18 juni 2019
Masterclass | Buitenplaats, Amerongen

De Kracht van Confrontatie

Smeerolie voor soepele samenwerking in nieuwe organisatievormen

De Kracht van Confrontatie

Smeerolie voor soepele samenwerking in nieuwe organisatievormen
18 juni 2019
Buitenplaats, Amerongen
Details
Deze editie is uitverkocht. Meld u nu aan voor de volgende editie op 15 oktober, klik hier.
 
Nieuwe organisatievormen zoals agile, scrum en zelforganisatie leiden tot meer ruimte, zelfsturing en samenspel in multidisciplinaire teams. Maar van een soepele samenwerking tussen krachtige professionals is niet altijd sprake.
 
U wilt als teammanager dat professionals hun verantwoordelijkheid nemen en elkaar feedback geven, in plaats van naar elkaar wijzen en de boel tegenwerken. Door collega’s op een goede manier te confronteren, maakt u ruimte vrij voor betere samenwerking en nieuwe ideeën.
 
Waarom is aanspreken dan toch zo lastig?
Wanneer kiest u voor welke confrontatiemethode? Hoe doet u dat op een goede manier? En hoe ondersteunt u uw medewerkers hetzelfde te doen zodat u een duurzame aanspreekcultuur creëert?
In deze nieuwe, interactieve en inspirerende masterclass leert u door middel van nieuwe feedbackmethodes en de kracht van confrontatie weerstand en conflicten om te buigen tot iets positiefs en het innovatief vermogen van uw organisatie te versterken.
 
Waarom deelnemen? Bekijk de video
 
Invloed uitoefenen op het
feedbackproces

Hoe creëert u nu écht
een aanspreekcultuur?

Weerstand ombuigen
met confrontatietechnieken

Jaap Peters Gytha Heins Jan de Vuijst
 

U leert:

  • Met ‘het goede gesprek’ samenwerking bevorderen en teamvermogen vergroten
  • Praktisch toepasbare oplossingen voor een duurzame aanspreekcultuur
  • Confrontatietechnieken waarmee u weerstand positief ombuigt
  • Het feedbackproces in uw team doorgronden en beïnvloeden
 
Meld u nu aan voor de masterclass De Kracht van Confrontatie en leer het feedbackproces in uw team doorgronden en beïnvloeden.

 

Lees meer +
Programma
Deze editie is uitverkocht. Meld u nu aan voor de volgende editie op 15 oktober, klik hier.  
   
Dinsdag 18 juni 2019  
   
09.00   Ontvangst met koffie en thee  
       
09.30    Interactieve opening door dagvoorzitter Jan de Vuijst  
       
10.00   Waarom is aanspreken zo lastig en hoe creëert u nu écht een aanspreekcultuur?  
   

Voorkomen van gezichtsverlies, angst voor een slechte beoordeling, op korte termijn liever de relatie goed willen houden… Slechts enkele verklaringen waarom het bijna onmogelijk is van uw mensen te vragen elkaar aan te spreken op hun gedrag. Maar uiteindelijk willen we wel allemaal dat onze collega’s hun afspraken nakomen en dat iedereen eerlijk zegt wat hij vindt en doet wat-ie zegt.

Het gekke is dat 92 % van ons de feedbackregels zo kan opnoemen, maar slechts 20 % tevreden is over de resultaten van het gesprek. Een workshop ‘Feedback geven’ is dus niet genoeg. Hoe komt het toch dat we onze mond vol hebben van aanspreken, maar het vrijwel niet doen? En bovenal, hoe lossen we het op?

Gytha Heins legt uit waarom aanspreken veel lastiger is dan we altijd gedacht hebben en geeft u een aantal praktische oplossingen die wel werken, zodat u en uw medewerkers op een andere manier leren elkaar nu wel of vaker op gedrag aan te spreken.

Gytha Heins, auteur van het boek Aanspreken? Gewoon doen!

 
       
11.15   Ochtendbreak  
       
11.45  

Bereik meer met teams door ‘het goede gesprek’ te voeren

 
   

Nieuwe manieren van organiseren betekent meer ruimte en zelfsturing en meer samenspel in steeds wisselende teamsamenstellingen. Waarom lukt het sommige teams wel te floreren en andere niet? Welke factoren zijn daar allemaal op van invloed? En hoe zorgt u ervoor dat teams zodanig kunnen samenwerken dat zij het beste resultaat uit hun samenwerking halen?

Jan de Vuijst zegt dat u en uw medewerkers vaker het gesprek met elkaar moeten aan durven gaan op basis van zelfreflectie. Hij legt uit wat het belang van een ‘constructief conflict’ is en hoe het onderzoeken en uitspreken van de verschillen in het team u hierbij kunnen helpen.
Jan de Vuijst, hoogleraar leiderschap TIAS en bestuursadviseur

 
       
12.45   Lunchbreak  
       
13.45   INTERACTIEF: Weerstand ombuigen met confrontatietechnieken  
   

Er zijn wel 50 manieren om dwars te liggen. En dus ook 50 kansen. Want onder al die vormen van weerstand liggen drijfveren die u kunt benutten om iets moois te creëren.

De vraag is hoe ú hiermee omgaat. Heeft u aandacht voor deze weerstand en drijfveren? Of houdt u vast aan de kaders, doelen en eisen die de organisatie stelt? En wat is de rol van u als manager, hoe kunt u zich bekwamen in ‘confrontatief leiderschap’?  

Jan de Vuijst zegt dat we moeten leren ‘ruziemaken’ en de confrontatie aan durven gaan. In een interactieve sessie laat hij zien wat de rol is van psychologische veiligheid hierbij en hoe iedereen binnen de organisatie daaraan kan bijdragen. U leert op die manier te bouwen aan het vertrouwen van uw medewerkers en juist de voordelen van weerstand en conflicten te benutten. 
Jan de Vuijst, hoogleraar leiderschap TIAS en bestuursadviseur

 
       
15.00   Middagbreak  
       
15.15  

INTERACTIEF: Effectief invloed uitoefenen op het feedbackproces

 
   

Gehoord in de wandelgangen: “Gezeik en gezever met die collega’s, daar heb ik dus écht geen zin in….”

Ruis, emotioneel reageren, aannames, praten óver in plaats van mét anderen creëren vaak verstoringen in de samenwerking. Confrontatie, reflectie en feedback zorgen dat de lucht wordt geklaard en er ruimte is voor samenwerking en innovatie. Maar welke vormen van confrontatie of feedback kunt u inzetten om de communicatie en het teamresultaat te stimuleren en vooral vast te houden?

Jaap Peters neemt u op humoristische wijze mee in de manco’s van de verwaarloosde of ‘getraumatiseerde’ organisatie en waarom u volgens hem het functioneringsgesprek moet afschaffen. Hij laat in deze interactieve sessie de voor- en nadelen zien van zijn veelgebruikte feedbacktool ‘de roddelmethode’ door u inzicht te geven op het model dat daar onder verstopt zit. Hoe ziet dit onderliggende model eruit? En hoe kunt u blijvend invloed uitoefenen op het feedbackproces?

Jaap Peters, bekend van het Rijnlandmodel. Jaap zet ‘de roddelmethode’ vaak succesvol in als feedbacktool voor teams

 
       
16.15   Samenvatting van de dag en tips die u mee naar huis kunt nemen  
       
16.40   Napraat- en netwerkborrel  
       
Meld u nu aan voor de masterclas De Kracht van Confrontatie en leer het feedbackproces in uw team doorgronden en beïnvloeden.  
   
Programma onder voorbehoud van wijzigingen  
Lees meer +
Sprekers

Gytha Heins

X

Gytha Heins

Auteur van het boek Aanspreken? Gewoon doen!

Gytha Heins studeerde Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en aan de Copenhagen Business School. Zij werkte o.a. als lid van het MT van een lokale Rabobank en als Consultant bij WAT!HRM en KPMG. Aanvankelijk hield zij zich als consultant bezig met Performance Management en de Balanced Scorecard (de ‘harde’ kant). Gaandeweg heeft zij zich meer verdiept in verandermanagement en gedrag (de ‘zachte’ kant). In het thema Leiderschap komen beide sporen voor haar samen. Gytha begeleidt vol passie managers en managementteams bij het verhogen van hun effectiviteit.

Lees meer

Jan de Vuijst

X

Jan de Vuijst

Bestuursadviseur, gecertificeerd executive coach en hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg

Prof. Dr. Jan de Vuijst (1954) is bestuursadviseur, gecertificeerd executive coach en parttime hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg. Hij is cum laude afgestudeerd en gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en heeft zich aan de universiteit van Edinburgh gespecialiseerd in Kunstmatige Intelligentie, Psychologie en Kennissystemen. Hij adviseert leidinggevenden in zeer diverse organisaties, van kleine familibedrijven tot multinationals.

Lees meer

Jaap Peters

X

Jaap Peters

Organisatiekundige, DeLimes en auteur van diverse boeken over Rijnlands organiseren

Jaap Peters is organisatiekundige en bedrijfskundige en mede-oprichter van  ‘DeLimes | Nieuw Organiseren’. In de dagelijkse praktijk noemt hij zichzelf organisatieactivist. 

Lees meer
Lees meer +
Prijs & Informatie
Datum en locatie: 

Deze editie is uitverkocht. Meld u nu aan voor de volgende editie op 15 oktober, klik hier.

Dinsdag 18 juni 2019

Buitenplaats Amerongen
Drostestraat 12
3958 BK Amerongen

Prijs en voorwaarden: 

€ 599,- per persoon (btw vrij) tarief eerste 30 aanmeldingen
€ 699,- per persoon (btw vrij) standaardtarief

Beperkt aantal plekken beschikbaar
Om deelnemers voldoende mogelijkheid tot interactie te kunnen garanderen, hanteren wij een maximaal aantal deelnemers voor deze masterclass. De vorige editie was razendsnel uitverkocht. Wij raden u daarom aan zich tijdig aan te melden. 

Doelgroep
Bestuurders, managers, leidinggevenden, professionals en overige geïnteresseerden in de volgende branches en sectoren: gezondheidszorg, zorg en welzijn, publieke sector, gemeentes, politiek, onderwijs en het bedrijfsleven.

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees meer over de CRKBO registratie.

Studiebelasting
De masterclass De Kracht van Confrontatie staat gelijk aan een studiebelasting van 5 uur.

Aanmelden: 

Schrijf u gemakkelijk in via het inschrijfformulier. Voor vragen met betrekking tot inschrijven is onze klantenservice bereikbaar op het telefoonnummer 030 - 638 36 38 of per e-mail via aanmelder@bsl.nl.

Voor inhoudelijke vragen neemt u contact op met Hellen Dankers (Portfoliomanager) via hellen.dankers@bsl.nl.
 

Annuleringsvoorwaarden: 

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 950,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 125,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p.. Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.

Lees meer +