16 november 2018
Seminar | Landgoed De Horst, Driebergen

Disruptie in de zorg

Disruptie in de zorg

16 november 2018
Landgoed De Horst, Driebergen
Details
Van belemmerende kaders naar bevorderende spelregels
Leer van dé experts op het gebied van innovatie en leiderschap met o.a. Lucien Engelen en Menno Lanting

 

Via de tablet contact opnemen met de thuiszorg, zorgrobots aan het bed of oefeningen doen tegen artrose via internet: bij disruptieve innovatie wordt vaak gedacht aan dit soort technische snufjes. Maar disruptie is veel meer dan dat. Onderscheidend en innovatief zijn vraagt om verandering in de eigen organisatie.

Met de kennis uit dit seminar bent u voorbereid zijn op grote uitdagingen: arbeidsmarktproblematiek, verdubbeling van de zorgvraag en onder druk staande budgetten.

Ervaringen deelnemers:
"Inspirerend en enthousiasmerend"
"Een duidelijk en met beide benen op de grond verhaal"

 

Wacht niet te lang! De eerste 75 deelnemers ontvangen gratis het nieuwste boek van Lucien Engelen! Schrijf nu in.

U leert: 
Belemmerende kaders om te zetten naar nieuwe bevorderende spelregels
Welke verborgen paradoxen de mythe van disruptie ontkrachten
Wat u kunt verwachten als het gaat om technologische ontwikkelingen, democratisering van zorg en zorgkennis
Vaart maken met de transitie naar een nieuwe zorgwereld
Ontdek welke stappen u kunt zetten naar innovatie!
Lees meer +
Programma
09.30 uur   Ontvangst en registratie met koffie en thee
10.00 uur   Opening door dagvoorzitter 
10.15 uur   Vaart maken met de transitie naar een nieuwe zorgwereld | Lucien Engelen
 

Niet eerder in de geschiedenis stond de gezondheidszorg voor zulke grote uitdagingen: arbeidsmarktproblematiek, verdubbeling van de zorgvraag en onder druk staande budgetten. Daarnaast zijn, onder invloed van de exponentiële ontwikkeling van de technologie en de veranderende houding van de patiënt, de huidige zorgmodellen aan verandering onderhevig.

Nu de ontwikkelingen sneller dan ooit gaan is het tijd om vaart te maken. Maar hoe begint u hiermee? En hoe kunt u echt blijven draaien én versnellen? Lucien Engelen gaat in op de kansen en uitdagingen die komen kijken bij de transitie die nu gaande is binnen de zorg.

De eerste 75 deelnemers ontvangen gratis het allernieuwste boek van Lucien Engelen. Schrijf u nu in.

11.45 uur   Korte netwerkbreak
12.15 uur   Omzetten van belemmerende kaders naar nieuwe bevorderende spelregels 
 

Aan de hand van praktijkgerichte disruptie casuïstiek bespreken we het omzetten van belemmerende kaders naar nieuwe bevorderende spelregels. Met antwoord op vragen als;

  • Hoe gaan zij om met de belemmerende kaders die hervorming van de zorg in de weg staan?
  • Hoe komen zij tot nieuwe spelregels, die bevorderen i.p.v. belemmeren?
  • En hoe zag hun werkelijke uitvoering van verandering er uit?
Disruptie casus 1   Van Wet langdurige zorg naar Wet liefdevolle zorg | Laurent de Vries | Bestuurder van Viattence

 

 

 

 

 

De verpleeghuiszorg heeft een nieuw Kwaliteitskader. Een kader dat Viattence omarmt. Waarbij het uitgangspunt het welbevinden van de bewoners is, geheel in lijn met de visie van Viattence. Hierbij staat leren centraal en is de film belangrijker dan de foto. Leren doen we allemaal nog iedere dag, niemand staat stil. We staan nu hier en willen daar in de toekomst naartoe. Hobbels en knelpunten mogen we aangeven en zijn er om samen te nemen. Zo krijgen we een proces van constante vernieuwing, met een ambitie om het steeds beter te doen.

Kortom, een verhaal over hoe beperkende wetgeving toch omarmt kan worden! 

Disruptie casus 2  

Gepersonaliseerde geneeskunde | Sander van Boom

 

Hoe kan kunstmatige intelligentie worden gebruikt om mensen te helpen zonder de privacy te schaden? Hoe kan de IoT gebruikt worden om allerlei soorten informatie direct beschikbaar te stellen, zonder inmenging door andere personen? En hoe kan je elk individu de kans te geven om volledige controle en zelfbeschikking te ontwikkelen om de kwaliteit van leven in de breedste zin van het woord te verbeteren? 

Ontdek hoe gepersonaliseerde geneeskunde echt kan werken.

4LifeSupport is een organisatie van service providers met als doel het faciliteren van empowerment van het individu. Door onze 4LifeBox wordt ieder individu eigenaar van zijn / haar gegevens. Hierdoor kunnen onze leden snel de Europese markt aanspreken en hun diensten personaliseren. 

Disruptie casus 3  

Medewerkers digitaal vaardiger maken | Suzanne Verheijden | Innovatiemanager ’s Heeren Loo

 

 

 

 

 

Een casus waar iedere zorginstelling bij stil zou moeten staan.

De zorg wordt steeds digitaler. Er worden steeds meer digitale innovaties ingezet zoals apps, robotica en producten die met internet verbonden zijn. Het is daarom noodzakelijk dat medewerkers zich mee ontwikkelen. Vorig jaar onderzochten ’s Heeren Loo hoe digitaal vaardig hun medewerkers zijn. Het bleek dat er zo’n 1000 ‘digitale starters’ zijn in de organisatie. Dit zijn medewerkers die nog veel kunnen leren op het gebied van digitale vaardigheden. Tegelijkertijd zijn er ook veel medewerkers die al digitaal vaardig zijn, en meer willen weten over bijvoorbeeld de nieuwste mogelijkheden op het gebied van eHealth.
’s Heeren Loo is daarom op 31 maart gestart met een uitgebreid meerjarenplan en de campagne Digitale Vaardigheden. (Zorg)medewerkers binnen en buiten ’s Heeren Loo kunnen digitaal vaardiger worden. Hierdoor wordt voor de zorgmedewerkers het eigen werk makkelijker gemaakt en is er meer tijd voor de cliënt. Het kantoorpersoneel kan hierdoor efficiënter en prettiger werken.

13.00 uur   Middagpauze
14.00 uur   Intermezzo
15.00 uur   De disruptieparadox | Het inrichten van de organisatie en uw eigen leiderschap | Menno Lanting
 

Als organisaties ten onder gaan, is dat maar zelden een direct gevolg van disruptie, oftewel van een innovatie die de bestaande markt compleet verdringt. De oorzaak is eerder dat organisaties lang niet altijd meer in staat zijn om op een onderscheidende en winstgevende manier te anticiperen op de snel veranderende behoeften van consumenten. En hierin zit de grote paradox voor de gevestigde partijen, want hoe gaat u op een disruptieve manier een superieure klantbeleving realiseren als u daar in uw huidige werk al niet in slaagt? 

Menno Lanting onderzocht het fenomeen disruptie en hoe organisaties ermee omgaan. Zijn boek “De disruptieparadox” ontkracht de mythe van disruptie. Tijdens dit onderdeel schetst Menno de verborgen paradoxen. 

Alle deelnemers onvangen het Top 3 managementboek De disruptieparadox van Menno Lanting t.w.v. €20,-.

16.30 uur   Afsluiting en netwerkborrel

 

De eerste 75 deelnemers ontvangen gratis het allernieuwste boek van Lucien Engelen. Schrijf u nu in.

 

 

U leert: 
welke stappen u kunt zetten naar innovatie!
voorbereid zijn op grote uitdagingen: arbeidsmarktproblematiek, verdubbeling van de zorgvraag en onder druk staande budgetten.
Lees meer +
Sprekers

Lucien Engelen

X

Lucien Engelen

Director Radboud University Medical Center’s REshape Center for innovation; Global Strategist Digital Health, Deloitte's Center for the Edge, Faculty Singularity University Silicon Valley & The Netherlands.

De missie van Lucien Engelen is om het medisch centrum van de Radboud Universiteit Nijmegen en zijn netwerk in de voorhoede van innovatie te houden en een ‘zachte landing’ in de toekomst talen te maken. Tegelijkertijd doelt hij erop een duurzame wereldwijde gezondheidszorg voor iedereen te creëren. Doorbraakprogramma’s, vooruitziendheid en producten creëren als de industrie zelf geen progressie heeft. Dit kruispunt biedt nieuwe kansen, maar ook uitdagingen die veel verder gaan dan technologie en processen alleen.

Lees meer

Laurent de Vries

X

Laurent de Vries

Laurent de Vries is bestuurder van Viattence, radicale vernieuwer in de ouderenzorg en lid van de Commissie Vernieuwing Wlz van ActiZ die zich buigt over de vernieuwingsagenda van de Wet langdurige zorg. Hij streeft ernaar van de Wet langdurige zorg, de Wet liefdevolle zorg te maken. Zijn visie: in de laatste levensfase moet het welzijn en welbevinden van de bewoner bovenaan staan, er moet worden gedacht vanuit de mogelijkheden van die bewoner en niet vanuit diens beperkingen.

Lees meer

Suzanne Verheijden

X

Suzanne Verheijden

Innovatiemanager ’s Heeren Loo

Suzanne Verheijden begeeft zich vaak op het snijvlak van haar 2 vakgebieden innovatie en educatie. Ze is verantwoordelijk voor innovatie bij 's Heeren Loo, een grote landelijke dienstverlener aan mensen met een beperking.

Daarnaast is ze auteur van het boek 'Ik wil een pizza die met de brommer komt!', een handboek bedoeld voor begeleiders en leerkrachten die werken met mensen met een verstandelijke beperking die zelfstandig willen gaan wonen en/of werken.

Momenteel werkt ze aan een nieuw boek over de Zorgmedewerker van de Toekomst.

Lees meer

Sander van Boom

X

Sander van Boom

Directeur proces architectuur 4LifeSupport U.A.

Als directeur proces architectuur van de coöperatie ontwikkel en vertaal ik strategieën en processen van onze leden naar de 4LifeBox toe. Een voorbeeld is het organiseren van Europese belangenverenigingen (community's) in medische onderzoeken.

Sander spreekt op 16 november over Gepersonaliseerde geneeskunde tijdens het seminar Disruptie in de zorg. Bekijk hier het programma.

Lees meer

Menno Lanting

X

Menno Lanting

bestseller auteur, adviseur en leiderschapsexpert

Menno Lanting geldt als dé expert op het gebied van de impact van digitale technologie op leiderschap, ondernemerschap en hoe wij werken. Meer dan 60.000 mensen lazen zijn bestsellers ‘Connect!', ’Iedereen CEO’, ‘De slimme organisatie’, ‘Lead with a Tweet en ‘Olietankers en speedboten’. Voor dit laatste boek interviewde hij wereldwijd 100 inspirerende en innovatieve ondernemers en leiders over hun kijk op ondernemen, samenwerken en leidinggeven in het netwerktijdperk. Eerder was hij bijna 10 jaar in diverse managementfuncties werkzaam voor het leiderschapsinstituut de Baak.

Lees meer
Lees meer +
Prijs & Informatie
Datum en locatie: 

Vrijdag 16 november 2018

Landgoed De Horst, Driebergen | Bekijk hier een routebeschrijving

Prijs en voorwaarden: 

499,- per persoon (excl. btw) | Standaardprijs voor de primaire doelgroep
999,- per persoon (excl. btw) | Commerciëeltarief 

De eerste 75 deelnemers ontvangen gratis het boek van Lucien Engelen! Daarnaast ontvangen alle deelnemers het Top 3 managementboek De disruptieparadox van Menno Lanting t.w.v. €20,-.

Doelgroep:

Directie, Raad van bestuur, Raad van toezicht, (zorg)Manager, Controller, Hoofd en medewerkers Financiën, Hoofd en medewerkers Kwaliteit, Research & Development, HR manager, Hoofd en medewerker inkoop. Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep voor deze masterclass met Menno Lanting 'Leiderschap in tijden van disruptie' behoort, mail dan gerust naar yefke.patiwael@bsl.nl.

 

Aanmelden: 

Schrijf u gemakkelijk in via het inschrijfformulier.

Het inhoudelijke programma staat gelijk aan 5 uur studiebelasting. (Er is geen voorbereiding noodzakelijk)

Annuleringsvoorwaarden: 

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. (incl. btw) aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 750,00 p.p. (excl. btw) bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. (incl. btw). Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 100,00 p.p. (excl. btw) bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p. (incl. btw). Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.  

 

 

Lees meer +