
 • Hoe kunt u als leidinggevende, als medewerker zorgen dat mensen ook echt ‘ja doen’
 • Waardoor raken mensen intrinsiek gemotiveerd om mee te bewegen?
 • Hoe steekt u uzelf én anderen aan en zorgt u dat het vlammetje blijft branden?
15.00 uur   Korte netwerkbreak
15.30 uur   Anders Leidinggeven | Gabriël Anthonio
 

Leiderschap gaat over invloed uitoefenen op jezelf en je omgeving. Als we ons meer bewust zijn van die invloed en ontdekken hoeveel mogelijkheden er allemaal zijn om meer impact te hebben groeien we in ons leiderschap. Wie wil groeien in leiderschap moet stoppen met dingen die niet werken en dingen doen die werken en dus duurzaam impact hebben! Anthonio daagt de deelnemers vanuit de theorie, de praktijk en verhalen uit hun eigen leiderschap verder te ontwikkelen. Hierbij staat niet alleen het denken, maar vooral het hart en handelen centraal. Als afsluiter van de dag neemt hij deelnemers mee in zijn verhaal over “waarden gedreven leiderschap, met impact!”

16.30 uur   Afsluiting en netwerkborrel

 

Fris je kennis razendsnel op met deze 5 steengoede sprekers. Schrijf nu in.

 

Lees meer +
Sprekers

Danielle Braun

X

Danielle Braun

Corporate antropoloog

Danielle Braun is corporate antropoloog en heeft veel ervaring in zorgorganisaties. Ze neemt  je mee op een boeiende reis naar het wezen van de cultuur.  Zij laat je de grammatica van organisatiecultuur begrijpen. Vertelt je hoe je een tribe bouwt van je organisatie. Exotisch, doch gelardeerd met praktijkvoorbeelden en praktische tips voor de eigen organisatie. Een boeiend verhaal vol beelden, verhalen, praktische tips. Zonder vermoeiende theorieën toch een inkijk in de state of the art van de organisatie-antropologie.

Lees meer

Thom Verheggen

X

Thom Verheggen

Auteur van het boek 'De Ontmanager'

Thom Verheggen is auteur van het boek ‘Ontmanagen voor managers’. Na 20 jaar zelf manager te zijn geweest ontdekte hij in een bijzonder project hoe zijn team steeds meer voor elkaar kreeg als hij minder de manager uithing. Bovendien bezocht hij de mooiste voorbeelden van bedrijven die op nieuwe manieren georganiseerd waren. Tegenwoordig helpt hij als De Ontmanager tal van organisaties naar meer bevlogenheid en wendbaarheid

Lees meer

Frans Wijngaarden

X

Frans Wijngaarden

Eigenaarschap: de sleutel tot jouw professionele succes

Frans Wijngaarden is managing consultant van Performance Matters. Hij heeft de afgelopen twintig jaar met directies en professionals gewerkt om hun performance te ontwikkelen, onder andere in China, de Verenigde Staten en een aantal Europese landen. Hij heeft zowel multinationals als grotere MKB-bedrijven uit een groot aantal verschillende branches in zijn klantenkring. Hij heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden en ontwerpen van leerprocessen van leidinggevenden en professionals.

Lees meer

Gabriël Anthonio

X

Gabriël Anthonio

Waarden gedreven leiderschap, met impact!

Keynote spreker Prof. dr. Gabriël Anthonio over Waarden Gedreven Leiderschap, een wenkend perspectief.

Lees meer

Judith Webber

X

Judith Webber

Verandering is iets wat hoort bij ons leven en werken. Maar waarom is er dan weerstand tegen die verandering ? Waarom zeggen mensen vaak ‘ja’ maar doen ze ‘nee’? Judith Webber inspireert u hoe u samen verandering van binnenuit kunt realiseren. 

Judith spreekt op het Seminar Anders op 18 december waar zij onderstaande vragen beantwoord over Anders Veranderen.

Lees meer

Joost Hoebink

X

Joost Hoebink

Dagvoorzitter, presentator en gespreksleider

Joost Hoebink is dagvoorzitter. 'Als dagvoorzitter, presentator en gespreksleider heb ik sinds 2002 ruim duizend keer het podium beklommen. En altijd met evenveel energie! Ik vind het geweldig om een bijeenkomst in goede banen te leiden, evenementen te presenteren en de kern van een discussie naar boven te halen. Altijd: heel interactief. Stilzitten kan niet!'

Lees meer
Lees meer +
Prijs & Informatie
Datum en locatie: 

Dinsdag 18 december 2018 | 09.30-16.30 uur | ReeHorst, Ede

Bekijk hier de routebeschrijving

Komt u graag met het OV? Vanaf station Ede-Wageningen loopt u in enkele minuten naar de ReeHorst: Loop het perron af en neem uitgang zuidzijde (linksaf onderaan de trap) en wandel rechtdoor, u treft de ReeHorst aan uw rechterzijde.

Prijs en voorwaarden: 

599,- per persoon (excl. btw) | Standaardprijs voor de  primaire doelgroep
499,- per persoon (excl. btw) | Teamprijs bij aanmelding vanaf vijf personen
999,- per persoon (excl. btw) | Commerciëeltarief 

De eerste 100 deelnemers ontvangen een boekenpakket 
met de nieuwste boeken van Danielle Braun, Gabriël Anthonio en Judith Webber.

Deze dag is zeer geschikt voor directie-, verander- en managementteams!

Dit seminar is erg populair! Wacht niet te lang, schrijf nu in!

*Primaire doelgroep:
Bestuurders, managers, leidinggevenden en overige geïnteresseerden in diverse sectoren (gezondheidszorg, zorg en welzijn, publieke sector, gemeentes, politiek, onderwijs en het bedrijfsleven).Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep behoort, mail dan gerust naar yefke.patiwael@bsl.nl.

Wilt u met 5 of meer personen deelnemen aan dit seminar, stuur dan een e-mail naar events@managementboek.nl / aanmelder@bsl.nl voor een kortingsaanbod.

*Uw aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep, behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervangers.

Aanmelden: 

Schrijf u gemakkelijk in via het inschrijfformulier.Voor vragen met betrekking tot inschrijven is onze klantenservice bereikbaar op het telefoonnummer 030 - 638 36 38 of per e-mail via aanmelder@bsl.nl

Het inhoudelijke programma staat gelijk aan 5 uur studiebelasting. (Er is geen voorbereiding noodzakelijk)
Voor inhoudelijke vragen neemt u contact op met Yefke Patiwael (Portfoliomanager) via 030 - 63 83 849 of yefke.patiwael@bsl.nl.

Annuleringsvoorwaarden: 

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. (incl. btw) aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 750,00 p.p. (excl. btw) bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. (incl. btw). Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 100,00 p.p. (excl. btw) bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p. (incl. btw). Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken. 

 

Lees meer +
Video's
Waarom een seminar over Anders leidinggeven?

Ik ging op pad als reporter en heb de organisatoren en dagvoorzitter van afgelopen editie ondervraagd over:

 • Waarom is het belangrijk om nu Anders te gaan leidinggeven?

 • Wat is Anders leidinggeven?

 • Wat is het risico als we het niet Anders gaan doen?

 • Waar liggen de uitdagingen?

 • En wat heb je eraan om nu anders te gaan leidinggeven?

Bekijk de video:

5 energieke sprekers presenteren u de nieuwste inzichten. Kom ook op 18 december naar de ReeHorst en leer hoe u anders kunt leidinggeven op een authentieke manier én met impact. Bekijk hier het volledige programma.

 

Lees meer +