28 maart 2019
Masterclass | DE LANDGOEDERIJ, BUNNIK

Breinwijs

Breinkunde voor professionals

Breinwijs

Breinkunde voor professionals
28 maart 2019
DE LANDGOEDERIJ, BUNNIK
Details
Mis het niet! 84 van de 100 kaarten zijn al verkocht

Waarom leren mensen beter als ze plezier hebben? En hoe stuurt u als manager mensen in een meer positieve richting om condities voor nieuwe mogelijkheden te creëren? Bekijk hier het volledige programma >>

Wie het gedrag van mensen in en rond organisaties wil begrijpen én positief beïnvloeden, komt naar de masterclass Breinwijs op 28 maart 2019. Neuro-experts Mark Mieras, Bas Wouters en Erik Scherder nemen u mee in de hersenen van professionals. Bent u er ook bij? Ja, ik heb 1 van de laatste 16 stoelen >>
 

Deze unieke line-up van topsprekers wil u niet missen

Prof. dr. Erik Scherder, Hoogleraar Klinische Neuropsychologie

Mark Mieras, wetenschapsjournalist & natuurkundige, gespecialiseerd in hersenonderzoek.

Bas Wouters, de enige Cialdini Method Certified Trainer van Nederland

 • Meer dan 50 jaar ervaring in neurowetenschap
 • Hij won meerdere keren de VU Onderwijsprijs
 • Graag geziene gast: de Universiteit van Nederland en De Wereld Draait Door
 • Vorige masterclass Breinwijs gewaardeerd met gemiddeld rapportcijfer 9,1 (uit 74 reacties)
 • Cum laude afgestudeerd als theoretisch natuurkundige
 • Auteur van onder andere de bestsellers 'Ben ik dat?' en ‘Liefde’
 • publiceerde in onder andere Volkskant, NRC-Handelsblad en Psychologie Magazine en is eindredacteur en coördinator van wetenschapsredactie van het weekblad Intermediair.
 • Door dr. Cialdini gekozen als één van de vijf Pre-suasion Trainers ter wereld
 • Krijgt een waardering van 9,7 (uit 10 punten) > bekijk hier al zijn reviews
 • Auteur van: Frankwatching en Marktingfacts

Lees meer over de sprekers >>

 

- ervaring deelnemers 2018 - 

"Inspirerend , inzichtelijk en goed toepasbaar."
"Nieuwe impuls voor verdieping in het beter benutten van het brein: zowel van mezelf als van klanten/medewerkers."
"Ik heb me continu geboeid gevoeld door de sprekers!"
U leert: 
hoe het menselijk brein functioneert
hoe u de geheimen hiervan vertaalt naar management en de werkvloer
op wetenschappelijk gefundeerde en ethisch verantwoorde wijze
Lees meer +
Programma
Verdiep uw breinkennis en leer belangrijke breingeheimen te vertalen naar de werkvloer

 

9.15 uur   Ontvangst met koffie en thee
9.45 uur   Opening door dagvoorzitter
10.00 uur   De spelende professional | Door Mark Mieras

 

  Kwaliteit in de gezondheidszorg, dat valt en staat met de ruimte die medewerkers krijgen om een leven lang te leren. Hoe organiseer je dat; voor jezelf, voor je team, voor je afdelingen? Dat zijn belangrijke vragen want het menselijke vermogen om te blijven leren hangt sterk af van onze mindset. Hoe sta je in je vak? Hoe ga je om met je fouten? Hoe open sta je voor wat onverwachte en ongemakkelijk is? Hoe verhoud je je tot de protocollen? Hoeveel speelruimte geef je medewerkers om tevreden, trots en verantwoordelijk te laten zijn? 
11.00 uur   Netwerkbreak
11.30 uur   Persuasion: overtuigen op basis van de wetenschappelijk bewezen Cialdini Methode | Door Bas Wouters

 

 

Minimale aanpassingen aan uw overtuigingstechnieken kunnen leiden tot een ongekende verhoging in effectiviteit.

Naar overtuigen is meer dan 80 jaar onderzoek gedaan, dat door Robert Cialdini is samengevat in 6 overtuigingsprincipes. Aan de basis hiervan staat dat we 80% van onze beslissingen onbewust maken. Bas Wouters is de enige Cialdini Method Certified Trainer van Nederland, waarvoor hij een intensieve training van dr. Robert Cialdini heeft gehad. Hij vertelt u hoe u dat onbewuste brein binnendringt, waardoor mensen voortaan altijd ‘ja’ tegen u zeggen.

Het materiaal tijdens dit onderdeel is:

 • Wetenschappelijk gefundeerd
 • Ethisch verantwoord
 • En niet algemeen bekend
12.30 uur   Netwerklunch
13.30 uur               Pre-suasion: verkrijgen van de juiste mindset | Door Bas Wouters
   

Om maximaal effect te behalen bij het overtuigen van iemand, moet u hem eerst pre-suaden. Dat is de kern van het tweede boek van Cialdini als solo-auteur: De kracht van timing. 'De kracht van timing' voegt een nieuwe, cruciale dimensie toe aan het proces van overtuigen, die ervoor zorgt dat uw invloed blijvend is.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat om iemand te overtuigen, er een samenwerking moet bestaan tussen pre-suasion en persuasion. Pre-suasion is het creëren van de juiste context en persuasion het creëren van de juiste content. Als u deze beide skills beheerst, bent u de meest effectieve overtuiger.

Bas vertelt u meer over wat deze context inhoudt en hoe u mensen in de juiste mindset brengt om uw boodschap te ontvangen. Daarnaast laat hij zien hoe een mindsetverhoging tot grote verschillen in de uitkomst kan leiden.

14.30 uur   Netwerkbreak
15.00 uur               Hoe wordt u creatiever op uw werk? | Door Erik Scherder

 

 

De hele dag door staart u naar uw scherm en gebeurt er niets. Dan stapt u op de fiets naar huis en komt ineens dat briljante idee. De werkvloer is een plek waar uw creativiteit vaak juist niet naar boven komt. Hoe zou dat beter kunnen? En wat kunt u als manager doen om de creativiteit bij uw medewerkers te stimuleren?

16.00 uur   Netwerkborrel

 

U leert: 
hoe het menselijk brein functioneert
hoe u de geheimen hiervan vertaalt naar management en de werkvloer
op wetenschappelijk gefundeerde en ethisch verantwoorde wijze
Lees meer +
Sprekers
fotografie Keke Keukelaer

Erik Scherder

X

Erik Scherder

Prof. Dr. Erik J.A. Scherder

Professor Erik Scherder is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij won meerdere keren de VU Onderwijsprijs. Zijn talent werd ook herkend door de Universiteit van Nederland en door De Wereld Draait Door, waar hij een regelmatige en graag geziene gast is. Zijn presentatiestijl en timing zijn opvallend. Ongeacht of hij voor een volle collegezaal staat, in een bomvolle studio met lopende camera’s of bij bijeenkomsten in het land, overal werkt zijn enthousiasme aanstekelijk. Als geen ander maakt Erik Scherder de wetenschap toegankelijk.

Lees meer

Mark Mieras

X

Mark Mieras

wetenschapsjournalist en natuurkundige, gespecialiseerd in hersenonderzoek.

Mark Mieras (1962) is auteur van onder andere de bestsellers 'Ben ik dat?' en ‘Liefde’. Deze veelgelezen boeken geven een onthullend en herkenbaar beeld van ons bewegelijke brein. In zijn werk staan menselijke elementen centraal als trots, ongemak en fouten durven maken. “De zachte factoren stellen op de langere termijn harde randvoorwaarden aan ons functioneren,” aldus Mieras, die ooit cum laude afstudeerde als theoretisch natuurkundige.

Lees meer

Bas Wouters

X

Bas Wouters

De enige Cialdini Method Certified Trainer van Nederland

Bas Wouters is de enige Cialdini Method Certified Trainer van Nederland, waarvoor hij een intensieve training van dr. Robert Cialdini heeft gehad. Bas heeft vervolgens Persuasion.nl opgericht. Met de hulp van een professioneel getrainde staf voert Persuasion.nl mensen en ondernemingen naar een hoger prestatieniveau, door de toepassing van de krachtige overtuigingsprincipes.

Lees meer
Lees meer +
Prijs & Informatie
Datum en locatie: 

Donderdag 28 maart 2019, De Landgoederij, Camminghalaan 30, Bunnik 

Prijs en voorwaarden: 

850,- per persoon (btw vrij*) | Standaardprijs voor de  primaire doelgroep*
999,- per persoon (btw vrij*) | Commerciëel tarief

Deze masterclass is onderdeel van een serie lees meer >>

Bent u enthousiast? Bekijk dan ook de andere 2 delen van de masterclass serie Breinwijs.

 • 28 maart: Invloed
 • 14 juni: De toepassing
 • 9 oktober: Neurowetenschap

Let op: u krijgt korting als u, zich voor meerdere delen tegelijkertijd inschrijft:

1x breinwijs =  850,- 2x breinwijs =  1.499,- 3x breinwijs =  2.199,-
En bij iedere breinwijs ontvangt u 3 relevante gratis boeken van de sprekers! Dus bij 3x breinwijs ontvangt  u maar liefst 9 boeken!

Primaire doelgroep breinwijs | breinkunde voor professionals **

Bestuurders, managers, leidinggevenden, zorgprofessionals en overige geïnteresseerden in diverse sectoren (gezondheidszorg, zorg en welzijn, publieke sector, gemeentes, politiek, onderwijs en het bedrijfsleven). Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep behoort, mail dan gerust naar yefke.patiwael@bsl.nl

*CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Instellingen die geregistreerd staan in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en mogen hun beroepsopleidingen btw vrij aanbieden.

**Uw aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep, behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervangers.

Aanmelden: 

Schrijf u gemakkelijk in via het inschrijfformulier. Voor vragen met betrekking tot inschrijven is onze klantenservice bereikbaar op het telefoonnummer 030 - 638 36 38 of per e-mail via aanmelder@bsl.nl

Het inhoudelijke programma staat gelijk aan 5 uur studiebelasting. (Er is geen voorbereiding noodzakelijk)

Voor inhoudelijke vragen neemt u contact op met Yefke Patiwael (Portfoliomanager) via 030 - 63 83 849 of yefke.patiwael@bsl.nl.

Annuleringsvoorwaarden: 

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 950,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 125,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p.. Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.

Lees meer +

Meld u nu aan