Krachtig teams bouwen
7 juni 2019
Masterclass | Hotel Veenendaal

Krachtig teams bouwen

Concrete werkvormen om van uw team een topteam te maken

Krachtig teams bouwen

Concrete werkvormen om van uw team een topteam te maken
7 juni 2019
Hotel Veenendaal
Details

In hoeverre zetten uw teamleden zich al in voor het beoogde resultaat? Brengt iedereen iets unieks in binnen het team? En zegt men oprecht wat hij vindt en doet iedereen wat hij zegt?

Tijdens deze dag laten 4 teamcoach-experts u kennismaken met diverse (actieve) werkmethodes op het gebied van coaching. Dit programma is dan ook bedoeld voor iedereen die een team wil coachen of begeleiden. Denk aan leidinggevenden, managementteams, projectteams en tijdelijke teams die binnen hun functie hun rol als teamcoach willen ontwikkelen.

Leg op 7 juni 2019 een solide basis voor uw rol als teamcoach. Wat u kunt verwachten:

  • Concrete werkvormen en adviezen van teamcoaches om van uw team een topteam te maken
  • U leert de eerste stappen te maken richting eigenaarschap, een aanspreekcultuur, betere teamdynamiek en gedoemanagement
  • In de middag wordt u in kleinere groepen opgesplitst. Onder begeleiding van twee experts kunt oefenen met een aantal werkvormen.

Bekijk het programma >>

Let op! Er is slechts een beperkt aantal plekken voor deze dag beschikbaar!
Lees meer +
Programma
08.30 uur   Ontvangst met koffie en thee
     
09.00 uur   Opening
     
09.10 uur   Eigenaarschap vergroten in elk team
    Door Pieter van der Haak, ondernemer, coach, HR Business Partner en inspirator

 

 

Hoe stimuleert u eigenaarschap en wanneer verdwijnt het weer? Veel managers, leidinggevenden of ondernemers raken energie kwijt als hun medewerkers geen eigenaarschap laten zien. Ze doen hun werk wel, maar zetten net niet dat tandje bij om een verschil te maken.

Pieter van der Haak leert u:

  • Waar u wel en geen invloed op heeft m.b.t het gevoel van eigenaarschap bij uw mensen
  • Hoe u uw team kun laten ervaren dat ze iets wezenlijks bijdragen aan de organisatie
  • Wat het effect is van vertrouwen op de samenwerking binnen het team of de organisiate
     
10.00 uur   Pauze
     
10.30 uur  

Aanspreken, gewoon doen!

    Door Gytha Heins, oprichter Be7 en teamcoach
   

Inmiddels functioneert tachtig procent van de teams niet goed door een gebrek aan onderling aanspreken. Hoe komt het toch dat we onze mond er van vol hebben, maar het vrijwel niet doen? En vooral hoe lossen we het op?
Gytha Heins deelt in deze interactieve lezing een aantal praktische oplossingen die wél werken.

Na deze interactieve lezing…

  • Zal u anders aankijken tegen aanspreken, waardoor u eerder de confrontatie met collega’s aangaat en zelf meer leert als u aangesproken wordt.
  • Kunt u anderen inspireren hetzelfde te doen.
  • En wordt u daarmee op termijn (nog) effectiever in samenwerken. 

Doe de test
Hoe scoort u als het gaat om aanspreken? Doe hier de test van Gytha Heins en vergelijk uzelf met 500 ervaren leidinggevenden in Nederlandse organisaties. Invullen kost slechts 5 minuten.

     
12.00 uur    Pauze, inclusief lunch
     
13.00 uur  

Sessieronde 1

In de sessieronden splitsen we op in twee groepen. De groepen volgen beide lezingen, maar in een andere volgorde. 

13.00 uur  

1: Van gedoe en onrust naar plezier en succes | Tools voor teams

    Door Jaco van der Schoor, directeur van Mensen in Bedrijf, expert op het gebied van teamontwikkeling en auteur van o.a. Teams van de toekomst, Leve het verschil! en Tools voor teams

 

 

Hoe zet ik gedoe en onrust om in plezier en succes? Hoe bevorder ik de inbreng van teamleden? Hoe zorg ik voor efficiënte en inspirerende vergaderingen? En hoe zorgen we ervoor dat we besluiten nemen waar iedereen achter staat?

Teams staan onder grote druk. Er moet gepresteerd worden en dat tegen lagere kosten, met minder mensen. Samenwerken is de sleutel tot succes, maar waar samen gewerkt wordt ontstaan ook problemen. Jaco van der Schoor geeft u tools om teams (nog) beter te laten samenwerken.

     
13.00 uur  

2: Het vergroten van invloed van teams en teamleden |  Over teamdynamiek en teamprestaties

    Door Ronald van Aggelen, partner bij management consultingbureau EarlyBridge

 

 

Iedereen kent ze wel: de groepen mensen die als team door het leven moeten, maar zonder dat ze een gezamenlijk doel voor ogen hebben, en zonder een goed zicht op teamdynamiek. Dan is het leven als team ondragelijk.

Deze sessie gaat over het vergroten van invloed van teams en teamleden. Op inspirerende wijze wordt in Mindhacking voor teams duidelijk gemaakt wat teamleden kunnen doen om effectiever te kunnen samenwerken en hoe gedrag door Mindhacking-technieken kan worden beïnvloed. Voor deelnemers wordt duidelijk hoe teams optimaal gaan werken.

     
14.15 uur   Pauze
     
14.45 uur  

Sessieronde 2 

In sessieronde 2 worden dezelfde sessies aangeboden als in ronde 1.

     
16.00 uur   Einde en borrel
     

 

Lees meer +
Sprekers
Pieter van der Haak

Pieter van der Haak

X

Pieter van der Haak

Pieter van der Haak is de oprichter van P&A Talentontwikkeling. Hij houdt zich bezig met de toekomst van P&A middels het ontwikkelen van nieuwe programma’s en methoden. Daarnaast schreef hij het boek Faciliterend Leidinggeven, De Faciliterende Ambtenaar en schreef hij samen met Monique Lueb het boek Leidinggeven in De Nieuwe Werkelijkheid. In 2014 verscheen zijn boek Van Vakmanschap naar Leiderschap in boekhandel, uitgegeven door Business Contact. In 2018 verscheen zijn nieuwste boek Wie zorgt dat het goed komt ? over het vergroten van Eigenaarschap in je team.

Lees meer
Gytha Heins

Gytha Heins

X

Gytha Heins

Gytha Heins helpt managers en managementteams op een effectievere en efficiëntere manier hun doelstellingen te realiseren. Daarbij wordt gewerkt aan zowel de ‘harde’ als de ‘zachte’ zaken. Ze deed drie jaar onderzoek naar aanspreekgedrag en schreef daarover het praktische boek Aanspreken? Gewoon doen!.

Lees meer
Jaco van der Schoor

Jaco van der Schoor

X

Jaco van der Schoor

Jaco van der Schoor is directeur van Mensen in Bedrijf en expert op het gebied van teamontwikkeling. Hij adviseert en begeleidt (management)teams van grote organisaties op het gebied van samenwerking. Daarnaast is hij auteur van diverse boeken. Samen met Thijs Rijnbergen ontwikkelde hij TeamQ, het onlinemeetinstrument dat direct zichtbaar maakt hoe je team ervoor staat.

Lees meer

Ronald van Aggelen

X

Ronald van Aggelen

Ondernemer op het gebied van mens en prestaties en auteur van het boek Mindhacking

Vanuit de passie om mensen verder te brengen, werkt Ronald al 25 jaar als ondernemer op het gebied van mens en prestaties. Hij is grootgebracht in de corporate omgevingen van KLM en Campina. Beïnvloeding is zijn vakgebied en de samenwerking met de Universiteiten van Tilburg, Amsterdam en Stanford geeft de verdieping die mensen verlangen. Vanuit de psychologie, de neurologie en vanuit ondernemerschap hebben duizenden mensen al kennis gemaakt met zijn energieke en inspirerende wijze van werken.

Lees meer
Lees meer +
Prijs & informatie
Datum en locatie: 

Datum

07 juni 2019

Locatie

Hotel Veenendaal
Bastion 73
3905 NJ Veenendaal

Routebeschrijving

Voor wie?

Dit programma is bedoeld voor iedereen die een team coachen of begeleiden. Denk aan leidinggevenden, managementteams, projectteams en tijdelijke teams die binnen hun functie hun rol als teamcoach willen ontwikkelen.
Wilt u zich meer verdiepen in uw rol als 'coachende manager'? Dan is het seminar Topsprekers over coachend leiderschap iets voor u. 

 

Prijs en voorwaarden: 

Tarieven

499,- per persoon (btw vrij*) | Teamtarief voor 3 personen
699,- per persoon (btw vrij*) | Standaardtarief voor de primaire doelgroep*
999,- per persoon (btw vrij*) | Commerciëel tarief

Inclusief gratis boek 'Aanspreken, gewoon doen!' van Gytha Heins. 

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees meer over de CRKBO registratie.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN).

Primaire doelgroep
Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep behoort, mail dan gerust naar yefke.patiwael@bsl.nl

*Uw aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep, behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervangers.

Annuleringsvoorwaarden: 

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. (incl. btw) aan administratiekosten in rekening. Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.  

Lees meer +