24 mei 2019
Seminar | Landgoed Zonheuvel Doorn

Anders...

Vasthouden, Samensturen, Leidinggeven, Innoveren

Anders...

Vasthouden, Samensturen, Leidinggeven, Innoveren
24 mei 2019
Landgoed Zonheuvel Doorn
Details
Tijden veranderen | Blijf niet hangen | Laat u inspireren

Nieuwe tijden vragen andere leiders. Van deze leiders worden andere inzichten en competenties verwacht: leidend, sturend, maar ook inspirerend en met oog voor het vak én waar het echt om gaat – de bedoeling: goede zorg verlenen! Ervaren experts leggen uit hoe u de organisatie anders kunt aansturen door ruimte te geven aan de professionals. Leer hoe u het Anders kunt gaan doen en waarom dat belangrijk is.

4 energieke sprekers presenteren u de nieuwste inzichten. Kom ook op 24 mei en leer hoe u anders kunt leidinggeven op een authentieke manier én met impact.

Het gemiddeld cijfer van de vorige editie is een 8,1! (148 deelnemers)

Programma - seminar Anders

Anders Innoveren
Kim Spinder

Programma - seminar Anders

Anders Vasthouden
Wouter Hart

Programma - seminar Anders

Anders Leidinggeven
Bas Blekkingh

Anders Samensturen 
Rianca Evers – Den Ouden

 

U leert: 
anders te organiseren en innoveren
hoe u verandering kunt realiseren vanuit gedeeld eigenaarschap en verantwoordelijkheid
te werken vanuit de nieuwe mindset “samensturing”
hoe u vorm kunt geven aan het werken vanuit de bedoeling
concrete handvatten om de autonomie en bevlogenheid van mensen te vergroten
Spreekt dit u aan? Ervaar het zelf, schrijf u nu in, laat u inspireren.
Lees meer +
Programma
Anders...
Vasthouden, Samensturen, Leidinggeven, innoveren
09.30 uur   Ontvangst en registratie met koffie en thee

10.00 uur

  Opening door dagvoorzitter | Sabine Uitslag
   
10.15 uur   Anders vasthouden – Werken vanuit de bedoeling | Wouter Hart
 

Welke plek hebben regels en kaders in het vergroten van eigenaarschap? Hoe kunt u ruimte creëren zonder direct alles los te laten? Wat betekent dat voor de verantwoording? En hoe wordt de leerling, cliënt, bewoner of klant werkelijk de start van de oplossing? 

Kortom: hoe geeft u vorm aan het werken vanuit de bedoeling in de praktijk? Wouter Hart laat ons zien hoe je echt werkt vanuit de bedoeling.

11.45 uur   Social Networking Break​
   

 

12.00 uur   Anders Samensturen | Rianca Evers – Den Ouden
 

Samensturing is de nieuwe mindset voor organiseren en veranderen en een effectief alternatief voor organisaties waar zelfsturing niet van de grond komt. Het biedt leiders en veranderaars een fundamenteel ander perspectief om verandering te realiseren vanuit gedeeld eigenaarschap en verantwoordelijkheid. Rianca Evers-den Ouden laat in haar bijdrage overtuigend zien waarom verander- en organisatieprocessen effectiever worden als je ze vanaf de start inricht samen met alle betrokkenen. Samensturing rekent af met het idee dat organiseren en veranderen alleen het domein is van managers en consultants. Organiseren en veranderen is een gedeelde verantwoordelijkheid!

     
12.45 uur   Lunchbreak
     
13.30 uur  

Anders Leidinggeven | Bas Blekkingh

 

U wilt als leider, als leidinggevende de organisatie sneller ontwikkelen in de richting die is afgesproken. Dit begint met meer inzicht in uzelf én het speelveld waarin u werkt. Bas Blekkingh laat zien hoe u dit met ‘Authentiek leiderschap’ kunt bereiken en bijvoorbeeld gewenste en ongewenste patronen sneller zichtbaar maakt.

     
15.00 uur   Social Networking Break​
     
15.30 uur   Anders Innoveren | Kim Spinder
 

Waar doe ik het eigenlijk voor? Waarom werkt de organisatie goede ideeën en mensen altijd tegen? Waarom volgen mensen zinloze regels? Wordt alles niet onnodig complex gemaakt?
Waarom beslist mijn manager, terwijl hij er niks van afweet?

Kim Spinder is ervaringsdeskundige als het om innoveren in de praktijk gaat. Dat is waar innovatie vaak misgaat: u wilt het dolgraag anders aanpakken, maar u heeft ook te maken met de bestaande context. Het voelt alsof u leeft in twee werelden; aan de ene kant ziet u de wereld om u heen die verandert en waar u graag aansluiting bij vindt, en aan de andere kant zit u vast in een systeem met starre procedures en werkwijzen. 

Maar hoe doet u dat? Kleine stapjes, gewoon beginnen: dat is in de praktijk vaak lastiger dan het lijkt.

     
16.30 uur   Afsluiting en networking borrel

 

Fris je kennis razendsnel op met deze 5 steengoede sprekers. Schrijf nu in.

TIP: Deze dag is zeer geschikt voor directie-, verander- en managementteams! Wilt u met 5 of meer personen deelnemen aan dit seminar, stuur dan een e-mail naar aanmelder@bsl.nl voor een kortingsaanbod.

Lees meer +
Sprekers

Wouter Hart

X

Wouter Hart

Trainer, Oprichter en adviseur Verdraaide Organisaties

Vanuit zijn creatieve, niet bedrijfskundige achtergrond onderzoekt hij de patronen onder het huidige organisatiedenken en hoe met minder beheerbaarheid veel betere prestaties kunnen worden gerealiseerd. Eind 2012 verscheen ‘Verdraaide Organisaties’, dat hij schreef in samenwerking met Marius Buiting en waarvan inmiddels al 30.000 exemplaren over de toonbank ging.

Wouter spreekt 24 mei tijdens het seminar Anders over Vasthouden. 

Lees meer

Rianca Evers-den Ouden

X

Rianca Evers-den Ouden

Rianca Evers-den Ouden is organisatieadviseur en auteur van het boek Samensturing, organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid. Zij zet zich in voor het creëren van gelijkwaardigheid en wederkerigheid tussen organisatielagen (management en medewerkers) met als resultaat bevlogen medewerkers, effectieve teams, waardevolle en inspirerende leiders en succesvolle organisaties. Vanuit een inspirerende visie en altijd verbonden met de mensen om wie het gaat, brengt zij deze duurzame en universele veranderprincipes met passie in de praktijk waar ze ook komt.

Lees meer
Bas Blekking spreker Anders leidinggeven

Bas Blekkingh

X

Bas Blekkingh

Bas is oprichter van het bedrijf Authentiek Leiderschap
en auteur van de evergreen Authentiek leiderschap.

Bas spreekt op 31 mei tijdens het seminar over Anders Leidinggeven. Schrijf nu in!

Lees meer

Kim Spinder

X

Kim Spinder

Kim is innovator en piraat, winnaar van The Harvard M-Prize for Management Innovation, uitvinder van Deelstoel.nl en het open Innovatie Festival, veranderaar en dwarsligger, veelgevraagd spreker (o.a. TEDx). Met veel lef en plezier helpt ze organisaties om zich klaar te maken voor de toekomst.

Lees meer

Sabine Uitslag

X

Sabine Uitslag

Sabine is voormalig lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal namens het CDA. Zij is professioneel dagvoorzitter en presentatrice. Daarnaast is zij partner en adviseur bij Health Care Strategy Group. In die hoedanigheid adviseert zij zorgorganisaties, 
 

Lees meer
Lees meer +
Prijs & Informatie
Datum en locatie: 

Vrijdag 24 mei 2019 | 09.30-16.30 uur | Landgoed Zonheuvel Doorn Utrecht

Prijs en voorwaarden: 

599,- per persoon (btw vrij*) | Voor trouwe deelnemers - heeft u al eerder een seminar van Anders bijgewoond dan kunt u voor dit tarief deelnemen.
624,- per persoon (btw vrij*) | Vroegboekkorting - voor de eerste 50 deelnemers
699,- per persoon (btw vrij*) | Standaardprijs voor de  primaire doelgroep**
599,- per persoon (btw vrij*) | Teamprijs bij aanmelding vanaf vijf personen (= 100,- per persoon korting) 
999,- per persoon (btw vrij*) | Commerciëeltarief 

Mis het niet: nu gratis het boek Samensturing - Organiseren vanuit gedeelde verantwoordelijkheid van Spreker Rianca Evers-den Ouden.

Deze dag is zeer geschikt voor directie-, verander- en managementteams!

Dit seminar is erg populair! Wacht niet te lang, schrijf nu in!

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees meer over de CRKBO registratie.

 

**Primaire doelgroep:
Bestuurders, managers, leidinggevenden en overige geïnteresseerden in diverse sectoren (gezondheidszorg, zorg en welzijn, publieke sector, gemeentes, politiek, onderwijs en het bedrijfsleven).Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep behoort, mail dan gerust naar yefke.patiwael@bsl.nl.

Wilt u met 5 of meer personen deelnemen aan dit seminar, stuur dan een e-mail naar events@managementboek.nl / aanmelder@bsl.nl voor een kortingsaanbod.

*Uw aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep, behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervangers.

Aanmelden: 

Schrijf u gemakkelijk in via het inschrijfformulier.Voor vragen met betrekking tot inschrijven is onze klantenservice bereikbaar op het telefoonnummer 030 - 638 36 38 of per e-mail via aanmelder@bsl.nl

Het inhoudelijke programma staat gelijk aan 5 uur studiebelasting. (Er is geen voorbereiding noodzakelijk)
Voor inhoudelijke vragen neemt u contact op met Yefke Patiwael (Portfoliomanager) via 030 - 63 83 849 of yefke.patiwael@bsl.nl.

Annuleringsvoorwaarden: 

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. (incl. btw) aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 750,00 p.p. (excl. btw) bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. (incl. btw). Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 100,00 p.p. (excl. btw) bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p. (incl. btw). Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken. 

Lees meer +
Video's
Waarom een seminar over Anders leidinggeven?

Hoog gewaardeerd! Het gemiddeld cijfer van de vorige editie is een 8,1!

Wat vonden de deelnemers ervan?

  • Hele positieve inspirerende dag.
  • Dit was de tweede keer dat ik een seminar van "Anders..." bezoek en kwam weer geïnspireerd en met energie de zaal uit. Het was de investering zeker waard.
  • heb veel energie gekregen van vandaag
  • Interessant om stil te staan bij een andere manier van leidinggeven

5 energieke sprekers presenteren u de nieuwste inzichten. Kom ook op 24 mei  en leer hoe u anders kunt leidinggeven op een authentieke manier én met impact. 

Ik ging op pad als reporter en heb de organisatoren en dagvoorzitter van afgelopen editie ondervraagd over:

  • Waarom is het belangrijk om nu Anders te gaan leidinggeven?

  • Wat is Anders leidinggeven?

  • Wat is het risico als we het niet Anders gaan doen?

  • Waar liggen de uitdagingen?

  • En wat heb je eraan om nu anders te gaan leidinggeven?

Bekijk de video:

 

 

Lees meer +