11 december 2019
Masterclass | De Utrechtse Stadsvrijheid

Innovatief Denken.

Uitverkocht

Innovatief Denken.

Uitverkocht
11 december 2019
De Utrechtse Stadsvrijheid
Details
Masterclass Innovatief denken: Uit de comfort zone, in de creatieve zone

De huidige uitdagingen in de zorg – druk op de kosten, roosters en bemensing – vragen om creatieve en innovatieve oplossingen. Hoe blijft u fris en scherp en draagt u creatiekracht over op uw team?

Tijdens de Masterclass Innovatie Denken krijgt u in één dag gereedschappen om uw denkvermogen uit te breiden, te versterken én vanuit andere invalshoeken te blijven kijken. Aan de hand van bewezen en gecertificeerde methoden gaat u met inspirerende trainers actief aan de slag in kleine groepen.

Aan het einde van deze dag:

  • Laat u vastgeroeste denkpatronen achter u
  • Weet u innovatiekansen te creëren, óók in een stroperige omgeving
  • Kunt u out én in the box denken
  • Krijgt u in 10 minuten tijd 100 nieuwe ideeën en acties om het innovatievermogen te versterken van uw team, afdeling of organisatie

Deze editie is uitverkocht. De volgende editie is in juni 2020. 

 

Lees meer +
Programma
U leert van gebaande paden af te wijken, uit het gareel te lopen en dingen te bedenken die nooit iemand bedacht heeft.
En u komt in gebieden in de hersenen terecht waar ontdekkingen gedaan kunnen worden.
09.30 uur   Ontvangst en registratie met koffie en thee

10.00 uur

  Opening door dagvoorzitter
     
10.15 uur   Meest populaire methode: Design Thinking | Cor Noltee
   

In dit onderdeel leer je de theorie van Design Thinking. Je maakt kennis met verschillende methodes om je te verbinden met mensen met als doel er achter te komen wat ze bezig of juist tegen houdt. Je leert dat deze inzichten de basis vormen voor het inzetten van je creatief vermogen waardoor je meer waarde en originaliteit in je ideeën kunt stoppen. De lecture sluit af met een aantal praktische voorbeelden van hoe je de ideeën tot leven kunt brengen en feedback kunt verzamelen om je prototypes (DialoogDingen) te verbeteren.

11.45 uur   Lunchbreak
   

 

12.45 uur   Inzicht in methoden voor Creatief Denken | Gijs Blaisse
    Buiten de gebaande paden leren denken, nieuwe ideeën genereren, vanuit andere invalshoeken naar een probleem kijken. Tijdens dit onderdeel gaat Gijs Blaisse in op de theorie van het creatief denken en geeft hij antwoord op de vraag of u creatief geboren wordt of dat u creativiteit ook kunt ontwikkelen. Ook zal er geoefend worden met een aantal Creatieve Denk-technieken.
     
13.45 uur   Korte Break
     
14.00 uur  

Aan de slag met de TotalBrainBox, methode om out of the box te denken | Gijs Blaisse

   

In dit onderdeel van het programma gaan we concreet aan de slag met creatief denken en gaan de deelnemers met behulp van de TotalBrainBox-methode nieuwe ideeën en oplossingen bedenken voor verschillende concrete problemen in hun organisatie. Denk aan het personeelstekort, meer tijd creëren voor de patiënt/cliënt of medewerkers stimuleren zich meer te ontwikkelen.

Met de TotalBrainBox-methode kunt u zowel leren creatief OutBox te leren denken (out of the box denken) als creatief InBox te leren denken. Het is daarom zowel geschikt voor associatieve, vrije denkers als voor mensen die logisch denken.

     
15.00 uur   Korte Break​
     
15.30 uur   De weg naar een innovatieve mindset  |  Prof. Dr. Jeff Gaspersz
   

Wat zijn de kleine acties met een positief effect op het innovatievermogen van uw onderneming? Hoe past u dat toe in uw eigen team en in de organisatie? Creatief denken doe je niet om het creatief denken, maar om er innovatiekansen mee te ontdekken.

Wat leert u tijdens deze presentatie?

  • Versterk als manager, professional of ondernemer uw kansgerichte, innovatie mindset en dat van uw medewerkers
  • Drie wegen tot het ontdekken van innovatiekansen en het versterken van innovatievermogen
  • Praktische adviezen: Wat gaat u dan morgen anders doen?

Aan het einde van de presentatie is nog tijd gereserveerd voor een ‘call to action’: Jeff zal met de deelnemers een connected thinking sessie organiseren die in 10 minuten ­minimaal 100 ideeën en acties oplevert voor het versterken van het innovatievermogen en het kwaliteitsmanagement.

Prof. Dr. Jeff Gaspersz, hoogleraar innovatie aan Nyenrode Business Universiteit en adviseur op het gebied van innovatiemanagement

     
16.30 uur   Afsluiting en networking borrel

 

Lees meer +
Sprekers

Cor Noltee

X

Cor Noltee

Design Thinking

Design Thinker Cor Noltee gelooft dat spel de krachtigste menselijke vaardigheid is om te groeien. En succes 99% falen is. Is fan van het Design Thinking gedachtengoed en deelt dit als trainer in het werkveld en als docent op de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht, de Hanze Hogeschool in Groningen, het conservatorium in Amsterdam en de Politechnico in Milaan en Shanghai. Op zijn blog deelt hij zijn nieuwsgierigheid in design en schreef reeds 1.400 posts.

Lees meer

Gijs Blaisse

X

Gijs Blaisse

Inspiration Company

Gijs Blaisse is adviseur innovatie- en veranderingstrajecten en  conceptontwikkelaar van creatieve denktechnieken, waaronder de total brainbox methode.  Verder is hij bestuurslid van de stichting Dromers die Doen en bestuurslid van de Academie voor innovatief trainen. Creatief denken en doorbraak  denken vallen onder zijn specialiteiten.

De Inspiration Company

Lees meer

Prof. dr. Jeff Gaspersz

X

Prof. dr. Jeff Gaspersz

Hoogleraar innovatie - Nyenrode Business Universiteit

Prof.dr. Jeff Gaspersz is hoogleraar innovatie bij Nyenrode Business Universiteit. Voorts is hij ondernemer en een gedreven spreker die meer dan 1000 keynotes en masterclasses gaf. Jeff ondersteunde ruim 350 organisaties met het vinden en benutten van innovatiekansen. Hij schreef als auteur of co-auteur 27 boeken over innovatie en creativiteit.

Lees meer
Lees meer +
Prijs & Informatie
Datum en locatie: 

De Masterclass Innovatief Denken vindt op 11 december 2019 plaats van 09.30 tot 16.30 uur bij De Utrechtse Stadsvrijheid

Sophialaan 1, 3542 AR Utrecht

Deze editie is uitverkocht. De volgende editie is in juni 2020. 

Prijs en voorwaarden: 

999,- per persoon (btw vrij*) | Commerciëeltarief 
599,- per persoon (btw vrij*) | Standaardprijs voor de  primaire doelgroep**
499,- per persoon (btw vrij*) | vroegboekkorting

Nu bij inschrijving: Gratis het nieuwste boek van Jeff Gaspersz: Zo ontdek je kansen voor innovatie. (t.w.v. 19,95)

Deze dag is zeer geschikt voor directie- en managementteams!

Deze editie is helemaal uitverkocht. De volgende editie is in juni 2020. 

*CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Instellingen die geregistreerd staan in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en mogen hun beroepsopleidingen btw vrij aanbieden.

**Primaire doelgroep:
Bestuurders, managers, leidinggevenden en overige geïnteresseerden in diverse sectoren (gezondheidszorg, zorg en welzijn, publieke sector, gemeentes, politiek, onderwijs en het bedrijfsleven).Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep behoort, mail dan gerust naar yefke.patiwael@bsl.nl.

Wilt u met 5 of meer personen deelnemen aan dit seminar, stuur dan een e-mail naar aanmelder@bsl.nl voor een kortingsaanbod.

*Uw aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep, behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervangers.
 

Aanmelden: 

U kunt zich niet meer inschrijven voor dit seminar. Voor vragen met betrekking tot inschrijven is onze klantenservice bereikbaar op het telefoonnummer 030 - 638 36 38 of per e-mail via aanmelder@bsl.nl

Het inhoudelijke programma staat gelijk aan 5 uur studiebelasting. (Er is geen voorbereiding noodzakelijk)
Voor inhoudelijke vragen neemt u contact op met Yefke Patiwael (Portfoliomanager) via 030 - 63 83 849 of yefke.patiwael@bsl.nl.

Annuleringsvoorwaarden: 

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. (incl. btw) aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 750,00 p.p. (excl. btw) bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. (incl. btw). Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 100,00 p.p. (excl. btw) bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p. (incl. btw). Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken. 

Lees meer +