28 juni 2018
Masterclass | Hotel Veenendaal

Krachtig Teams Bouwen

UITVERKOCHT

Krachtig Teams Bouwen

UITVERKOCHT
28 juni 2018
Hotel Veenendaal
Details
DE MASTERCLASS IS UITVERKOCHT
Wij zijn al bezig met het ontwikkelen van een nieuwe editie in het voorjaar van 2019.

Blijf op de hoogte

Wij zijn al bezig met het ontwikkelen van een nieuwe editie in het voorjaar. Zodra er meer informatie over de volgende editie beschikbaar is, zullen we u informeren.

Laat hier uw gegevens achter.

 

Functioneert uw team optimaal? Zijn er spanningen in het team? Is de werkdruk te hoog? Is er verschil van mening over teamdoelen of teamresultaten?

Er zijn veel verschillende oorzaken waarom het functioneren van een team moeizaam kan verlopen.Teamprestaties zijn erg afhankelijk van de omgeving of aansturing van het team, de samenwerking binnen het team, niet functionerende patronen of het niet benutte potentieel van de teamleden en de inbreng van de teamleden. Een goede “teamcoach” kan de ambitie van de organisatie juist verbinden met die van de medewerkers en daarmee een krachtige impuls geven aan de teamprestaties.

Bekijk de video met een tipje van de sluier over het programma:

 

U wordt geacht de koers uit te zetten en bij te sturen, maar aan de andere kant verwacht men dat u kunt luisteren, ruimte biedt en niet te snel oordeelt of met oplossingen komt. Leer in één dag beter om te gaan met deze verschillende rollen! Tijdens deze masterclass maakt u kennis met diverse (actieve) werkmethodes op het gebied van coaching. Dit programma is dan ook bedoeld voor iedereen die een team wil gaan coachen of begeleiden. Denk aan leidinggevenden, managementteams, projectteams en tijdelijke teams die nog niet veel ervaring hebben met teamcoaching.

Haal zo veel mogelijk uit deze masterclass: Vooraf ontvangen deelnemers materiaal, zodat men goed voorbereid de dag in gaat. Aan het eind van de dag ontvangen deelnemers een uitgebreid boekenpakket als naslagwerk.

 

"De ochtend bracht simpele tools die we kunnen gebruiken.

Ook zonder woorden kunnen we nu iets betekenen. Power of silence".

U leert: 
Kijk met een andere blik naar uw team
Benut het team potentieel optimaal
In 6 stappen naar succesvol teamgedrag!
Schrijf u nu in voor de Masterclass Krachtig Teams Bouwen.
Lees meer +
Programma
  08.00 uur   Ontvangst met koffie en thee
  08.30 uur  

Opening door dagvoorzitter 

       
  08.35 uur   Hoe coach ik mijn team en het team zichzelf?
  Spreker   Joost Crasborn | Trainer, coach en auteur van boeken als Hoe coach ik mijn team en het team zichzelf? en Het grote boek over coachend leidinggeven
   

Met coachend leidinggeven kunt u het functioneren en presteren van uw medewerkers versterken en potentieel ontwikkelen. Het begrip wordt echter te pas en te onpas ingezet om de creativiteit, het zelflerend vermogen en de verantwoordelijkheid van medewerkers te vergroten. Coachend leidinggeven is niet soft! Juist dan kunnen harde en zachte kanten met elkaar verbonden worden. 

     
  • Hoe ontwikkelt u een eigen visie/stijl op het coachen van uw team?
  • Hoe werkt u succesvol als coach van uw team? (do’s & dont’s).
  • Hoe werkt u met het potentieel van uw medewerkers om resultaat te behalen?
  • Hoe kunt u werken met hét teameffectiviteitsmodel?
      Tijdens dit onderdeel geeft Joost Crasborn zijn visie op het coachen van een team(lid).
       
  09.35 uur   Koffie en theepauze
       
  10.00 uur   Meer uit uw team halen met sociale infectie
  Spreker   Jeroen Busscher, zelfstandig consultant en auteur van o.a. Aanstekelijk veranderen
   

Steeds minder organisaties voldoen aan het traditionele plaatje, met een duidelijk onderscheid tussen ‘de baas’ en ‘de werkvloer’. In moderne organisatie wordt de koers bepaald met behulp van de collectieve wijsheid van de organisatie en betrokken stakeholders. En (bij)sturing vindt plaats door intensieve onderlinge afstemming en samenwerking.

Hoe zorgt u ervoor dat hedendaagse professionals zich blijven ontwikkelen en dat vernieuwing gestalte krijgt? Professionals worden steeds minder beïnvloed door hun leidinggevenden, maar steeds meer door hun collega’s. Dit kunnen we gebruiken, door ervoor te zorgen dat gewenst gedrag aanstekelijk wordt en zich als een virus door de organisatie verspreidt. Hoe ontstaat dit groepsgedrag? Op welke wijze kan groepsgedrag beïnvloed worden? En waar moet u zich als leidinggevende wel/niet aanhouden?

Jeroen Busscher gaat in op hoe u interventies ontwerpt, gebruik maakt van sociale infectie en waar u zich als leidinggevende aan professionals wel en niet mee moet bemoeien. Centraal staat zijn gedachtegoed uit Pimp je afdeling, Turbomanagement en Aanstekelijk veranderen.

     

•    Leer weloverwogen keuzes voor specifieke interventies binnen een veranderproces te maken
•    Zorg dat uw team, uw afdeling, uw organisatie klantgerichter, ondernemender, creatiever én slimmer samenwerkt
•    Ontdek het geheim van “sneezers”

       
  11.45 uur   Lunchpauze
       
  12.30 uur   Het oplossen van “team-gedoe” en optimaal benutten van teampotentieel
  Sprekers   Annelies Meijers | AM Kwadraat met Siets Bakker | Organisatieadviseur en auteur van Systemisch Wijzer
   

Hoe komt het toch dat in het ene team alles moeiteloos lijkt te gaan en in het andere team is het ploeteren, is er steeds gedoe? 

  • Waarom loopt het niet binnen het team?
  • Wat zijn de (dis)functionerende patronen?
  • Hoe kan ik het potentieel van mijn team naar boven halen?
   

De eerste voorwaarde is dat iedereen vanuit zijn eigen plek werkt. Hoe vaak komt het niet voor dat medewerkers per ongeluk of expres op de stoel van een directeur gaan zitten? Of dat collega's werk van anderen overnemen? Vanuit goede bedoelingen kan zo het gedoe ontstaan. Gesprekken gaan over werkdruk, kwaliteit of betrokkenheid maar de oorzaak ligt vaak bij wat anders.
Als u, met wie uzelf bent, zorgt voor een veilige context, dan is het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om dit op te lossen. Zeker niet als u er de goede vragen bij stelt.

In deze workshop wordt uw onbewuste kennis over plek en gedoe, wakker gekust. Want alles wat we u vertellen, weet u van nature al. Alleen heeft u er geen woorden bij, of manieren om het toe te passen. U leert hoe u herkent of iedereen vanuit de goede plek handelt, zonder hard te werken én ook nog welke vragen u uzelf kunt stellen om het gedoe te laten oplossen.

       
  14.15 uur   Pauze
       
   14.30 uur  

Ongeschreven regels: In 6 stappen naar succesvol teamgedrag

  Sprekers   Annemieke Figee en Leonie van Rijn | Auteurs van het boek Groepsdruk
   

Hoe mooi zou het zijn als u ervan op aan kunt dat iedereen in uw team dezelfde professionele normen hanteert en zich daar ook naar gedraagt? Dat teamleden elkaar dagelijks scherp houden op die normen? Dat ze ja zeggen en ook ja doen?

     

Tijdens dit onderdeel leert u welke mechanismes spelen in teams en hoe die teamprestaties kunnen beïnvloeden. Vervolgens krijgt u handvatten om die mechanismes sneller te herkennen en beter te benoemen. Tot slot gaat u aan de slag met het spel der ongeschreven regels en luie interventies met grote impact.

      Lees het artikel van managementsite over 'Luie teaminterventies - grote impact'
       
  16.00 uur   Borrel en mogelijkheid om te netwerken
     

 

  Bovenstaand programma is onder voorbehoud van wijzigingen.
Lees meer +
Sprekers

Joost Crasborn

X

Joost Crasborn

Trainer, coach en auteur van boeken als Hoe coach ik mijn team en het team zichzelf? en Het grote boek over coachend leidinggeven

Joost Crasborn heeft vele jaren werkervaring als coach en senior trainer. Hierin werkt hij met leidinggevenden en medewerkers op midden en hoger niveau. Zowel voor organisaties als zelfstandige professionals uit verschillende branches. Vanuit zijn passie voor het vak coachen heeft hij zijn visie, kennis en ervaring uitgewerkt in verschillende boeken. Het ‘HOE-boek voor de coach’ is een van de best verkochte coachboeken in Nederland. Ook is hij auteur van de boeken: ‘HOE coach IK MIJN TEAM en het team zichzelf!’ en ‘Het grote boek over coachend leidinggeven’.

Lees meer

Annelies Meijers

X

Annelies Meijers

AM Kwadraat

Als bedrijfskundige en organisatieadviseur heeft Annelies Meijers de afgelopen jaren veel organisaties begeleid naar een andere manier van werken. Ze heeft een voorliefde voor het richting geven bij gedoe; doen wat helpt! Annelies ontwikkelt organisaties en teams door middel van organisatie coaching, workshops en andere interventies. Interactie, verbeelding, mediation-vaardigheden, systeemdynamiek en enthousiasme zijn hierbij sleutelwoorden. Waar het haar om gaat?

Lees meer

Siets Bakker

X

Siets Bakker

Organisatieadviseur en auteur van Systemisch Wijzer

Onder de vlag van Transitie Advies heeft Siets als organisatieadviseur talloze fusies en reorganisaties begeleid. Vaak in een rol als programmamanager HR/organisatieontwikkeling of vergelijkbaar. Vrijwel alle plannen en interventies die ze in dit soort projecten doet, zijn gevoed door dezelfde bronnen als waarmee ze de Rake Vragen (www.rakevragen.com) gemaakt heeft.

Lees meer

Jeroen Busscher

X

Jeroen Busscher

Jeroen Busscher, 1964, studeerde af als beeldend kunstenaar aan de Rietveld Academie. Na korte en hevige carrière als kunstenaar richtte hij in 1995 Malgil op. Malgil begon als evenementenbureau maar ontwikkelde zich door tot een ontwerpbureau voor organisatiecultuur interventies. Malgil won voor haar concepten een gouden en een bronzen Giraffe en een EVA. Door zijn achtergrond als kunstenaar ontwikkelde hij de laatste vijfentwintig jaar een tegendraadse visie op organisaties en leiderschap.

Lees meer

Annemieke Figee & Leonie van Rijn

X

Annemieke Figee & Leonie van Rijn

Auteurs van het boek Groepsdruk en Ongeschreven regels

Annemieke Figee en Léonie van Rijn zijn beide psycholoog en hebben elkaar gevonden in hun passie voor groepsdynamiek. Hun missie: complexe (team)zaken simpel maken. Ze coachen organisaties bij gedrags- en cultuurverandering. Ze schreven twee boeken: 'groepsdruk' kwam uit in 2015. In september 2017 publiceerden zij 'ongeschreven regels' waarin ze praktische tips geven om patronen in groepen te veranderen.

Lees meer
Lees meer +
Prijs & Informatie
Datum en locatie: 

Deze masterclass is uitverkocht. Wij zijn al bezig met het ontwikkelen van een nieuwe editie in het voorjaar. Zodra er meer informatie over de volgende editie beschikbaar is, zullen we u informeren.

Laat hier uw gegevens achter.

Donderdag 28 juni 2018

Hotel Veenendaal 
Bastion 73 
3905 NJ Veenendaal 
klik hier voor de routebeschrijving

Prijs en voorwaarden: 

Accrediatie:

Accreditatie is toegekend bij Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN) cluster 1,2 en 3 voor 5 punten!

Prijs:

599,- per persoon (excl. btw) | Standaardprijs voor de  primaire doelgroep
999,- per persoon (excl. btw) | Commerciëeltarief

*Primaire doelgroep:
Dit programma is bedoeld voor iedereen die een team wil coachen of begeleiden. Denk aan leidinggevenden, managementteams, projectteams en tijdelijke teams die nog niet veel ervaring hebben met teamcoaching.Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep behoort, mail dan gerust naar yefke.patiwael@bsl.nl

*Uw aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep, behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervangers.

Tijdens deze dag maakt u kennis met diverse (actieve) werkmethodes op het gebied van coaching.

Haal zo veel mogelijk uit deze masterclass
Vooraf ontvangen deelnemers materiaal, zodat men goed voorbereid de dag in gaat. Aan het eind van de dag ontvangen deelnemers een uitgebreid boekenpakket als naslagwerk.

Annuleringsvoorwaarden: 

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. (incl. btw) aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 750,00 p.p. (excl. btw) bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. (incl. btw). Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 100,00 p.p. (excl. btw) bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p. (incl. btw). Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.  

Lees meer +
Aftermovie

Bekijk de aftermovie van 2017:

Bekijk de aftermovie van 2016:

Lees meer +