17 december 2019
Seminar | De ReeHorst, Ede

IkSamen

Werken | Verschil maken | Veranderen | Spelen | Sterker

IkSamen

Werken | Verschil maken | Veranderen | Spelen | Sterker
17 december 2019
De ReeHorst, Ede
Details
Samenwerken om het verschil te maken

Dat een team samen meer bereikt dan de beste speler alleen, is een feit. Tegelijkertijd vragen professionals om meer eigen verantwoordelijkheid en ruimte in de organisatie om hun talenten te ontplooien. Ze willen vanuit eigen inzichten vorm geven aan hun werk. Hoe brengt u deze twee waarden bijeen? En hoe zorgt u dat het team elkaars taal spreekt, ieders rol serieus neemt en op elkaar aansluit?

Ontdek hoe u door anders samenwerken en leidinggeven op een coachende en impactvolle manier meer uit het team, uzelf én de organisatie haalt. Tijdens het seminar IkSamen onthullen vijf topsprekers aansprekende manieren om samen het maximale potentieel te benutten.

Kom ook naar de ReeHorst en leer:

► Samen resultaat boeken | Werken aan een speelse cultuur mét resultaat | door bestsellerauteur Mark Mieras
► Samen het verschil maken | Vertrouwen bevorderen met de gunfactor| door communicatiespecialist Rudolf Juliet
► Samen sterker | Transformationeel leiderschap | door hoogleraar Roos Vonk
► Samen veranderen | Ruimte realiseren voor verandering | door organisatieadviseur Tjip de Jong
► Samen bergen verzetten | Bouwen aan topteams vol commitment | door bergbeklimmer Katja Staartjes

Na afloop van dit seminar weet u hoe u samen resultaat boekt waar het hele team trots op is. Deze dag is dan ook uitermate geschikt om met het hele directie-, verander- of managementteam te volgen.

Bent u er ook bij?

Lees meer +
Programma
09.30 uur   Ontvangst en registratie met koffie en thee

10.00 uur

  Opening door dagvoorzitter: Kjell Lutz ​
     
10.15 uur   De spelende professional | Mark Mieras
 

Wat draagt een speelse cultuur bij aan de effectiviteit van een organisatie en aan de ontwikkeling van de medewerker. En hoe organiseert u dat voor uzelf of uw team, in een uitdagende en op efficiëntie gerichte wereld?

     
11.15 uur   Verdubbel uw gunfactor | Rudolf Juliet
 

Hoe kunt u tijdens presentaties of gesprekken de juiste snaar raken? Iets doen waardoor uw boodschap meer tot de verbeelding spreekt én langer blijft hangen?

In deze sessie leert u uw communicatiekracht te versterken, uw gunfactor te verdubbelen en emoties te triggeren bij anderen.

     
12.15 uur   Lunchbreak
     
13.00 uur   Collega’s en andere ongemakken | Roos Vonk
 

Psychologe Roos Vonk laat zien dat leiding geven niet gebaseerd is op trucs, maar van binnenuit komt. Door een authentiek leider te zijn en een visie uit te dragen, wordt u een rolmodel en kweekt u een klimaat waarin mensen tot ontwikkeling komen. U wordt een leider die niet bezig is met zichzelf, maar een coachende leider, die een open cultuur creëert waarin werknemers openstaan voor feedback en suggesties.

     
14.00 uur   8 sluipmoordenaars die verandering tegenhouden | Tjip de Jong
  Veel mensen verlangen naar verandering, maar organisaties zijn verslaafd aan zinloze routines die veranderingen frustreren en duurzame prestaties ondermijnen. Macht, hiërarchie en controlemechanismen doden initiatief. Ingesleten patronen vormen barrières voor diepgaande verandering. Tjip maakt zichtbaar dat we uit deze negatieve routines kunnen ontsnappen. Dat begint met het onderkennen en bespreekbaar maken van barrières te onderkennen. Dan ontstaat er ruimte om te zoeken naar balans en eenvoud en om terug te gaan naar de essentie van organiseren
15.00 uur   Social Networking Break​
     
15.30 uur   Topteams | Samen bergen verzetten | Katja Staartjes
 

In het hooggebergte word je als individu maar vooral als team word je tot het uiterste op de proef gesteld en dat biedt confronterende inzichten op gebied van leiderschap en samenwerken. Wat zijn volgens Katja Staartjes de zes belangrijkste factoren om als team een topprestatie neer te zetten?
•    Een team is zo sterk als de zwakste schakel
•    Grote teams werken niet
•    Vertrouwen betekent loslaten
•    De kern van teamwork is commitment. Voor het gemeenschappelijk doel én voor elkaar. Dat betekent dus verschillen overbruggen en je ego opzij zetten.

     
16.30 uur   Afsluiting en networking borrel

 

Deze dag is zeer geschikt voor directie-, verander- en managementteams!
Wilt u met 5 of meer personen deelnemen aan dit seminar, stuur dan een e-mail naar events@managementboek.nl of naar aanmelder@bsl.nl voor een kortingsaanbod.

Lees meer +
Sprekers

Mark Mieras

X

Mark Mieras

wetenschapsjournalist en natuurkundige, gespecialiseerd in hersenonderzoek.

Mark Mieras (1962) is auteur van onder andere de bestsellers 'Ben ik dat?' en ‘Liefde’. Deze veelgelezen boeken geven een onthullend en herkenbaar beeld van ons bewegelijke brein. In zijn werk staan menselijke elementen centraal als trots, ongemak en fouten durven maken. “De zachte factoren stellen op de langere termijn harde randvoorwaarden aan ons functioneren,” aldus Mieras, die ooit cum laude afstudeerde als theoretisch natuurkundige.

Lees meer

Rudolf Juliet

X

Rudolf Juliet

marketing- en communicatiespecialist

is een afgestudeerde marketing- en communicatiespecialist. Als trainer / spreker bij Spraakwater Sessies helpt hij professionals met elk contactmoment het verschil te maken. Ook is hij docent Communicatiestrategie & Trendwatching aan de Academy for Creative Industries van Fontys Hogescholen.

Lees meer

Katja Staartjes

X

Katja Staartjes

Motivatiespreker en bergbeklimmer

Katja Staartjes beklom een aantal van de hoogste bergen ter wereld, waaronder Mount Everest (1e Nederlandse vrouw), Manaslu, Gasherbrum 1 en Cho Oyu. Ook leidde zij verschillende expedities. Zij volbracht verder de Great Himalaya Trail, een extreme tocht van 2000 km door de Nepalese Himalaya. In 2015 was zij terplekke, toen Nepal getroffen werd door een dramatische aardbeving. Sindsdien is de bergbeklimster betrokken bij de wederopbouw van het land, en door de Nepalese overheid benoemd tot goodwill ambassadeur. 

Lees meer

Roos Vonk

X

Roos Vonk

Hoogleraar psychologie

is een hoogleraar met een extreem laag 'ivoren toren'-gehalte. Ze weet als geen ander de meest recente inzichten uit de psychologie toe te passen op de dagelijkse aspecten van werk en leven. Daarmee vertaalt ze kwalitatief hoogwaardige kennis naar praktische tips en adviezen voor het dagelijks leven.

Lees meer

Dr. Tjip de Jong

X

Dr. Tjip de Jong

Adviseur, onderzoeker, spreker en schrijver

Dr. Tjip de Jong is organisatieadviseur en onderzoeker. Hij bestudeert en adviseert mensen (in organisaties) die werk maken van verandering, leren en innovatie. 

Lees meer

Kjell Lutz

X

Kjell Lutz

Dagvoorzitter

heeft organisatiepsychologie in Utrecht gestudeerd waarbij hij zich heeft gespecialiseerd in kennisoverdracht. Na zijn studie is hij eerst gaan werken als projectleider van e-learning cursussen en daarna als trainer. Hij heeft vele soorten doelgroepen getraind: van advocaten tot food producenten, van accountants tot politiemedewerkers en van HR consultants tot gemeente ambtenaren. Tijdens dit werk ontdekte hij zijn passie voor het podium, eerst als spreker en later als dagvoorzitter.

Lees meer
Lees meer +
Prijs & Informatie
Datum en locatie: 

Dinsdag 17 december 2019 | 09.30-16.30 uur | ReeHorst, Ede

Prijs en voorwaarden: 

Alle deelnemers krijgen gratis het nieuwe boek van Katja Staartjes! (T.w.v. € 29,90)
 

699,- per persoon (btw vrij*) | Standaardprijs voor de primaire doelgroep**
599,- per persoon (btw vrij*) | Teamprijs bij aanmelding vanaf vijf personen

Wilt u met 5 of meer personen deelnemen aan dit seminar, stuur dan een e-mail naar events@managementboek.nl / aanmelder@bsl.nl voor een kortingsaanbod.

Deze dag is zeer geschikt voor directie-, verander- en managementteams!

 

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees meer over de CRKBO registratie.

 

**Primaire doelgroep:
Bestuurders, managers, leidinggevenden en overige geïnteresseerden in diverse sectoren (gezondheidszorg, zorg en welzijn, publieke sector, gemeentes, politiek, onderwijs en het bedrijfsleven).Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep behoort, mail dan gerust naar yefke.patiwael@bsl.nl.

*Uw aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep, behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervangers.

Aanmelden: 

Schrijf u gemakkelijk in via het inschrijfformulier.Voor vragen met betrekking tot inschrijven is onze klantenservice bereikbaar op het telefoonnummer 030 - 638 36 38 of per e-mail via aanmelder@bsl.nl

Het inhoudelijke programma staat gelijk aan 5 uur studiebelasting. (Er is geen voorbereiding noodzakelijk)
Voor inhoudelijke vragen neemt u contact op met Yefke Patiwael (Portfoliomanager) via 030 - 63 83 849 of yefke.patiwael@bsl.nl.

 

Annuleringsvoorwaarden: 

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. (incl. btw) aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 750,00 p.p. (excl. btw) bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. (incl. btw). Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 100,00 p.p. (excl. btw) bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p. (incl. btw). Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken. 

Lees meer +