10 oktober 2019
Masterclass | ReeHorst, Ede

Het ambacht van Slim Werken

Inzicht in kenniswerk, routines, getting things done en andere methodes

Het ambacht van Slim Werken

Inzicht in kenniswerk, routines, getting things done en andere methodes
10 oktober 2019
ReeHorst, Ede
Details

Bent u ook zo druk?
Een groeiende takenlijst, haperende ict en een hoog ziekteverzuim. Werkdruk is de afgelopen jaren binnen de zorg enorm toegenomen. Iedereen wil zijn tijd effectief inzetten en blijven ontwikkelen. Maar zeg nou zelf, wie komt daar echt aan toe?

Slim werken is noodzakelijk voor toekomstbestendige zorg!
Het efficiënter omgaan met randzaken en administratieve lasten geeft u focus op de juiste taken en heeft een positief effect op teams. U hoeft dus niet harder te werken, maar juist slimmer. Hoe u dat doet, leert u op Het ambacht van Slim Werken. 

Op 10 oktober ontdek u..

  • hoe u met minimale inspanning kunt doen wat er echt gedaan moet worden
  • welke methodes, routines en strategieën u daarbij kunt gebruiken
  • hoe u grip krijgt op uw werk (en rust in uw hoofd)

Tijdens deze unieke dag komen enthousiaste en gepubliceerde 'lifehackers' samen. Zij leren u hoe u slimmer, beter en sneller kunt werken. Bekijk de line-up van topsprekers >

Slimme deal!
Kom samen naar de masterclass en profiteer van 200 euro zomerkorting per persoon. Meld nu aan >

Lees meer +
Programma

Programma
Datum: 10 oktober 2019
Locatie: ReeHorst in Ede
Tijd: 08.30 - 17.00 uur
 

09.30 uur   Ontvangst met koffie en thee
     
10.00 uur   Opening
     
10.15 uur  

De slimme organisatie

    Door Menno Lanting

 

 

Veel medewerkers in de zorg voelen zich slechts een radartje in de machinerie. Hoe groter de organisatie, hoe minder mensen hun eigen bijdrage terugzien in het eindresultaat. Het is lastig organisaties zó in te richten dat medewerkers het beste uit zichzelf en uit elkaar kunnen halen. Er zit dan ook meer passie, kennis en verbindingen dan er benut worden. De oorzaak hiervan ligt in de bestaande structuren, afspraken, cultuur en wijze van leidinggeven.

Menno Lanting geeft aan de hand van herkenbare voorbeelden en cases praktische handvatten en advies over hoe organisaties zich op grote en kleine schaal kunnen vernieuwen. Het behoud van kennis is niet langer macht, maar juist het delen ervan. Maar wat is de invloed daarvan op flexibiliteit, innovatiekracht en betrokkenheid? Hoe kunt u met behulp van digitale technologie het volle potentieel van de werknemers benutten? 

     
10.35 uur  

One list to rule them all

    Door Martijn Aslander
    Wat is er allemaal aan het veranderen in de wereld? En hoe kun je hier elke dag slimmer, beter en sneller op inspelen? 

Voordat u dit serieus kunt oppakken is het verstandig om terug te gaan naar de basis. Wat is (kennis)werk? Hoe werkt uw hoofd? Hoe doet u dat (kennis)werk en nog belangrijker: hoe organiseert u dat? (Hint: héél anders dan nu)
Martijn Aslander gaat in op dé lijst der lijsten om slimmer te kunnen werken. 

     
11.10 uur  

Korte break

     
11.30 uur  

Ruimte in uw hoofd, agenda en team

    Door Peter Ros
   

U bent enorm druk, maar krijgt eigenlijk niks gedaan. Het moment is daar om te kijken naar de plannen die we wel hebben maar niet uitvoeren. Maar waar begint u? Welke methodes, routines en beslismodellen kunnen u helpen om productiever te worden dan ooit? Hoe legt u de focus op de juiste taken en kunt u daar uw volledige aandacht aan geven?

Om rust te realiseren, moet u altijd eerst ruimte scheppen. Peter vertelt hoe u vastgeroeste gewoontes los kunt wrikken en geeft veel handige tips uit zijn onderzoek in mens en organisaties om rust in het hoofd te creëren. 

     
12.00 uur    Pauze, inclusief een heerlijke lunch
     
13.00 uur  

Parallelsessies met experts op het gebied van Slimmer Werken (40 minuten). 

Kies zelf 3 sessies en krijg een kijkje onder de motorkap van Nederlands meest enthousiaste en gepubliceerde lifehackers! 

     
15.50 uur  

Het geheim van slimmer werken

    Door Rick Pastoor

 

 

De meeste mensen laten zich leiden door de waan van de dag, zonder na te denken over wat zij werkelijk willen doen. Sommige mensen lijken altijd grip op de zaak te hebben en Rick Pastoor is zo iemand. Tijdens dit onderdeel zal hij ingaan op de razendslimme werkmethode GRIP. 

 

     
16.20 uur  

Een totaal andere manier van slimmer werken

    Door Kevin Weijers

 

 

Kevin stopte als ambtenaar met e-mail. In de ruimte die vrijkwam, begon hij aan een avontuur: De Wereld Rond in 80 Experimenten. Nu helpt hij bedrijven over de hele wereld nieuwe ideeën te lanceren. Niet voor geld, maar in ruil voor eten en onderdak. Tijdens deze lezing laat Kevin zien hoe u door te leren experimenteren, totaal anders kunt gaan werken.

Kevin daagt u uit te ontdekken waar u nieuwsgierig naar bent en daarmee te gaan experimenteren en te ontdekken wat voor u wel en niet werk. Op uw werk, als ondernemer of daarbuiten. 

     
17.00 uur    Einde en borrel
     

*Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen

 

Lees meer +
Parallelsessies

In de middag kunt u drie parallelsessies volgen (40 minuten per stuk). Onderstaande lifehackers geven u graag een kijkje onder de motorkap en nemen u mee in hun kijk op slimmer werken. 

1  

De kunst van stressvrije productiviteit

    Door Arjan Broere

 

 

Bestaande timemanagementmethodes sluiten simpelweg niet (meer) aan bij de huidige werksituatie.
'Getting things done' van David Allen is een antwoord op verouderde methodes en wordt gezien als dé ultieme methode om productiever te zijn. Het stelt u in staat om snel informatie te filteren en wat relevant is onder te brengen in een extern 100 procent betrouwbaar systeem. Dit zorgt ervoor dat alle op dit moment niet relevante informatie uit uw zicht verdwijnt en op het juiste moment weer op uw radar komt. Hierdoor heeft u overzicht om met de juiste dingen bezig te zijn en de rust om hier echt uw volledige aandacht aan te geven.

     
2  

Getting Things Done voor teams

    Door Arjan Broere
   

Tijdens deze sessie wordt ingegaan op een praktische methode voor teamproductiviteit. U krijgt antwoord op vragen als:

  • Hoe kan samenwerking anders?
  • Hoe pas je lessen uit Getting things done toe binnen teams?
     
3  

Techniek die u helpt productiever te worden 

    Door Joost Plattel
   

Welke software kennen we die uw productiviteit te bevorderen? Tijdens deze sessie krijgt u tips welke technieken u kunt gebruiken om productiever te worden. 

     
4  

Ochtendroutine-sessie: acht uur werk in twee uur klaar

    Door Martijn Aslander

 

 

Hoe kunt u van elke dag een geweldige dag maken? Het ritme van uw dag – en de dingen die u dagelijks doet – bepalen hoe productief en succesvol u bent en hoe lekker u in uw vel zit. Hoe ziet de volgende stap in de evolutie van (kennis)werk eruit? En hoe profiteert u daar nu al van? Inclusief een kijkje in een ochtendroutine die ook uw werk een stuk makkelijker zal maken.

     
5  

Slimmer aan het werk met hulpmiddelen die u al gebruikt

    Door Rick Pastoor

 

 

Een sessie met tips over het beheren van je agenda, to-do lijst, takenlijst en e-mail. Geen wereldschokkende hulpmiddelen op het werk, maar wel hulpmiddelen waar we hoognodig beter mee moeten omgaan. Ook wordt er ingegaan op het “waarom” achter werk. Hoe vaak heeft u nagedacht over wat het doel is in uw leven? Om deze vraag te kunnen beantwoorden is rust in uw hoofd nodig. Hiervoor moet het roer omgegooid worden. De stappen zijn simpel: eerst de werkweek op orde, zodat u rust heeft in uw hoofd, om vervolgens na te denken over het “waarom”.

     
6  

Slim je projecten onder controle houden

    Door Fokke Kooistra
    Voor veel mensen lukt het maar nauwelijks om de constante stroom aan informatie dagelijks weg te werken en een beetje overzicht te bewaren. Tijd vrijmaken om gestructureerd te werken aan je doelen en projecten lukt vaak niet. In deze praktische sessie leer je een eenvoudig model om te zorgen dat het werken aan je projecten en doelen een integraal onderdeel wordt van je werkweek. Ook leer je een praktische aanpak om ervoor te zorgen dat je projecten niet stil komen te vallen. 
Lees meer +
Sprekers

Martijn Aslander

X

Martijn Aslander

Stand-up filosoof, ideeënbedenker, boardroom sparring partner en organizonderdeskundige

Martijn Aslander is professioneel lifehacker en verbinder van mensen, informatie en ideeën. Hij is schrijver, veelgevraagd spreker op congressen en geeft advies aan overheid en bedrijfsleven.Zowel in zijn publicaties als op het podium laat hij de ongekende mogelijkheden zien van de huidige netwerksamenleving voor mens en arbeidsmarkt.

Lees meer

Menno Lanting

X

Menno Lanting

bestseller auteur, adviseur en leiderschapsexpert

Menno Lanting geldt als dé expert op het gebied van de impact van digitale technologie op leiderschap, ondernemerschap en hoe wij werken. Meer dan 60.000 mensen lazen zijn bestsellers ‘Connect!', ’Iedereen CEO’, ‘De slimme organisatie’, ‘Lead with a Tweet en ‘Olietankers en speedboten’. Voor dit laatste boek interviewde hij wereldwijd 100 inspirerende en innovatieve ondernemers en leiders over hun kijk op ondernemen, samenwerken en leidinggeven in het netwerktijdperk. Eerder was hij bijna 10 jaar in diverse managementfuncties werkzaam voor het leiderschapsinstituut de Baak.

Lees meer

Peter Ros

X

Peter Ros

Trendwatcher

Peter Ros heeft uitgesproken ideeën over technologische ontwikkelingen en de impact daarvan op de samenleving. Hij behoort op dit gebied tot de topsprekers in Nederland, maar noemt zichzelf liever geen trendwatcher of futurist. Wat hem bijzonder maakt is het feit dat hij vooral aangeeft hoe de maatschappij optimaal kan profiteren en gebruikmaken van alles wat er op ons afkomt. Van nano- en neurotechnologie tot fotonica, robotisering en kunstmatige intelligentie.

Lees meer
Rick Pastoor

Rick Pastoor

X

Rick Pastoor

Hoofd Product bij Blendle

Rick Pastoor (1988) is als Hoofd Product verantwoordelijk voor productontwikkeling bij Blendle. Rick is al sinds zijn 9e actief op het internet, hij leerde zichzelf programmeren door broncode van websites van dat moment uit te printen en over te typen.

Lees meer
Fokke Kooistra

Fokke Kooistra

X

Fokke Kooistra

Directeur en productiviteits Ninja

Fokke is organisatiecoach en expert in slimmer werken en productiviteit. Hij is een veelgevraagd spreker en coach. Al meer dan tien jaar is hij gepassioneerd door productiviteit en slimmer werken. Hij heeft veel ervaring in het trainen en coachen van mensen uit allerlei soorten organisaties. Als geen ander weet hij met veel humor mensen te inspireren meer uit hun dag te halen en anders en bewuster te leven.

Lees meer
Arjan Broere

Arjan Broere

X

Arjan Broere

GTD trainer

Arjan Broere is gecertificeerd trainer Getting Things Done, oftewel GTD, en Streamline Certified bij meereffect. Hij verzorgt training, coaching, webinars en artikelen over diverse aspecten van GTD, variërend van reflectie op rollen en verantwoordelijkheidsgebieden tot implementatie van GTD in Evernote of Outlook. Met Streamline Certified helpt Arjan je jouw communicatiemiddel te stroomlijnen.

Lees meer
Joost Plattel

Joost Plattel

X

Joost Plattel

Quantified Self - Data-Strateeg

Joost Plattel is co-founder van de Quantified Self beweging in Nederland en Europa. Als data-strateeg is hij gefascineerd om antwoord te vinden op de vraag: Hoe gaan we om met data, van informatie en tot kennis om uiteindelijk met wijsheid te handelen? Met behulp van experimenten en dashboards helpt hij organisaties de waarde van data te ontdekken.

Lees meer
Kevin Weijers

Kevin Weijers

X

Kevin Weijers

Chief Exploration Officer

Ooit was Kevin ambtenaar, stopte hij met email, en gaf hij 50 presentaties in 15 weken. Nu is hij Chief Exploration Officer (CEO) van het zelfverzonnen De Wereld Rond in 80 Experimenten. Hij helpt bedrijven rond de hele wereld nieuwe ideeën te lanceren. Meestal in ruil voor eten en onderdak. De challenge begon op het podium van TEDxBreda. De presentatie leidde uitnodigingen uit 50 verschillende landen.

Lees meer
Lees meer +
Prijs & informatie
Datum en locatie: 

Datum

10 oktober 2019

Locatie

ReeHorst, Ede
Bennekomseweg 24, 6717 LM Ede

Routebeschrijving

Voor wie?

Deze masterclass is geschikt voor iedereen die sneller, beter en slimmer wil werken. Loopt u tegen problemen als maildruk, een overvolle agenda en onvoldoende focus aan? Investeer één dag om uw werk vervolgens beter en efficiënter uit te kunnen voeren!
Meld u aan >

Prijs en voorwaarden: 

Tarieven

Kies slim! Ontvang tot 30 juni 100,- korting per persoon

499,- per persoon | Tarief tot 31 mei 
599,- per persoon | Tarief tot 30 juni 
699,- per persoon | Standaardtarief
999,- per persoon (btw vrij*) | Commerciëel tarief

Alle genoemde prijzen zijn btw vrij*

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees meer over de CRKBO registratie.

 

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij het Accreditatie Bureau Algemene Nascholing (ABAN).

Annuleringsvoorwaarden: 

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. (incl. btw) aan administratiekosten in rekening. Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.  

Lees meer +