Breinwijs toepassing
14 juni 2019
Masterclass | Landgoederij, Bunnik

Breinwijs

De toepassing

Breinwijs

De toepassing
14 juni 2019
Landgoederij, Bunnik
Details
Aan de slag (met inzichten, oefeningen en technieken)

Onze hersenen zijn al sinds de eerste moderne mensen op aarde in staat tot reorganisatie en zelfvernieuwing. Zelfs op volwassen leeftijd kan iemand een rekenwonder worden, een supergeheugen verkrijgen of angsten overwinnen. Hoe kunt u als professional of manager optimaal gebruik maken van uw brein? Welke technieken zijn er om uw eigen hersenen te “hacken”? En wat kunt u doen om de impulsen van het oerbrein te overwinnen?

Een dag vol inzichten, oefeningen en technieken van Topsprekers:

 

Prof. dr. Margriet Sitskoorn is neuropsycholoog en hoogleraar Klinische Neuropsychologie, de bekendste breindeskundige
van Nederland.
Dr. Boris Nikolai Konrad is geheugentrainer, neurowetenschapper en Wereld Record Houder voor
namen onthouden.
Drs. Jitske Kramer is corporate antropoloog en bestseller auteur. Zij reist de wereld over om te leren van traditionele healers tot willekeurige voorbijgangers.

 

Nu met gratis boekenpakket bij inschrijving. Mis het niet, beperkt beschikbaar.

  • het nieuwe boek HersenHack van Margriet Sitskoorn (t.w.v. €15)
  • de bestseller De geheimen van ons geheugen van Boris Konrad (t.w.v. €20)
  • het boek van Jitske: Jam Cultures (t.w.v. €29,50).

Bekijk het programma >> 

U leert: 
Vaardigheden, die leiden tot succes, ontwikkelen en te verbeteren
Geheugentechnieken voor een supergeheugen
Inzicht in eeuwenlange breintechnieken
Lees meer +
Programma
9.15 uur   Ontvangst met koffie en thee
9.45 uur   Opening door dagvoorzitter
10.00 uur   De beste versie van jezelf met het EFFECT-programma | Prof.dr. Margriet Sitskoorn - bekendste breindeskundige van Nederland

 

Methodieken om de vaardigheden die in de huidige wereld leiden tot succes te ontwikkelen en te verbeteren.

De huidige wereld is een complexe wereld. Om goed in deze wereld te kunnen functioneren moet je beschikken over specifieke vaardigheden. Vaardigheden zoals bijvoorbeeld het kunnen integreren van verschillende vormen van informatie, analytisch denken, kunnen plannen, flexibel en creatief zijn. In staat zijn bepaalde reacties te onderdrukken of aan te passen op basis van feedback en kunnen inschatten wat anderen denken, voelen en gaan doen. Deze vaardigheden worden ook wel executieve vaardigheden genoemd en ze zorgen er voor dat mensen de juiste beslissingen nemen, deze beslissingen communiceren en implementeren en dat ze optimaal kunnen presteren onder druk.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat executieve vaardigheden cruciaal zijn voor ontwikkeling, topprestaties en succes in de brede zin van het woord. Ze worden gerelateerd aan het voorste deel van de hersenen. Dit deel van de hersenen wordt ook wel de prefrontaal kwab of, niet zo verwonderlijk, “the CEO brain” genoemd. Executieve vaardigheden kunnen met de juiste methodieken gemeten en ontwikkeld worden.

Het doel:

  • Beter functioneren
  • Meer doelen realiseren
  • Vitaler zijn
  • Kwaliteit van leven verhogen door executieve vaardigheden en de prefrontale hersenschors te ontwikkelen

De lezing verschaft de deelnemers inzichten in de ontwikkeling van vaardigheden die leiden tot succes in de brede zin van het woord, en leert methodieken waarvan bewezen is dat zij de prefrontale hersenschors stimuleren en de executieve vaardigheden verbeteren.

Prof.dr. Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie. Zij is wellicht de bekendste breindeskundige van Nederland. Haar bekendheid dankt ze aan bestsellers zoals 'Het maakbare brein'

11.00 uur   Netwerkbreak
11.30 uur   Superbrain! Geheugentraining voor dagelijks en professioneel gebruik | door Boris Nikolai Konrad - Wereld Record Houder voor namen onthouden!

 

 

Een goed geheugen is een vermogen dat kan worden geleerd - en zo kan iedereen zichzelf ervan overtuigen dat zijn eigen geheugen in staat is enorme prestaties te leveren. Wanneer geheugenkunstenaars hun publiek verbijsteren, weet bijna niemand dat deze vaardigheden gebaseerd zijn op technieken die duizenden jaren oud zijn, die in korte tijd met deskundige instructie kunnen worden aangeleerd en die ook kunnen worden gebruikt voor typische uitdagingen in het beroepsleven en het dagelijks leven.

Wat gebeurt er tijdens het leren in uw hersenen? Waarom kan er niet gesproken worden van een slecht geheugen en waarom kan iedereen zijn geheugen enorm verbeteren? Boris Nikolai Konrad geeft u geheugentechnieken waar u ook na deze dag verder mee kunt oefenen voor een eigen supergeheugen.

Dr. Boris Nikolai Konrad,  is geheugentrainer, neurowetenschapper en Wereld Record Houder voor namen onthouden.

12.30 uur   Netwerklunch
13.30 uur               Superbrain! Geheugentraining voor dagelijks en professioneel gebruik | deel 2 | door Boris Nikolai Konrad - Wereld Record Houder voor namen onthouden!
   

Vervolg op de lezing voor de lunch. 

14.30 uur   Netwerkbreak
15.00 uur               Aangeboren of aangeleerd: tribale heimelijke genoegens | door Jitske Kramer - Zij reist de wereld over om te leren 

 

 

We leven niet meer in afgesloten familiegroepen, maar wonen en werken samen met mensen uit allerlei culturen en met allerlei achtergronden. Dat is mooi, want voor het oplossen van complexe vraagstukken hebben we vele invalshoeken nodig. Organisaties van de toekomst zijn duurzaam, divers en wendbaar. Innovatie is niet mogelijk zonder samenwerken met mensen uit verschillende vakgebieden, landen en organisaties. Leiderschap vindt plaats vanuit mogelijkheden en daarmee ook vanuit onzekerheden. Het maakt inclusie, goed omgaan met macht en diversiteit, een van de grootste uitdagingen van deze tijd.

Maar…. soort zoekt soort. In onzekerheid trekken we ons terug, bouwen we muren en gooien we dingen over de schutting. De vraag die zich aandient is of mensen nu eenmaal zo gebakken zijn dat we niet vreedzaam met vreemden kunnen samenleven -werken en dat we wat dat betreft reddeloos verloren zijn. Of dat dit gaat over aangeleerd gedrag, wat betekent dat we het kunnen veranderen. Als we zouden willen.

Een lezing over tribale heimelijke genoegens, mindbugs, onbewuste vooroordelen, zinvolle ontmoetingen en leiderschap.

Drs. Jitske Kramer – corporate antropoloog en  bestseller auteur. Zij reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators, vakgenoten en willekeurige voorbijgangers.

16.00 uur   Netwerkborrel

 

 

Lees meer +
Sprekers

Jitske Kramer

X

Jitske Kramer

Corporate antropoloog en expert op het gebied van diversiteit, internationaal samenwerken en organisatiecultuur

Jitske Kramer is corporate antropoloog en reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Culturele antropologie is de discipline die zich afvraagt wat het betekent om mens te zijn tussen mensen in organisaties en daarbuiten. Hoe kun je samenwerken met mensen die je leuk vindt, maar vooral ook met mensen die je niet zo leuk vindt. Ze bracht Deep Democracy in 2012 naar Nederland en verzorgt hier samen met een team van instructors vele trainingen in.

Lees meer
Boris Nikolai Konrad

Dr. Boris Nikolai Konrad

X

Dr. Boris Nikolai Konrad

Dr. Boris Nikolai Konrad, CSP is “Deutschlands Superhirn“ (ZDF). Hij is geheugentrainer, neurowetenschapper aan het Donders Instituut in Nijmegen en Wereld Record Houder voor namen onthouden. Hij staat vier keer in het Guinness Book of Records. Namen, feiten, cijfers of talen – de geheugenkampioen is zeker: Iedereen kan zijn geheugen trainen!

Lees meer

Prof.dr. Margriet Sitskoorn

X

Prof.dr. Margriet Sitskoorn

Hoogleraar klinische neuropsychologie, auteur

Margriet Sitskoorn is neuropsycholoog en hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Zij is wellicht de bekendste breindeskundige van Nederland. Haar bekendheid dankt ze aan bestsellers zoals 'Het maakbare brein' en haar vele tv-optredens in populair-wetenschappelijke programma's. In haar laatste boek ‘IK2’ ontdek je hoe je het volledige potentieel uit jezelf kunt halen. Haar nieuwe boek over hoe onze hersenen voortdurend worden gehacked  en hoe je je hier tegen kunt wapenen zal binnenkort verschijnen.

Lees meer
Lees meer +
Prijs & informatie
Datum en locatie: 

Vrijdag 14 juni 2019, De Landgoederij, Camminghalaan 30, Bunnik 

Prijs en voorwaarden: 

999,- per persoon (btw vrij*) | Commerciëel tarief
850,- per persoon (btw vrij*) | Standaardprijs voor de  primaire doelgroep*
725,- per persoon (btw vrij*) | Vroegboekprijs voor de eerste 50 deelnemers

Mis het niet en schrijf u nu in!

Deze masterclass is onderdeel van een serie lees meer >>

Bent u enthousiast? Bekijk dan ook de andere masterclass van Breinwijs:

Let op: u krijgt korting als u, zich voor meerdere delen tegelijkertijd inschrijft:

2x breinwijs =  1.499,-  | 1x breinwijs =  850,-
En bij iedere breinwijs ontvangt u 3 relevante gratis boeken van de sprekers! 

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees meer over de CRKBO registratie.

 

**Primaire doelgroep breinwijs | breinkunde voor professionals

Bestuurders, managers, leidinggevenden, zorgprofessionals en overige geïnteresseerden in diverse sectoren (gezondheidszorg, zorg en welzijn, publieke sector, gemeentes, politiek, onderwijs en het bedrijfsleven). Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep behoort, mail dan gerust naar yefke.patiwael@bsl.nl

Uw aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep, behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervangers.

Aanmelden: 

Schrijf u gemakkelijk in via het inschrijfformulier. Voor vragen met betrekking tot inschrijven is onze klantenservice bereikbaar op het telefoonnummer 030 - 638 36 38 of per e-mail via aanmelder@bsl.nl

Het inhoudelijke programma staat gelijk aan 5 uur studiebelasting. (Er is geen voorbereiding noodzakelijk)

Voor inhoudelijke vragen neemt u contact op met Yefke Patiwael (Portfoliomanager) via 030 - 63 83 849 of yefke.patiwael@bsl.nl.

Annuleringsvoorwaarden: 

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 950,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 125,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p.. Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.

Lees meer +
Video

Lees meer +

Meld u nu aan