30 juni 2017
Masterclass | Hotel Houten

Krachtig Teams Bouwen

Hoe coach ik mijn team en het team zichzelf?

Krachtig Teams Bouwen

Hoe coach ik mijn team en het team zichzelf?
30 juni 2017
Hotel Houten
Details

Schrijf u nu in voor de nieuwe editie! Klik hier voor de website. 
De vorige editie was binnen één maand uitverkocht, wacht dus niet te lang met aanmelden.

 

 Functioneert uw team optimaal? Zijn er spanningen in het team? Is de werkdruk te hoog? Is er verschil van mening over teamdoelen of teamresultaten?

Er zijn veel verschillende oorzaken waarom het functioneren van een team moeizaam kan verlopen.Teamprestaties zijn erg afhankelijk van de omgeving of aansturing van het team, de samenwerking binnen het team, niet functionerende patronen of het niet benutte potentieel van de teamleden en de inbreng van de teamleden. Een goede “teamcoach” kan de ambitie van de organisatie juist verbinden met die van de medewerkers en daarmee een krachtige impuls geven aan de teamprestaties.

U wordt geacht de koers uit te zetten en bij te sturen, maar aan de andere kant verwacht men dat u kunt luisteren, ruimte biedt en niet te snel oordeelt of met oplossingen komt.

Leer in één dag beter om te gaan met deze verschillende rollen!

NB! Deelnemers ontvangen het boek van Joost Crasborn: Hoe coach ik mijn team en het team zichzelf? (€34,99) en het boek van Annemieke Figee en Leonie van Rijn: Groepsdruk: In 10 stappen naar succesvol teamgedrag (€22,95)

Bekijk de video:

Schrijf u nu in voor de Masterclass Krachtig Teams Bouwen, ontwikkel coachend leiderschap en ontvang 2 boeken over teamcoaching ter waarde van € 57,94!
Lees meer +
Programma
       
  09.00   Ontvangst met koffie en thee
       
  09.20  

Opening door dagvoorzitter Jacco van den Berg

     

Jacco van den Berg | Van den Berg Training & Advies en auteur van Het Nieuwe Beoordelen, focus op talenten

       
  09.30   Hoe coach ik mijn team en het team zichzelf?
  Spreker   Joost CrasbornTrainer, coach en auteur van boeken als Hoe coach ik mijn team en het team zichzelf? en Het grote boek over coachend leidinggeven
   

Met coachend leidinggeven kunt u het functioneren en presteren van uw medewerkers versterken en potentieel ontwikkelen. Het begrip wordt echter te pas en te onpas ingezet om de creativiteit, het zelflerend vermogen en de verantwoordelijkheid van medewerkers te vergroten. Coachend leidinggeven is niet soft! Juist dan kunnen harde en zachte kanten met elkaar verbonden worden. 

     
  • Hoe ontwikkelt u een eigen visie/stijl op het coachen van uw team?
  • Hoe werkt u succesvol als coach van uw team? (do’s & dont’s).
  • Hoe werkt u met het potentieel van uw medewerkers om resultaat te behalen?
      Tijdens dit onderdeel geeft Joost Crasborn zijn visie op het coachen van een team(lid).
       
  10.30   Koffie en theepauze
       
  10.45  

Het oplossen van “team-gedoe” en optimaal benutten van teampotentieel

  Spreker  

Annelies Meijers | AM Kwadraat met Siets Bakker | Organisatieadviseur en auteur van Systemisch Wijzer

   
  • Waarom loopt het niet binnen het team?
  • Wat zijn de (dis)functionerende patronen?
  • Hoe kan ik het potentieel van mijn team naar boven halen?
   

Vanuit de goede plek is je team krachtig!

 

In teams begint het gedoe vaak vanuit plek: net als in de sport, heeft in het werk ook ieder zijn eigen plek. Soms nemen mensen zonder dat ze het weten, een andere plek in. Dat geeft altijd veel gedoe. Net als een spits die in de verdediging gaat staan. Het lastige hierbij is dat je geneigd bent om te sturen op het gedoe zelf, dat wil je weghebben. Maar als je weet van wat het gedoe werkelijk veroorzaakt, voorkom je dat er nieuw gedoe ontstaat. 

In deze workshop wordt jouw onbewuste kennis over plek en gedoe, wakker gekust. Alles wat we je vertellen, wist je al. En door het bewust te worden, kun je erin bewegen, je kunt keuzes maken. We leren je welke vragen je jezelf en een ander kunt stellen om hier op verder te bouwen. Lekker praktisch en concreet.

       
  12.30   Lunchpauze
       
  13.15   Terugkoppeling op de ochtend met dagvoorzitter en korte overgang naar vervolg onderdeel
      Welke issues zijn naar voren gekomen die u verder zou kunnen verwerken in een coaching-gesprek?
       
  13.30  

Persoonlijke succesanalyse voor het teamsucces 

  Spreker   Jacco van den Berg | Van den Berg Training & Advies en auteur van Het Nieuwe Beoordelen, focus op talenten
  jacco van den berg training en advies  

Hoe zorgt u als “coach” voor een veilig leerklimaat waarin  medewerkers van elkaars talenten gebruik maken en met plezier de afdelingsdoelstellingen realiseren? En hoe stimuleert u dat medewerkers de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen persoonlijke- en professionele ontwikkeling?

     
  • Focus op talenten, van een 7 een 9 maken in plaats van een 4 een magere 5!
  • Coachen met de growth-mindset
  • Doe de persoonlijke succesanalyse voor het teamsucces!
  15.00   Koffie- en theepauze
       
  15.15  

Groepsdruk: In 10 stappen naar succesvol teamgedrag

  Spreker   Annemieke Figee en Leonie van Rijn | Auteurs van het boek Groepsdruk
   

Groepsdruk heeft soms een positief effect op de resultaten van uw team, maar al te vaak zorgt groepsdruk voor mindere teamresultaten. Hoe mooi zou het zijn als u ervan op aan kunt dat iedereen in uw team dezelfde professionele normen hanteert en zich daar ook naar gedraagt? Dat teamleden elkaar dagelijks scherp houden op die normen? Dat ze ja zeggen en ook ja doen?

      Tijdens dit onderdeel leert u welke mechanismes spelen in teams en hoe die teamprestaties kunnen beïnvloeden. Vervolgens krijgt u handvatten om die mechanismes sneller te herkennen en beter te benoemen. Tot slot gaat u aan de slag met de tien stappen om teamgedrag succesvol te veranderen.
      Lees het artikel van managementsite over 'Luie teaminterventies - grote impact'
       
  17.15   Borrel en mogelijkheid om te netwerken
     

 

  Bovenstaand programma is onder voorbehoud van wijzigingen
Lees meer +
Sprekers

Joost Crasborn

X

Joost Crasborn

Trainer, coach en auteur van boeken als Hoe coach ik mijn team en het team zichzelf? en Het grote boek over coachend leidinggeven

Joost Crasborn heeft vele jaren werkervaring als coach en senior trainer. Hierin werkt hij met leidinggevenden en medewerkers op midden en hoger niveau. Zowel voor organisaties als zelfstandige professionals uit verschillende branches. Vanuit zijn passie voor het vak coachen heeft hij zijn visie, kennis en ervaring uitgewerkt in verschillende boeken. Het ‘HOE-boek voor de coach’ is een van de best verkochte coachboeken in Nederland. Ook is hij auteur van de boeken: ‘HOE coach IK MIJN TEAM en het team zichzelf!’ en ‘Het grote boek over coachend leidinggeven’.

Lees meer

Annelies Meijers

X

Annelies Meijers

AM Kwadraat

Als bedrijfskundige en organisatieadviseur heeft Annelies Meijers de afgelopen jaren veel organisaties begeleid naar een andere manier van werken. Ze heeft een voorliefde voor het richting geven bij gedoe; doen wat helpt! Annelies ontwikkelt organisaties en teams door middel van organisatie coaching, workshops en andere interventies. Interactie, verbeelding, mediation-vaardigheden, systeemdynamiek en enthousiasme zijn hierbij sleutelwoorden. Waar het haar om gaat?

Lees meer
Jacco van den Berg

Jacco van den Berg

X

Jacco van den Berg

Van den Berg training en advies en auteur

Jacco van den Berg is de oprichter van Van den Berg Training & Advies en traint al bijna twintig jaar op het gebied van leiderschap en gesprekken voeren. Hij stelt dat er meer nodig is dan tips, tools, vaardigheden en kennis van valkuilen om een als leidinggevende het verschil te maken en om effectieve gesprekken te kunnen voeren. En dat meer is moed. Dus durf om een grens aan te geven, een verandering door te voeren en om werkzaamheden aan medewerkers te delegeren. Maar ook de moed om in een alsmaar uitgestelde gesprek nu echt te zeggen waar het op staat.

Lees meer

Annemieke Figee & Leonie van Rijn

X

Annemieke Figee & Leonie van Rijn

Auteurs van het boek Groepsdruk en Ongeschreven regels

Annemieke Figee en Léonie van Rijn zijn beide psycholoog en hebben elkaar gevonden in hun passie voor groepsdynamiek. Hun missie: complexe (team)zaken simpel maken. Ze coachen organisaties bij gedrags- en cultuurverandering. Ze schreven twee boeken: 'groepsdruk' kwam uit in 2015. In september 2017 publiceerden zij 'ongeschreven regels' waarin ze praktische tips geven om patronen in groepen te veranderen.

Lees meer

Siets Bakker

X

Siets Bakker

Organisatieadviseur en auteur van Systemisch Wijzer

Onder de vlag van Transitie Advies heeft Siets als organisatieadviseur talloze fusies en reorganisaties begeleid. Vaak in een rol als programmamanager HR/organisatieontwikkeling of vergelijkbaar. Vrijwel alle plannen en interventies die ze in dit soort projecten doet, zijn gevoed door dezelfde bronnen als waarmee ze de Rake Vragen (www.rakevragen.com) gemaakt heeft.

Lees meer
Lees meer +
Prijs & Informatie
Datum en locatie: 

30 juni 2017, Hotel Houten, Hoofdveste 25, Houten, klik hier voor de routebeschrijving.

Prijs en voorwaarden: 

€ 695,- per persoon (excl. btw) | Standaardprijs voor de primaire doelgroep.

Inclusief het boek van Joost Crasborn: Hoe coach ik mijn team en het team zichzelf? (€34,99) en het boek van Annemieke Figee en Leonie van Rijn: Groepsdruk: In 10 stappen naar succesvol teamgedrag (€22,95)

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN

Primaire doelgroep:
Dit programma is bedoeld voor iedereen die een team wil coachen of begeleiden. Denk aan leidinggevenden, coaches, managementteams, projectteams en tijdelijke teams.

Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep behoort, mail dan gerust naar willemijn.herfkens@bsl.nl

Uw aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep, behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervangers.

Aanmelden: 

Schrijf u gemakkelijk in via het online inschrijfformulier

Annuleringsvoorwaarden: 

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot twee weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 (incl. btw) aan administratiekosten in rekening. Meldt u zich binnen twee weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering natuurlijk altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.

Lees meer +