21 april 2017
Masterclass | Hotel Veenendaal

Gedurfd leiderschap

Moedige leiders maken het verschil

Gedurfd leiderschap

Moedige leiders maken het verschil
21 april 2017
Hotel Veenendaal
details

Ga aan de slag met uw eigen "moed-factor" als het gaat om feedback geven, delegeren en loslaten

Gedurfd leiderschap vergt moed. Moed om de harde realiteit onder ogen te zien, ergens voor te staan, de confrontatie aan te gaan en lastige keuzes te maken. Om op kritieke momenten te doen wat nodig is, ook als dat gepaard gaat met angst of pijn. Moedige leiders maken het verschil in organisaties. Ze zijn gedreven en gaan met gezond verstand risico’s aan, maar durven zich ook kwetsbaar op te stellen als dat nodig is.

Hoe moedig bent u als het er écht op aankomt?

Herkent u het gevoel dat u na een moeilijk moment de ruimte verlaat en het idee hebt dat u er meer had kunnen uithalen? Heeft u gesprekken die u altijd maar vooruit blijft schuiven? Komen uw opmerkingen tijdens het werkoverleg altijd precies over zoals u zelf had bedoeld? Tijdens de Masterclass Gedurfd Leiderschap leren leidinggevenden, teamleiders, coaches, afdelingshoofden en overige geïnteresseerden beter gebruik te maken van kritieke momenten en gaan ze aan de slag met hun eigen “moed-factor”.
 
Aan het eind van de dag staat uw plan om meer gedurfd leiderschap te tonen gereed om uitgevoerd te kunnen worden.
Deelnemers ontvangen het boek Moed. Over gedurfd leiderschap gratis!
 
Bekijk hier een compilatie van de voorgaande editie:
U leert: 
Over uw eigen schaduw en angst heen te stappen
Moediger te worden naar uw eigen leidinggevende om grenzen aan te geven
Moediger te worden naar de medewerkers als het gaat om feedback geven, durven delegeren en loslaten
Lees meer +
Programma
9.00   Ontvangst met koffie en thee
     
9.30   Opening door dagvoorzitter Jacco van den Berg, Van den Berg Training & Advies
     
9.45    Gedurfd leiderschap | door Jacco van den Berg
   

Gedurfd leiderschap uit zich in moed. Moed is namelijk het vermogen van een leider om ondanks angst datgene te doen wat noodzakelijk is voor de organisatie. Er is steeds meer behoefte aan leiders die op een verstandige manier lastige keuzes durven te nemen en die ergens voor durven te (blijven) staan, ook als ze helemaal alleen staan.

De dag zal gestart worden met een dialoog over Moed. Er zal stil worden gestaan bij de leiders die door de deelnemers zelf zijn aangedragen als hun grote voorbeeld.

10.00   Werk maken van uw moed-factor | door Andor de Rooy
   

Moed is een bewuste keuze om op een kritiek moment iets wel of niet te doen. Dit is een proces waarin gezond verstand en weloverwogen handelen cruciaal zijn. U bepaalt de juiste middelen door waar te nemen, te analyseren en afwegingen te maken. Maar hoe geeft u dit proces handen en voeten? 
Tijdens dit onderdeel geeft Andor de Rooy, auteur van het boek Moed. Over gedurfd leiderschap een introductie van het thema Moed/Gedurfd leiderschap. Er wordt o.a. ingegaan op vragen als:

  • Wat is moed en wat maakt het cruciaal voor de hedendaagse leidinggevenden?
  • Hoe ziet de Vierkante meter Moed er uit en hoe werkt moed?
  • En welke 5 belangrijke inzichten over moed zijn er?
11.00   Koffie- en theepauze
     
11.30   Ontdek de kritieke momenten in uw context | door Andor de Rooy en Jacco van den Berg
   

Een kritiek moment is hét moment waarop u het verschil kunt maken. Gedurfd leiderschap begint met het onderkennen van deze kritieke momenten, die lastig zijn, pijn doen en/of risico’s kunnen vormen. Wanneer u met gezond verstand en open vizier de kritieke momenten tegemoet treedt, ontkiemt moed. Als een kritiek moment vermeden wordt, ontstaat juist laf leiderschap.

Wat zijn in uw situatie de kritieke momenten? En hoe maakt u op de cruciale momenten het verschil?

12.30   Lunchpauze
     
13.15   Wat remt uw moed? | door Andor de Rooy en Jacco van den Berg
   

Waar denkt u liever niet aan? En waarom niet? Wat is in uw leven uw grootste angst? En wat in uw leiderschap? Tijdens dit onderdeel leert u uw eigen “fearzone” kennen en hoe u deze aan kunt gaan. U ontdekt hoe u grip kunt krijgen op de natuurlijke reactie om angst uit de weg te gaan.

Welke angsten en spanning dient u te overwinnen om meer moedig te zijn?

14.30   Wat doet moed groeien? | door Andor de Rooy en Jacco van den Berg
   

Moed-motieven geven steun. Op moeilijke momenten kan hier op worden teruggevallen. Het is geen strategische notie of meerjarenplan, maar een kort en krachtig credo dat duidelijk maakt wat het ultieme doel is dat, eenmaal behaald, alle beproevingen ruimschoots compenseert.

Waar staat u voor? Wat is uw moed-motief? Hoe zet u uw gezond verstand in bij moed?

Het hebben van een moed-motief en goed verstand, oftewel de laatste twee peilers van de Vierkante meter worden tijdens dit onderdeel van de dag scherp gezet. Dit wordt individueel voorbereid en vervolgens gedeeld in the spotlight. Dat vraagt even wat moed maar dwingt ook om er goed over na te denken.

16.30   Einde en aansluitende borrel met mogelijkheid om te netwerken
 
Lees meer +
Sprekers

Andor de Rooy

X

Andor de Rooy

Andor de Rooy is sinds 1995 een gelouterde sparringpartner voor leiders en MT-teams. Van Raad van Bestuur tot middenmanagement. Van oorsprong organisatiepsycholoog en heeft een fascinatie voor het versterken van moed bij leiders. Niet omdat hij vindt dat leiders laf zijn, nee integendeel: dat je gaat leiding geven is al moedig op zich. Maar wel omdat hij vindt dat er nog meer uit te halen valt als leiders op kritieke momenten meer moed tonen.  Hij is auteur van Moed: Over gedurfd Leiderschap (maart 2016) en was tien jaar  (hoofd)redacteur van het Praktijkboek HRM van Kluwer.

Lees meer
Jacco van den Berg

Jacco van den Berg

X

Jacco van den Berg

Van den Berg training en advies en auteur

Jacco van den Berg is de oprichter van Van den Berg Training & Advies en traint al bijna twintig jaar op het gebied van leiderschap en gesprekken voeren. Hij stelt dat er meer nodig is dan tips, tools, vaardigheden en kennis van valkuilen om een als leidinggevende het verschil te maken en om effectieve gesprekken te kunnen voeren. En dat meer is moed. Dus durf om een grens aan te geven, een verandering door te voeren en om werkzaamheden aan medewerkers te delegeren. Maar ook de moed om in een alsmaar uitgestelde gesprek nu echt te zeggen waar het op staat.

Lees meer
Lees meer +
Prijs & Informatie
Datum en locatie: 

Vrijdag 21 april 2017

Hotel Veenendaal 
Bastion 73 
3905 NJ Veenendaal (routebeschrijving)

Prijs en voorwaarden: 

€ 495,- per persoon (excl. btw) | Actieprijs voor de primaire doelgroep. 

€ 595,- per persoon (excl. btw) | Standaardprijs voor de primaire doelgroep.

Primaire doelgroep:
Managers, Teamleiders, coaches, afdelingshoofden, assistenten, professionals, specialisten in organisaties 

Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep behoort, mail dan gerust naar yefke.patiwael@bsl.nl 

Uw aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep, behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervangers.

Aanmelden: 

Schrijf u gemakkelijk in via het inschrijfformulier.

Annuleringsvoorwaarden: 

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot twee weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 (incl. btw) aan administratiekosten in rekening. Meldt u zich binnen twee weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering natuurlijk altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.

Lees meer +
Vorige editie

Lees meer +