Breinwijs neurowetenschap
9 oktober 2019
Masterclass | Landgoederij, Bunnik

Breinwijs

Neurowetenschap

Breinwijs

Neurowetenschap
9 oktober 2019
Landgoederij, Bunnik
Details
Serie: Breinkennis in de praktijk*
Neuroleiderschap voor zorgprofessionals

De neurowetenschap is één van de snelst groepende wetenschappen. In sneltreinvaart wordt er steeds meer bekend over de werking van het brein en het functioneren van mensen. Daarmee komt er spectaculaire kennis boven drijven over leiderschap, emotie, stress en breinvriendelijk werken.

Wie het gedrag van mensen in en rond organisaties werkelijk wil begrijpen, kan zich beter verdiepen in het functioneren van het menselijk brein dan in de gebruikelijke managementboeken. De kans is echter groot dat u nog niet bent ingewijd in de wereld van het brein. En dat is jammer want uw werk zou er een stuk makkelijker van worden. Het antwoord: de masterclass breinwijs! Kennis over het brein vindt met deze masterclass haar weg naar management en de werkvloer.

Deze dag biedt u de meest up-to-date kennis over het belangrijkste gereedschap van de mens:

  • Inzichten, kennis en technieken uit de neurowetenschap over leiderschap en samenwerken
  • Begrijpen van gedrag van mensen en het (her)opbouwen van goede relaties met anderen
  • Leer overtuigen op basis van framing, priming, nudging, coping, choices en reïnforcement

Door de kennis en kunde uit deze dag toe te passen, zult u tijd winnen, betere resultatenboeken en meer rust in uw hoofd creëren.

Deze masterclass is inclusief het boek Menselijk leiderschap: benut de onbegrensde kracht van het brein van Guido de Valk (t.w.v. €22,95), Singing in the brain van Erik Scherder (t.w.v. €24,50) en Mindhacking van Ronald van Aggelen (t.w.v. €22,95)

Bekijk het programma >>

 

*Bent u enthousiast? Bekijk dan ook de andere 2 delen van de masterclass serie Breinwijs.

Lees meer +
Programma
9.15 uur   Ontvangst met koffie en thee
9.45 uur   Opening door dagvoorzitter
10.00 uur   De ontwikkeling van het zorgzame brein | door Dick Swaab

 

 

Het is niet bijzonder om uniek te zijn, dat zijn we allemaal. In deze eerste sessie toont Dick Swaab wat ons tot mensen maakt: de interactie van de hersenen met onze omgeving. De omgeving draagt niet alleen bij aan de unieke ontwikkeling van ieder brein, maar ook aan het ontstaan van hersenziekten en aan de genezing hiervan.

  • Hoe bepalen de hersenen die we bij onze geboorte meekrijgen ons leven?
  • Hoe wordt ieder brein anders?
  • En waarom is die ene persoon zorgzamer dan de andere?

Een unieke lezing met variaties in hechting, zorg, empathie, en het sociale brein.

11.00 uur   Netwerkbreak
11.30 uur   In 6 stappen de onbegrensde kracht van het brein benutten | door Guido Valk

 

 

Mensen managen is het brein managen. Managen is geen vak, maar een set van vaardigheden. Iedereen “managet” iemand. Of het nu uw cliënt/patiënt, collega of team is. Als u weet hoe u uw eigen brein kunt managen, weet u ook hoe u minder geleid wordt door de waan van de dag, hoe u mensen kunt empoweren, hoe u het beste mensen kunt inspireren of hoe u coachend kunt leidinggeven.
Inzicht in de werking van het brein en het herkennen van uw eigen manier van denken en emotioneel reageren geeft u namelijk de eerste handvatten in het “neuroleiderschap”.  U leert hoe nieuw en beter gedrag aangeleerd kan worden door gebruik te maken van de neuroplasticiteit van het brein. Guido de Valk zal  stapsgewijs met deelnemers aan de slag gaan om het brein optimaal te leren benutten en hierdoor daadwerkelijk het gedrag eigen te maken dat past bij de moderne zorgprofessional.

12.30 uur   Netwerklunch
13.30 uur               Mensen verder brengen met behulp van neuropsychologie | door Ronald van Aggelen

 

 

Beïnvloeden wordt door ontwikkelingen als zelfsturende teams en het minder daadwerkelijk aanwezig zijn van de manager op de werkvloer als iets gezien wat men moeilijk kan toepassen. Toch zijn er diverse methoden waarmee u zeer goed kunt worden in het inspireren van de ander.

Tijdens dit onderdeel combineert Ronald van Aggelen, Earlybridge, zijn ruime praktijkervaring met beïnvloeding met de aanwezige wetenschappelijke kennis over beïnvloeding en neuropsychologie. Framing, priming, nudging, coping, choices en reïnforcement zullen hierbij de revue passeren.

14.30 uur   Netwerkbreak
15.00 uur               Hoe werkt ons brein en kan deze op positieve wijze geactiveerd worden? | door Erik Scherder

 

 

Inmiddels weten wij steeds meer over de werking van de hersenen en hoe deze gedrag aansturen. Bovendien kunnen simpele zaken als muziek en beweging de hersenen op positieve wijze activeren en stress voorkomen. De meest bevlogen professor van Nederland vertelt zoals alleen hij dat kan over ons gedrag en hoe ons brein hier aan bijdraagt: met vaart, vaardigheid en een groot inlevingsvermogen.

16.00 uur   Netwerkborrel
Lees meer +
Sprekers

Ronald van Aggelen

X

Ronald van Aggelen

Ondernemer op het gebied van mens en prestaties en auteur van het boek Mindhacking

Vanuit de passie om mensen verder te brengen, werkt Ronald al 25 jaar als ondernemer op het gebied van mens en prestaties. Hij is grootgebracht in de corporate omgevingen van KLM en Campina. Beïnvloeding is zijn vakgebied en de samenwerking met de Universiteiten van Tilburg, Amsterdam en Stanford geeft de verdieping die mensen verlangen. Vanuit de psychologie, de neurologie en vanuit ondernemerschap hebben duizenden mensen al kennis gemaakt met zijn energieke en inspirerende wijze van werken.

Lees meer
fotografie Keke Keukelaer

Erik Scherder

X

Erik Scherder

Prof. Dr. Erik J.A. Scherder

Professor Erik Scherder is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij won meerdere keren de VU Onderwijsprijs. Zijn talent werd ook herkend door de Universiteit van Nederland en door De Wereld Draait Door, waar hij een regelmatige en graag geziene gast is. Zijn presentatiestijl en timing zijn opvallend. Ongeacht of hij voor een volle collegezaal staat, in een bomvolle studio met lopende camera’s of bij bijeenkomsten in het land, overal werkt zijn enthousiasme aanstekelijk. Als geen ander maakt Erik Scherder de wetenschap toegankelijk.

Lees meer

Guido de Valk

X

Guido de Valk

leiderschapstrainer, arts en expert in neuroleiderschap

Guido de Valk is spreker, trainer, schrijver en coach. Zijn passie is mensen te inspireren om zich te ontwikkelen door optimaal gebruik van het brein. In plaats van geleid worden door je brein ( je gedachten en emoties), leer ik hoe deelnemers hun brein kunnen managen.

Lees meer
Lees meer +
Prijs & informatie
Datum en locatie: 

Woensdag 9 oktober 2019, De Landgoederij, Camminghalaan 30, Bunnik 

Prijs en voorwaarden: 

999,- per persoon (btw vrij*) | Commerciëel tarief
850,- per persoon (btw vrij*) | Standaardprijs voor de  primaire doelgroep*
725,- per persoon (btw vrij*) | Vroegboekprijs voor de eerste 50 deelnemers  Mis het niet, schrijf u nu in!

Deze masterclass is onderdeel van een serie lees meer >>

Let op: u krijgt korting als u, zich voor meerdere delen tegelijkertijd inschrijft:

1x breinwijs =  850,- 2x breinwijs =  1.499,- 3x breinwijs =  2.199,-
En bij iedere breinwijs ontvangt u 3 relevante gratis boeken van de sprekers! Dus bij 3x breinwijs ontvangt  u maar liefst 9 boeken!

Primaire doelgroep breinwijs | breinkunde voor professionals **

Bestuurders, managers, leidinggevenden, zorgprofessionals en overige geïnteresseerden in diverse sectoren (gezondheidszorg, zorg en welzijn, publieke sector, gemeentes, politiek, onderwijs en het bedrijfsleven). Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep behoort, mail dan gerust naar yefke.patiwael@bsl.nl

*CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Instellingen die geregistreerd staan in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en mogen hun beroepsopleidingen btw vrij aanbieden.

**Uw aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep, behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervangers.

Aanmelden: 

Schrijf u gemakkelijk in via het inschrijfformulier. Voor vragen met betrekking tot inschrijven is onze klantenservice bereikbaar op het telefoonnummer 030 - 638 36 38 of per e-mail via aanmelder@bsl.nl

Het inhoudelijke programma staat gelijk aan 5 uur studiebelasting. (Er is geen voorbereiding noodzakelijk)

Voor inhoudelijke vragen neemt u contact op met Yefke Patiwael (Portfoliomanager) via 030 - 63 83 849 of yefke.patiwael@bsl.nl.

Annuleringsvoorwaarden: 

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 950,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 125,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p.. Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.

Lees meer +

Meld u nu aan