Coachend leiderschap
8 februari 2019
Seminar | Green Village, Nieuwegein

Topsprekers over coachend leiderschap

Uw rol binnen een krachtig team

Topsprekers over coachend leiderschap

Uw rol binnen een krachtig team
8 februari 2019
Green Village, Nieuwegein
Details

Mensen binnen dezelfde afdeling zijn niet meteen een krachtig team. Echter kan er samen meer bereikt worden dan alleen. Hierbij ligt de nadruk op “kan”, want het werken in teamverband alleen geeft niet de garantie dat het een succesvol team wordt. Sterker nog, de interactie in teamverband kan ook contraproductief zijn.

Als leidinggevende heeft u de sleutelrol voor het succes van uw team.
Dit is niet eenvoudig. U wordt geacht de koers uit te zetten en bij te sturen, maar aan de andere kant verwacht men dat u luistert, ruimte biedt en niet te snel oordeelt of met oplossingen komt.
Laat u tijdens deze dag inspireren over uw rol als “coachende” manager, want een goede coach kan een krachtige impuls aan de teamprestaties geven.

Op 8 februari nemen 3 topsprekers u mee in hun visies over het versterken van de samenwerking om daarmee teamresultaat te verbeteren. 

1. Jeroen Busscher over
De (r)evolutie van zelflerende teams | Meer uit uw team halen met sociale infectie. 
2. Marc Lammers over
11 eigenschappen die de effectiviteit van teams verbeteren
3. Jitske Kramer over
De omslag van denken 'voor' elkaar naar denken 'met' elkaar

Jeroen Busscher

 

Marc Lammers

Jitske Kramer

 

Bekijk het programma >>

U leert: 
Hoe u teamconflicten en weerstand binnen het team bespreekbaar maakt
Hoe u als leidinggevende zichtbaar kunt maken wat verborgen blijft
Meer over de 11 eigenschappen die de effectiviteit en het resultaat van teams verbeteren
Schrijf u nu in voor het seminar Topsprekers over coachend leiderschap
Lees meer +
Programma
09.00 uur   Ontvangst met koffie en thee
     
09.45 uur   Opening
     
10.00 uur   De (r)evolutie van zelflerende teams | Meer uit uw team halen met sociale infectie 
    Door Jeroen Busscher, zelfstandig consultant en auteur van o.a. Aanstekelijk veranderen en de leer(r)evolutie

Jeroen Busscher

Eerder beoordeeld met een 8,3

 

Als teams voor de uitdaging staan om zich door te ontwikkelen, neemt doorgaans de manager (samen met HR) het voortouw. Veelal heeft dit weerstand tot gevolg… Hoe zorgt u ervoor dat hedendaagse professionals zich blijven ontwikkelen en dat vernieuwing gestalte krijgt? Professionals worden steeds minder beïnvloed door hun leidinggevenden en meer door hun collega’s. Dit kunnen we gebruiken, door ervoor te zorgen dat gewenst gedrag aanstekelijk wordt en zich als een virus door de organisatie verspreidt. Hoe ontstaat dit groepsgedrag? Op welke wijze kan groepsgedrag beïnvloed worden? En waar moet u zich als leidinggevende wel/niet aanhouden?

Jeroen Busscher gaat in op hoe u interventies ontwerpt, gebruik maakt van sociale infectie en waar u zich als leidinggevende aan professionals wel en niet mee moet bemoeien. Centraal staat zijn gedachtegoed uit Pimp je afdeling, Turbomanagement, Aanstekelijk veranderen en De leer(r)evolutie.

  • Leer weloverwogen keuzes voor specifieke interventies binnen een veranderproces te maken
  • Zorg dat uw team, uw afdeling, uw organisatie klantgerichter, ondernemender, creatiever én slimmer samenwerkt
  • Ontdek het geheim van “sneezers”
     
12.00 uur   Pauze, inclusief lunch
     
13.00 uur  

11 eigenschappen die de effectiviteit en het resultaat van teams verbeteren

    Door Marc Lammers, Gouden hockeycoach van de Nederlandse dames

Marc Lammers

Nieuwe spreker

 

Net als in de topsport is zelfbewustzijn van teamleden cruciaal: iedereen blinkt ergens in uit. Individuele sterktes en valkuilen moeten inzichtelijk gemaakt worden om individuen in hun kracht te kunnen zetten en daar als team van te profiteren. Groepen met de grootste diversiteit zijn het sterkst!

Marc faciliteerde zijn team om zelfstandig te bedenken hoe de tegenstander bestreden moest worden. Dit was geen verlies van zijn coachende rol, integendeel. In zijn presentatie gaat hij in op de grote voordelen die hieraan verbonden zijn. 

     
15.00 uur   Pauze
     
15.30 uur   De omslag van denken 'voor' elkaar naar denken 'met' elkaar
    Door Jitske Kramer, Human Dimensions

Jitske Kramer

Eerder beoordeeld met een 8,5

 

Herkent u dat? Dat mensen 'ja' zeggen en 'nee' doen? Dat een democratisch genomen besluit door bijna de helft van uw team niet loyaal wordt gesteund? Dat het resultaat sneller was bereikt als u ook had geluisterd naar uw medewerkers die niet altijd het hoogste woord hebben?

Met ‘Deep Democracy' kunt u conflicten oplossen, verschillen benutten, en vervolgens duurzame besluiten nemen. Hierbij gaat het om teams die met elkaar en niet voor elkaar denken. Die samen vechten voor de hoogst haalbare oplossing.

Een lezing vol prachtige verhalen en antropologische lessen.

     
16.30   Borrel & einde
     

Laat u op 8 februari inspireren door topsprekers Jeroen Busscher, Marc Lammers en Jitske Kramer.
Zij nemen u mee in hun visie op het versterken van de samenwerking binnen een team om zo het teamresultaat te verbeteren. 
Meld u nu aan!

 

Lees meer +
Sprekers

Jeroen Busscher

X

Jeroen Busscher

Jeroen Busscher, 1964, studeerde af als beeldend kunstenaar aan de Rietveld Academie. Na korte en hevige carrière als kunstenaar richtte hij in 1995 Malgil op. Malgil begon als evenementenbureau maar ontwikkelde zich door tot een ontwerpbureau voor organisatiecultuur interventies. Malgil won voor haar concepten een gouden en een bronzen Giraffe en een EVA. Door zijn achtergrond als kunstenaar ontwikkelde hij de laatste vijfentwintig jaar een tegendraadse visie op organisaties en leiderschap.

Lees meer

Jitske Kramer

X

Jitske Kramer

Jitske Kramer is corporate antropoloog en reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Culturele antropologie is de discipline die zich afvraagt wat het betekent om mens te zijn tussen mensen in organisaties en daarbuiten. Hoe kun je samenwerken met mensen die je leuk vindt, maar vooral ook met mensen die je niet zo leuk vindt. Ze bracht Deep Democracy in 2012 naar Nederland en verzorgt hier samen met een team van instructors vele trainingen in.

Lees meer

Marc Lammers

X

Marc Lammers

Marc Lammers is het schoolvoorbeeld van een modern type coach. Hij staat bekend om zijn innovaties en gebruikt veel hedendaagse technologieën bij het coachen. Zo werkte hij onder andere met een ‘videobril’, ‘analysesoftware’, ‘nieuwe hockeysticks’, ‘GPS’ en ‘oortelefoontjes’. Vanwege zijn innovatie ideeën is er zelfs een werkwoord naar hem vernoemd: ‘lammeren’. Van november 2012 tot en met juli 2014 was Marc Lammers coach van de Belgische mannenhockeyploeg. Hiermee behaalde hij tijdens het EK in Boom (augustus 2013) een zilveren plak.

Lees meer
Lees meer +
Prijs & informatie
Datum en locatie: 

Datum

08 februari 2019

Locatie

Green Village
Blokhoeve 7
3438 LC Nieuwegein

Routebeschrijving

Voor wie?

Het seminar is geschikt voor iedereen die zich verder willen verdiepen in hun rol als 'coachende manager'.
Bent u beginnend leidinggevende en wilt u de eerste stappen zetten om uw team verder te helpen? Dan is de masterclass Krachtig teams bouwen op 7 juni 2019 iets voor u.

 

Prijs en voorwaarden: 

Tarieven

699,- per persoon (btw vrij*) | Standaardtarief voor de primaire doelgroep**
999,- per persoon (btw vrij*) | Commerciëel tarief

De eerste 100 deelnemers ontvangen een gratis boekenpakket. Het boekenpakket bevat:

  • De leer(r)evolutie van Jeroen Busscher
  • Deep Democracy van Jitske Kramer

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN).

Primaire doelgroep
Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep behoort, mail dan gerust naar yefke.patiwael@bsl.nl

*CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Instellingen die geregistreerd staan in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en mogen hun beroepsopleidingen btw-vrij aanbieden.**Uw aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep, behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervangers.

Annuleringsvoorwaarden: 

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 950,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 125,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p.. Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.

Lees meer +
Video

Jitske Kramer over coachend leiderschap:

Hoe maakt u van uw team een topteam? Marc Lammers nodigt u uit voor het seminar:

Lees meer +