Breinwijs uitverkocht
3 oktober 2018
Masterclass | DE LANDGOEDERIJ, BUNNIK

Breinwijs

UITVERKOCHT

Breinwijs

UITVERKOCHT
3 oktober 2018
DE LANDGOEDERIJ, BUNNIK
Details
Breinkunde voor zorgprofessionals

DEZE EDITIE IS UIVERKOCHT
De volgende editie is in maart 2019. 

De neurowetenschap is één van de snelst groeiende wetenschappen. In sneltreinvaart wordt er steeds meer bekend over de werking van het brein en het functioneren van mensen. Daarmee komt er spectaculaire kennis boven drijven over leiderschap, emotie, stress en breinvriendelijk werken.

Wie het gedrag van mensen in en rond organisaties werkelijk wil begrijpen, kan zich beter verdiepen in het functioneren van het menselijk brein dan in de gebruikelijke managementboeken. De kans is echter groot dat u nog niet bent ingewijd in de wereld van het brein. En dat is jammer want uw werk zou er een stuk makkelijker van worden. Het antwoord: de masterclass Breinwijs! Kennis over het brein vindt met deze masterclass haar weg naar management en de werkvloer.

"Deze training heeft mij inzicht gegeven hoe complex mensen zijn, en hoe je daar op een eenvoudige manier mee om kunt gaan."
U leert: 
Inzichten, kennis en technieken uit de neurowetenschap over leiderschap en samenwerken
In 6 stappen de onbegrensde kracht van het brein te benutten
Voordeel halen uit framing, priming, nudging, coping, choices, reinforcement
Gun uzelf; tijd, resultaat en rust door de tips uit deze masterclass.
Lees meer +
Programma

Programma Breinwijs | Breinkunde voor zorgprofessionals

9.30 uur   Ontvangst met koffie en thee
10.00 uur   Opening door dagvoorzitter
10.15 uur   In 6 stappen de onbegrensde kracht van het brein benutten | Guido de Valk
 

Mensen managen is het brein managen. Managen is geen vak, maar een set van vaardigheden. Iedereen “managet” iemand. Of het nu uw cliënt/patiënt, collega of team is. Als u weet hoe u uw eigen brein kunt managen, weet u ook hoe u minder geleid wordt door de waan van de dag, hoe u mensen kunt empoweren, hoe u het beste mensen kunt inspireren of hoe u coachend kunt leidinggeven. Inzicht in de werking van het brein en het herkennen van uw eigen manier van denken en emotioneel reageren geeft u namelijk de eerste handvatten in het “neuroleiderschap”.  U leert hoe nieuw en beter gedrag aangeleerd kan worden door gebruik te maken van de neuroplasticiteit van het brein. Guido de Valk zal  stapsgewijs met deelnemers aan de slag gaan om het brein optimaal te leren benutten en hierdoor daadwerkelijk het gedrag eigen te maken dat past bij de moderne zorgprofessional.

11.15 uur   Korte netwerkbreak
11.45 uur   Mensen verder brengen met behulp van neuropsychologie | deel 1 | Ronald van Aggelen
 

Beïnvloeden wordt door ontwikkelingen als zelfsturende teams en het minder daadwerkelijk aanwezig zijn van de manager op de werkvloer als iets gezien wat men moeilijk kan toepassen. Toch zijn er diverse methoden waarmee u zeer goed kunt worden in het inspireren van de ander.

Tijdens dit onderdeel combineert Ronald van Aggelen, Earlybridge, zijn ruime praktijkervaring met beïnvloeding met de aanwezige wetenschappelijke kennis over beïnvloeding en neuropsychologie. Framing, priming, nudging, coping, choices en reïnforcement zullen hierbij de revue passeren.

12.30 uur   Netwerklunch
13.30 uur  

Mensen verder brengen met behulp van neuropsychologie | deel 2 | Ronald van Aggelen

14.30 uur   Korte netwerkbreak
15.00 uur   Hoe werkt ons brein en kan deze op positieve wijze geactiveerd worden?Erik Scherder
 

Inmiddels weten wij steeds meer over de werking van de hersenen en hoe deze gedrag aansturen. Bovendien kunnen simpele zaken als muziek en beweging de hersenen op positieve wijze activeren en stress voorkomen. De meest bevlogen professor van Nederland vertelt zoals alleen hij dat kan over ons gedrag en hoe ons brein hier aan bijdraagt: met vaart, vaardigheid en een groot inlevingsvermogen.

16.00 uur   Netwerkborrel
   

 

 

U leert: 
Inzichten, kennis en technieken uit de neurowetenschap over leiderschap en samenwerken
in 6 stappen de onbegrensde kracht van het brein te benutten
voordeel halen uit framing, priming, nudging, coping, choices, reinforcement
Breinkennis geeft u een neutrale kapstok om organisatie, houding en gedrag bespreekbaar te maken en naar uzelf te kijken. Door de kennis en kunde uit deze dag toe te passen, zult u tijd winnen, betere resultaten boeken en meer rust in uw hoofd creëren.
Lees meer +
Sprekers

Guido de Valk

X

Guido de Valk

leiderschapstrainer, arts en expert in neuroleiderschap

Guido de Valk is spreker, trainer, schrijver en coach. Zijn passie is mensen te inspireren om zich te ontwikkelen door optimaal gebruik van het brein. In plaats van geleid worden door je brein ( je gedachten en emoties), leer ik hoe deelnemers hun brein kunnen managen.

Lees meer

Ronald van Aggelen

X

Ronald van Aggelen

Ondernemer op het gebied van mens en prestaties en auteur van het boek Mindhacking

Vanuit de passie om mensen verder te brengen, werkt Ronald al 25 jaar als ondernemer op het gebied van mens en prestaties. Hij is grootgebracht in de corporate omgevingen van KLM en Campina. Beïnvloeding is zijn vakgebied en de samenwerking met de Universiteiten van Tilburg, Amsterdam en Stanford geeft de verdieping die mensen verlangen. Vanuit de psychologie, de neurologie en vanuit ondernemerschap hebben duizenden mensen al kennis gemaakt met zijn energieke en inspirerende wijze van werken.

Lees meer
fotografie Keke Keukelaer

Erik Scherder

X

Erik Scherder

Prof. Dr. Erik J.A. Scherder

Professor Erik Scherder is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij won meerdere keren de VU Onderwijsprijs. Zijn talent werd ook herkend door de Universiteit van Nederland en door De Wereld Draait Door, waar hij een regelmatige en graag geziene gast is. Zijn presentatiestijl en timing zijn opvallend. Ongeacht of hij voor een volle collegezaal staat, in een bomvolle studio met lopende camera’s of bij bijeenkomsten in het land, overal werkt zijn enthousiasme aanstekelijk. Als geen ander maakt Erik Scherder de wetenschap toegankelijk.

Lees meer
Lees meer +
Prijs & Informatie
Datum en locatie: 

Woensdag 3 oktober 2018, De Landgoederij, Camminghalaan 30, Bunnik 

Prijs en voorwaarden: 

699,- per persoon (excl. btw) | Standaardprijs voor de  primaire doelgroep*
999,- per persoon (excl. btw) | Commerciëeltarief 

*Primaire doelgroep breinwijs | breinkunde voor zorgprofessionals

Bestuurders, managers, leidinggevenden, zorgprofessionals en overige geïnteresseerden in diverse sectoren (gezondheidszorg, zorg en welzijn, publieke sector, gemeentes, politiek, onderwijs en het bedrijfsleven). Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep behoort, mail dan gerust naar yefke.patiwael@bsl.nl

*Uw aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep, behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervangers.

Aanmelden: 

Schrijf u gemakkelijk in via het inschrijfformulier. Voor vragen met betrekking tot inschrijven is onze klantenservice bereikbaar op het telefoonnummer 030 - 638 36 38 of per e-mail via aanmelder@bsl.nl

Het inhoudelijke programma staat gelijk aan 5 uur studiebelasting. (Er is geen voorbereiding noodzakelijk)

Voor inhoudelijke vragen neemt u contact op met Yefke Patiwael (Portfoliomanager) via 030 - 63 83 849 of yefke.patiwael@bsl.nl.

Annuleringsvoorwaarden: 

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. (incl. btw) aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 750,00 p.p. (excl. btw) bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. (incl. btw). Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 100,00 p.p. (excl. btw) bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p. (incl. btw). Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.  

 

 

Lees meer +
Video
Sprekers aan het woord

Alvast in de stemming komen? Bekijk hier een tipje van de sluier over het programma.

Veel mensen ervaren dat ‘mensen managen’ ingewikkeld is en dat je veel weerstand tegen komt… Met kennis van het brein ga je het echt leuk vinden.

Bekijk de video boodschap van Guido:

 

Beïnvloeding en neuropsychologie: over de koppeling van theorie naar praktijk.

Bekijk de video van Ronald:

 

Hoe kunt u als manager uw werk nog beter doen?

Bekijk de video van Erik:

 

Welke kennis vanuit de neurowetenschappen helpt u om een de ideale manager te zijn?

Volgens Erik Scherder is de neurowetenschap erg nuttig voor managers. Denk maar eens aan zelfreflectie, dat is een hersenfunctie. Bekijk de video van Erik:

 

Nog niet uitgekeken? Bekijk dan hier de diepte interviews met de sprekers waarin zij hun persoonlijke ervaring met de neurowetenschap delen.
http://www.managersacademie.nl/video-interview

Gun uzelf; tijd, resultaat en rust door de tips uit deze masterclass.

 

 

Lees meer +