29 september 2017
Masterclass | Hotel Houten

Leidinggeven op Afstand

Betere teamprestaties door los te laten

Leidinggeven op Afstand

Betere teamprestaties door los te laten
29 september 2017
Hotel Houten
Details
4e editie - eerder beoordeld met een 8!

Als leidinggevende van een zelfsturend team heeft u een andere rol, een andere positie en een ander profiel. U staat meer op afstand terwijl uw teams in deze tijd van transitie naar zelfsturing een grotere verantwoordelijkheid krijgen en een groter zelfoplossend vermogen moeten tonen. Wat heeft u nodig om van het leidinggeven op afstand een kans te maken in plaats van een must? Hoe komt u met medewerkers die niet in de directe nabijheid zijn tot gezamenlijke, betere resultaten? Word initiator van vernieuwing en geef een nieuwe invulling aan uw veranderende rol!

Tijdens de Masterclass Leidinggeven op afstand staan diverse topsprekers stil bij de nieuwe kwaliteiten waarover leidinggevenden vandaag de dag moeten beschikken. 

 • Versterk in één dag uw leidinggevende skills waarmee u uw medewerkers kunt blijven inspireren en motiveren;
 • Vind de juiste balans tussen controle en vertrouwen;
 • Ontdek de snelste weg naar cultuurverandering; 
 • Leer te “ontmanagen”; 
 • En excelleer door coachend leiderschap!

 

Onze topsprekers:
Alle sprekers zijn gemiddeld beoordeeld met een 8+.

Ronald van Aggelen Thom Verheggen Karen Reichert

 

 

 

Ontdek de kracht van leidinggeven op afstand en leer op 29 september in één dag: 

 • Welke tools u nodig heeft om het verandervermogen van de organisatie aan te spreken
 • Met welke technieken u op een stimulerende manier uw boodschap ook op afstand kunt overbrengen
 • De juiste balans te vinden tussen controle en vertrouwen

Kortom: leer van topsprekers hoe u invulling geeft aan deze vorm van leidinggeven.

 

Ervaringen deelnemers van de vorige editie:

“Erg interessante sprekers, met elk hun eigen verhaal. Fijn dat je boeken mee kreeg, zodat je er direct verder in kunt verdiepen.” - Liselotte Heijting, Manager bij MEE Veluwe

“Ik vond het een uitstekend georganiseerde masterclass. Veel inspiratie opgedaan in een mooie en prettige omgeving.” - Eline Dubbeldam, leidinggevende bij Stichting Zonnehuisgroep Vlaardingen

 

 

Klik hier en schrijf u nu in!

 

Lees meer +
Programma

Programma | vrijdag 29 september 2017 | Hotel Houten

     

09.30 uur

 

Ontvangst met koffie en thee

10.00 uur

 

Opening door dagvoorzitter Joost Hoebink
Dagvoorzitter, presentator en gespreksleider

10.05 uur

 

 

Excelleren door coachend leiderschap

Door: Karen Reicherteigenaar Human Capital Training & Advies

 

Leidinggeven op afstand vraagt om een nieuwe vorm van leidinggeven die op een groot vertrouwen in de werknemers is gebaseerd. Waar de traditionele (transactionele) leider zich meer richt op de taak die uitgevoerd dient te worden, richt de coachende leider zich juist meer op de mens zelf en worden medewerkers gestimuleerd alles uit zichzelf te halen. Vanuit de kansen van het leidinggeven op afstand ontvangt u tijdens deze inleiding van de dag praktische tips waarmee u leert aan te sturen in een nieuwe vorm.

Er zal in worden gegaan op vragen als:

 • Wat zijn de verschillen tussen traditioneel en coachend leiderschap? 
 • Hoe kunnen fouten helpen om het lerend vermogen van de organisatie te vergroten?
 • Hoe wordt u een coachende leider?
 • Wat is de snelste weg naar cultuurverandering?
 
10.30 uur
 

De 6 V's van leidinggeven op afstand

Door: Karen Reicherteigenaar Human Capital Training & Advies

 

Wanneer de leidinggevende op afstand stuurt, vraagt dat meer zelfstandigheid van het team. Als leidinggevende is het daarom essentieel dat u oog heeft voor het systeem van uw organisatie en weet hoe u de diverse dynamieken binnen uw team als hefboom kunt gebruiken.

Tijdens dit onderdeel worden de randvoorwaarden om leidinggeven op afstand tot een succes te maken aan de hand van de 6 v’s besproken: visie, verwachtingenmanagement, vertrouwen, vragen stellen, voortdurende ontwikkeling, verbinding.

11.15 uur

  Koffie- en theepauze

11.30 uur

 

 

Managen van zelfstandige medewerkers | Word initiator van vernieuwing en geef een nieuwe invulling aan uw veranderende rol 
 

Door: Thom Verheggen, Auteur van het boek 'De Ontmanager'

 

Wat is uw nieuwe rol geworden als manager van een team op afstand? Niet alleen het team moet wennen aan de nieuwe situatie. De rol van u als manager verandert mee. De crux is te 'ontmanagen' en oude gewoontes af te leren.

 • Hoe geeft u hier zelf richting aan? 
 • Welke (vreemde) patronen moeten doorbroken worden?
 • Op welke manier intervenieert u succesvol en faciliteert u een zelfstandig veranderende organisatie?
 • En hoe kunt u het zelf als manager op een andere manier aanpakken?

Thom Verheggen geeft aan de hand van eigen ervaringen nieuwe inzichten om als manager scherper te worden in het vinden van de juiste toegevoegde waarde. Tijdens zijn sessie wordt u uitgenodigd om initiator te worden van vernieuwing en op zoek te gaan naar een nieuwe invulling van uw rol.

13.00 uur

 

Lunchpauze

14.00 uur

 

 

Gedragsbeïnvloeding als de sleutel voor succes
 

Door: Ronald van Aggelen, ondernemer op het gebied van mens en prestaties en partner Early Bridge

 

Om gewenst gedrag en de beste resultaten op de werkvloer te stimuleren moet u als leidinggevende invloed uitoefenen. Leidinggeven op afstand maakt het vaak moeilijk om uw boodschap op de juiste manier over te brengen. Door aan uw gedragsbeïnvloedingstechnieken te werken kunt u uw medewerkers nog beter motiveren en meekrijgen. Ronald van Aggelen gaat intensief met u aan de slag om deze technieken onder de knie te krijgen. 
 

Tijdens deze sessie wordt er ook op praktische wijze geoefend met de tools uit het top 10 managementboek: Mindhacking. Zodat deelnemers aan de hand van wetenschappelijke kennis over beïnvloeding en neuropsychologie hun team op een positieve manier kunnen beïnvloeden.

16.00 uur

 

Borrel en mogelijkheid tot netwerken

     
Klik hier en meld u aan!
 
Lees meer +
Sprekers

Ronald van Aggelen

X

Ronald van Aggelen

Ondernemer op het gebied van mens en prestaties en partner Early Bridge

Vanuit de passie om mensen verder te brengen werkt Ronald al 25 jaar als ondernemer op het gebied van mens en prestaties. Hij is grootgebracht in de corporate omgeving van KLM en Campina en heeft nu grote en kleine organisaties als klant. Beïnvloeding is zijn vakgebied en de samenwerking met de Universiteiten van Tilburg, Amsterdam en Stanford geeft de verdieping die mensen verlangen. Vanuit de psychologie, de neurologie en vanuit ondernemerschap hebben duizenden mensen al kennis gemaakt met zijn energieke en inspirerende wijze van werken.

Lees meer

Thom Verheggen

X

Thom Verheggen

Auteur van het boek 'De Ontmanager'

Thom Verheggen is auteur van het boek ‘Ontmanagen voor managers’. Na 20 jaar zelf manager te zijn geweest ontdekte hij in een bijzonder project hoe zijn team steeds meer voor elkaar kreeg als hij minder de manager uithing. Bovendien bezocht hij de mooiste voorbeelden van bedrijven die op nieuwe manieren georganiseerd waren. Tegenwoordig helpt hij als De Ontmanager tal van organisaties naar meer bevlogenheid en wendbaarheid

Lees meer

Karen Reichert

X

Karen Reichert

Eigenaar Human Capital Training & Advies

Karen Reichert is trainer, coach, adviseur. In 1997 startte ze -na een carrière als Hoofd Opleidingen bij de Efteling- haar eigen trainingsbureau: HUMAN CAPITAL Training & Advies. 

Lees meer

Joost Hoebink

X

Joost Hoebink

Dagvoorzitter, presentator en gespreksleider

Joost Hoebink is dagvoorzitter. 'Als dagvoorzitter, presentator en gespreksleider heb ik sinds 2002 ruim duizend keer het podium beklommen. En altijd met evenveel energie! Ik vind het geweldig om een bijeenkomst in goede banen te leiden, evenementen te presenteren en de kern van een discussie naar boven te halen. Altijd: heel interactief. Stilzitten kan niet!'

Lees meer
Lees meer +
Prijs & Informatie
Schrijf nu hier in voor de Masterclass Leidinggeven op afstand>>>
 
Datum en locatie
Vrijdag, 29 september 2017
Hotel Houten - Utrecht
Hoofdveste 25

3992 DH Houten
(klik hier voor de routebeschrijving)

 
Tarief
€ 595,- per persoon (excl. btw) | vroegboekpijs voor de primaire doelgroep (t/m 18 augustus 2017)
€ 695,- per persoon (excl. btw) | standaardprijs voor de primaire doelgroep
€ 995,- per persoon (excl. btw) | standaardprijs voor de niet-primaire doelgroep*

 

Inclusief
De toegansprijs is inclusief de drie boeken van Ronald van Aggelen 'Mindhacking - De praktijk van beinvloeden', Thom Verheggen 'Ontmanagen voor managers' en van Karen Reichert 'Het waarom, hoe en wat van het olifantenpad'.

 

Primaire doelgroep

Managers, leidinggevenden, teamleiders, locatiehoofden, projectleiders, directie, artsen, bestuurders, professionals en overige geïnteresseerden in de volgende branches en sectoren: gezondheidszorg, zorg en welzijn, publieke sector, gemeentes, politiek, onderwijs en het bedrijfsleven

Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep voor de Masterclass Leidingegeven op afstand behoort, mail dan gerust naar yefke.partiwael@bsl.nl 
 
Uw aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep, behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervanger.
 
Aanmelden
Schrijf u gemakkelijk in via het inschrijformulier. Voor vragen met betrekking tot inschrijven is onze klantenservice bereikbaar op het telefoonnummer 030 - 638 36 38 of per e-mail via aanmelder@bsl.nl
Voor inhoudelijke vragen neemt u contact op met Yefke Patiwael (Portfoliomanager) via 030 - 63 83 849 of yefke.patiwael@bsl.nl.
 
Annuleren alleen schriftelijk
Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 (incl. btw) aan administratiekosten in rekening. Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering natuurlijk altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.
 
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel is, verwerkt uw persoonsgegevens. Voor meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens, klik hier. U kunt informatie ontvangen over producten en diensten van Springer Media B.V.. Als u geen prijs stelt op informatie of aanbiedingen per mail of per post, kunt u dit doorgeven aan Springer Media B.V., t.a.v. afd Klantenservice, Postbus 246, 3990 GA Houten, of aangeven bij aanmelder@bsl.nl.
 
Klik hier en meld u aan!
Lees meer +
Deelnemerslijst

Tijdens de masterclass komt u o.a. deze deelnemers tegen:

 

Functie Bedrijfsnaam
Teamleider Accolade Zorg
Zorgmanager BeLife
Consultant Beter Healthcare
Afdelingsmanager Burgermeester Pabstlaan
Teamleider Cedrah
Manager CIMSOLUTIONS
Manager Combinatie Jeugdzorg
Consultant D&A medical group
Teammanager Daelzicht
Logistiek manager DC Floriande
Afdelingsmanager De Hoogstraat Orthopedie
Afdelingsmanager de Meerstede
Hoofdredacteur AD Regio De Persgroep Nederland
Teamleider Dianet
Algemeen directeur, Afdelingsmanager & Sales manager Dr. Falk Pharma Benelux
Afdelingsmanager Eleos
Unit manager Elker jeugd en opvoedhulp
Eigenaar Focus 2Go
Afdelingsmanager Franciscus Vlietland
Teammanager Gebiedsteam Menameradiel
Teamleider Gemeente Lansingerland
Teamleider Gemeente Westerveld
Teammanager Huisartsendienst smash
Teamleider Hoogeschool van Amsterdam
Manager Kinderopvang Berend Botje
Teammanager Kwandrant groep
Teamleider Maasstad Ziekenhuis
Unitleider OLVG
Afdelingsmanager Ons Tweede Thuis
Teammanager Orthopedie techniek de Hoogstraat
Projectleider Pluryn
Algemeen directeur Radboud UMC
Teamleider Remeha
Algemeen directeur Stichting Kinderopvang Berenhuis
Manager Sociom
Algemeen directeur & Manager Stichting Kinderopvang Berenhuis
Locatiemanager Stichting Sint Jacob
Algemeen directeur Stichting Wopit
Consultant The Change Collective
Manager & Beleidsadviseur Thuiszorg Het Friese Land
Teammanager Thuiszorg Pantein
Teamleider Trajectum College
Directeur Kennisnetwerken Vilans
Manager & Directeur Kennisnetwerken Zorggroep Ena
Teamleider ZIO GGZ

 

Lees meer +