14 februari 2017
Masterclass | De Landgoederij Bunnik

Psychologie en Filosofie

Psychologie en Filosofie

14 februari 2017
De Landgoederij Bunnik
Inleiding

Enerzijds willen professionals en organisaties effectief en succesvol zijn, anderzijds willen zij meer ruimte geven aan betekenisgeving. Organisaties moeten niet alleen sturen op de korte termijn maar ook en vooral op de lange termijn; niet alleen op financiële waardecreatie, maar ook op betekenisgeving. Vernieuwen en innoveren vanuit betekenisgeving zal leiden tot een sterkere identiteit en een nieuw perspectief op waardecreatie.

Speciaal voor deze dag hebben we 3 topsprekers gevraagd hun wetenschappelijk kennis te verbinden met de dagelijkse praktijk.Hierdoor krijgt u inzicht én de persoonlijke handvatten om uzelf te verbeteren.  

Bekijk hier het filmpje van Margriet Sitskoorn over 'Het maakbare brein'

U leert: 
Hoe creëer ik een inspirerend werkklimaat?
Hoe verbind ik in mijn organisatie persoonlijke en maatschappelijke betrokkenheid met efficiëncy?
Waarom gedragen mensen zich op een bepaalde manier?
Hoe kan ik mij als professional beter ontwikkelen?
Hoe draagt zingeving bij aan de weerbaarheid van mijn medewerkers?
Hoe kan zorg met meer aandacht voor mensen georganiseerd worden?
Schrijf u nu in voor de Masterclass Psychologie en Filosofie en leer de dingen op afstand te bekijken en de tijd te nemen om uw complexe uitdagingen van meerdere kanten te bezien!
Lees meer +
Programma

09.00 Ontvangst

 
Blok 1: Wat kunnen we leren gedrag/samenwerken van (grote) filosofen?  
René ten Bos - Hoogleraar Radboud Universiteit 

Waarom de huidige tijd schreeuwt om filosofie en wat managers kunnen leren van (grote) filosofen.

De levensvragen waar we vandaag de dag mee worstelen, zijn vaak filosofische kwesties waar al eeuwen over wordt nagedacht. In dit college staan we stil bij enkele van de grote filosofen van deze aarde en laten we hun licht / hun denken schijnen op prangende actuele vraagstukken. 

 
Blok 2: Begrijpen en beïnvloeden van menselijk gedrag
René F.W. Diekstra - Auteur ruim 200 internationale wetenschappelijke tijdschriftpublicaties

* Hoe goed kent u uzelf?

* Hoe controleert u uw emoties?

* Hoe komt het dat u bent zoals u bent?

* Wat maakt u een goede manager?

* Hoe kunt u gedachten ombuigen?

Wie onderhoudend is voor zichzelf is dat meestal ook voor anderen.

 
Blok 3: Ik de beste versie van jezelf 

Margriet Sitskoorn - Hoogleraar klinische neuropsychologie Tilburg University

* Ontdek wat u nodig heeft om succesvol te zijn in de huidige wereld.

* Ervaar dat ook u eigenlijk een marionet bent.

* Leer hoe u hier aan kunt ontsnappen, hoe u spelleider ipv speelbal kunt zijn

* Ontwikkel uw executive brein*

* Shape your brain and shape up.

Het is moeilijk om in de hectiek van de dag gefocust te blijven. Aandacht verdelen beheersen we inmiddels beter dan aandacht vasthouden. Onze eigenlijke doelen raken vaak op de achtergrond. De vraag is: wilt u zich voortdurend laten beïnvloeden door alles wat op u af komt of neemt u zelf de regie in handen?

Margriet laat op een inspirerende, goed toepasbare manier zien hoe u het volledige potentieel uit uzelf kunt halen. De inhoud is geheel geijkt op de huidige prikkel- en stressvolle wereld, die u dwingt nieuwe vaardigheden en eigenschappen te ontwikkelen om doelen te kunnen behalen.

 
17.00 Borrel en Afsluiting
 

* Wat is het executive of CEO-brein?

Het executive brein of CEO-brein, de wetenschappelijke benaming is prefrontale hersenschors, is een specifiek deel van onze hersenen dat ontzettend belangrijk is om in de nieuwe wereld te overleven. Dit deel is evolutionair gezien het meest recent ontwikkelde gebied van onze hersenen. Het wordt gerelateerd aan vaardigheden als je kunnen aanpassen aan verandering, plannen, leren van feedback, out-of-the-box denken, visie, complexe beslissingen nemen, prosociaal gedrag vertonen, je gemotiveerd voelen en je emoties kunnen controleren. De mate van ontwikkeling van de netwerken waar dit hersengebied onderdeel van uitmaakt en de vaardigheden die aan deze netwerken zijn gerelateerd, zijn een sterke voorspeller voor succes in het leven. Of het nu gaat om werk, gezondheid, opleiding, relaties of geluk.

Lees meer +
Sprekers

Prof.dr. René ten Bos

X

Prof.dr. René ten Bos

Hoogleraar Radboud Universiteit

René is als hoogleraar 'Filosofie van de managementwetenschappen' verbonden aan de Radboud Universiteit. Hij is de auteur van tal van filosofisch-academische artikelen, maar schrijft ook werk voor een breder publiek. Zijn boek 'Bureaucratie is een inktvis' werd bekroont tot beste filosofieboek van 2015. Hij is als docent verbonden aan onder meer het AOG, de NSOB en de politieacademie. Tevens is hij langjarig columnist van Het Financieele Dagblad.

Lees meer

René F.W. Diekstra

X

René F.W. Diekstra

auteur ruim 200 internationale wetenschappelijke tijdschriftpublicaties

René is auteur van ruim 200 internationale wetenschappelijke tijdschriftpublicaties, richtte het blad Psychologie Magazine op en introduceerde de cognitieve gedragstherapie in ons land. Hij is auteur van een van de meest populaire zelfhulpboeken in de Nederlandse geschiedenis, het op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde ‘Ik kan denken/voelen wat ik wil’ (30ste druk). Hij adviseert overheidsinstanties en maatschappelijke organisaties

Lees meer
Lees meer +
Prijs & Informatie
Prijs en voorwaarden: 

€ 995,- per persoon (excl. btw) | Standaardprijs voor de primaire doelgroep.

KLIK HIER OM U AAN TE MELDEN

Primaire doelgroep:
Leiders, managers bestuurders en professionals in organisaties.

Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep behoort, mail dan gerust naar willemijn.herfkens@bsl.nl.

Uw aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep, behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervangers.

Aanmelden: 

Achrijf u gemakkelijk in via het inschrijfformulier.

Annuleringsvoorwaarden: 

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot twee weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 250,00 (incl. btw) aan administratiekosten in rekening. Meldt u zich binnen twee weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering natuurlijk altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken

Lees meer +