9 oktober 2019
Masterclass | Landgoederij, Bunnik

Breinwijs

Neurowetenschap

Breinwijs

Neurowetenschap
9 oktober 2019
Landgoederij, Bunnik
Details
Prof. dr. Erik Scherder & prof. dr. Dick Swaab
Dé neuro-experts van Nederland samen op het podium

Hoe maakt u optimaal gebruik van uw eigen brein? Hoe stuurt u uw medewerkers in een meer positieve richting? Hoe pakt breinvriendelijk werken uit op emotie, stress en leiderschap? Wetenschappers ontrafelen steeds meer geheimen van het brein. Kennis die meer dan ooit relevant is op de werkvloer.

Breinwijs – 9 oktober
Tijdens deze masterclass delen vier toonaangevende experts uit het veld – waaronder prof. dr. Erik Scherder én prof. dr. Dick Swaab– de nieuwste kennis uit de neurowetenschap over:

  • leiderschap en samenwerken
  • gedrag van mensen en hun relaties
  • overtuigen op basis van framing, priming, nudging, coping, choices en reinforcement

>> Bekijk hier het complete programma

Wat levert het u op?
Met de kennis en kunde vanuit deze masterclass wint u tijd, boekt u betere resultaten en creëert u meer rust in uw hoofd. 

Let op: we bieden deze masterclass aan voor een kleine groep om maximale kennisoverdracht, oefenen met de materie en interactie te garanderen. Daardoor gaan de inschrijvingen snel.
>> Ik wil hierbij zijn!
 

Lees meer +
Programma
9.15 uur   Ontvangst met koffie en thee
9.45 uur   Opening door dagvoorzitter
10.00 uur   De ontwikkeling van het zorgzame brein | door prof. dr. Dick Swaab

 

Het is niet bijzonder om uniek te zijn, dat zijn we allemaal. In deze eerste sessie toont Dick Swaab wat ons tot mensen maakt: de interactie van de hersenen met onze omgeving. De omgeving draagt niet alleen bij aan de unieke ontwikkeling van ieder brein, maar ook aan het ontstaan van hersenziekten en aan de genezing hiervan.

  • Hoe bepalen de hersenen die we bij onze geboorte meekrijgen ons leven?
  • Hoe wordt ieder brein anders?
  • En waarom is die ene persoon zorgzamer dan de andere?

Een unieke lezing met variaties in hechting, zorg, empathie, en het sociale brein.

11.00 uur   Netwerkbreak
11.30 uur   In 6 stappen de onbegrensde kracht van het brein benutten | door Guido Valk

 

 

Mensen managen is het brein managen. Managen is geen vak, maar een set van vaardigheden. Iedereen “managet” iemand. Of het nu uw cliënt/patiënt, collega of team is. Als u weet hoe u uw eigen brein kunt managen, weet u ook hoe u minder geleid wordt door de waan van de dag, hoe u mensen kunt empoweren, hoe u het beste mensen kunt inspireren of hoe u coachend kunt leidinggeven.
Inzicht in de werking van het brein en het herkennen van uw eigen manier van denken en emotioneel reageren geeft u namelijk de eerste handvatten in het “neuroleiderschap”.  U leert hoe nieuw en beter gedrag aangeleerd kan worden door gebruik te maken van de neuroplasticiteit van het brein. Guido de Valk zal  stapsgewijs met deelnemers aan de slag gaan om het brein optimaal te leren benutten en hierdoor daadwerkelijk het gedrag eigen te maken dat past bij de moderne zorgprofessional.

12.30 uur   Netwerklunch
13.30 uur               Mensen verder brengen met behulp van neuropsychologie | door Ronald van Aggelen

 

 

Beïnvloeden wordt door ontwikkelingen als zelfsturende teams en het minder daadwerkelijk aanwezig zijn van de manager op de werkvloer als iets gezien wat men moeilijk kan toepassen. Toch zijn er diverse methoden waarmee u zeer goed kunt worden in het inspireren van de ander.

Tijdens dit onderdeel combineert Ronald van Aggelen, Earlybridge, zijn ruime praktijkervaring met beïnvloeding met de aanwezige wetenschappelijke kennis over beïnvloeding en neuropsychologie. Framing, priming, nudging, coping, choices en reïnforcement zullen hierbij de revue passeren.

14.30 uur   Netwerkbreak
15.00 uur               Laat je hersenen niet zitten | door prof. dr. Erik Scherder

 

 

Inmiddels weten wij steeds meer over de werking van de hersenen en hoe deze gedrag aansturen. Bovendien kunnen simpele zaken als muziek en beweging de hersenen op positieve wijze activeren en stress voorkomen. De meest bevlogen professor van Nederland vertelt zoals alleen hij dat kan over ons gedrag en hoe ons brein hier aan bijdraagt: met vaart, vaardigheid en een groot inlevingsvermogen.

16.00 uur   Netwerkborrel
Lees meer +
Sprekers
Dick Swaab

Prof. dr. Dick Swaab

X

Prof. dr. Dick Swaab

Hoogleraar, arts, neurobioloog en hersenonderzoeker

Met zijn controversiële boek 'Wij zijn ons brein' vestigde emeritus hoogleraar, arts, neurobioloog en hersenonderzoeker Dick Swaab (1944) definitief zijn internationale reputatie. De bestseller, die leidde tot diverse optredens bij presentator Matthijs van Nieuwkerk (DWDD), maakte bovendien dat hij bekend werd bij het grote publiek. Zijn kennis van onze hersenfuncties en kwaliteiten als spreker, maken dat organisaties de hoogleraar graag inhuren en boeken voor congressen, seminars en andere events.

Lees meer

Erik Scherder

X

Erik Scherder

Prof. Dr. Erik J.A. Scherder

Professor Erik Scherder is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij won meerdere keren de VU Onderwijsprijs. Zijn talent werd ook herkend door de Universiteit van Nederland en door De Wereld Draait Door, waar hij een regelmatige en graag geziene gast is. Zijn presentatiestijl en timing zijn opvallend. Ongeacht of hij voor een volle collegezaal staat, in een bomvolle studio met lopende camera’s of bij bijeenkomsten in het land, overal werkt zijn enthousiasme aanstekelijk. Als geen ander maakt Erik Scherder de wetenschap toegankelijk.

Lees meer

Ronald van Aggelen

X

Ronald van Aggelen

Ondernemer op het gebied van mens en prestaties en auteur van het boek Mindhacking

Vanuit de passie om mensen verder te brengen, werkt Ronald al 25 jaar als ondernemer op het gebied van mens en prestaties. Hij is grootgebracht in de corporate omgevingen van KLM en Campina. Beïnvloeding is zijn vakgebied en de samenwerking met de Universiteiten van Tilburg, Amsterdam en Stanford geeft de verdieping die mensen verlangen. Vanuit de psychologie, de neurologie en vanuit ondernemerschap hebben duizenden mensen al kennis gemaakt met zijn energieke en inspirerende wijze van werken.

Lees meer

Guido de Valk

X

Guido de Valk

leiderschapstrainer, arts en expert in neuroleiderschap

Guido de Valk is spreker, trainer, schrijver en coach. Zijn passie is mensen te inspireren om zich te ontwikkelen door optimaal gebruik van het brein. In plaats van geleid worden door je brein ( je gedachten en emoties), leer ik hoe deelnemers hun brein kunnen managen.

Lees meer
Lees meer +
Prijs & informatie
Datum en locatie: 

Woensdag 9 oktober 2019, De Landgoederij, Camminghalaan 30, Bunnik 

Prijs en voorwaarden: 

999,- per persoon (btw vrij*) | Commerciëel tarief
850,- per persoon (btw vrij*) | Standaardprijs voor de  primaire doelgroep*
725,- per persoon (btw vrij*) | Vroegboekprijs voor de eerste 50 deelnemers

Prijs inclusief 3 boeken:
U ontvangt de boeken Menselijk leiderschap: benut de onbegrensde kracht van het brein van Guido de Valk (t.w.v. €22,95), Singing in the brain van Erik Scherder (t.w.v. €24,50) en Mindhacking van Ronald van Aggelen (t.w.v. €22,95).

Primaire doelgroep breinwijs | breinkunde voor professionals **

Bestuurders, managers, leidinggevenden, zorgprofessionals en overige geïnteresseerden in diverse sectoren (gezondheidszorg, zorg en welzijn, publieke sector, gemeentes, politiek, onderwijs en het bedrijfsleven). Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep behoort, mail dan gerust naar yefke.patiwael@bsl.nl

Cedeo erkend
Met dit klanttevredenheidsoordeel is de kwaliteit van onze congressen en masterclasses ruimschoots gewaarborgd. Cedeo is een onafhankelijke intermediair die opleidingsinstituten toetst. Lees meer over de CEDEO erkenning.

CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees meer over de CRKBO registratie.

 

**Uw aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep, behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervangers.

Aanmelden: 

Schrijf u gemakkelijk in via het inschrijfformulier. Voor vragen met betrekking tot inschrijven is onze klantenservice bereikbaar op het telefoonnummer 030 - 638 36 38 of per e-mail via aanmelder@bsl.nl

Het inhoudelijke programma staat gelijk aan 5 uur studiebelasting. (Er is geen voorbereiding noodzakelijk)

Voor inhoudelijke vragen neemt u contact op met Yefke Patiwael (Portfoliomanager) via 030 - 63 83 849 of yefke.patiwael@bsl.nl.

Annuleringsvoorwaarden: 

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 950,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 125,00 p.p. bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p.. Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.

Lees meer +
Video

Lees meer +