Seminar Cultuur en gedrag
15 februari 2019
Seminar | Green Village, Nieuwegein

De essentie van cultuur

De essentie van cultuur

15 februari 2019
Green Village, Nieuwegein
Details
Cultuurverandering begint met de mensen binnen uw organisatie,
maar wat is een goed startpunt voor deze verandering?

Video boodschap van de dagvoorzitter

Kom naar het seminar en ontdek welke bouwstenen u nodig heeft om samen met uw mensen een wendbare cultuur te realiseren. Tijdens deze dag leert u richting geven aan het subtiele proces van gedragsverandering en het samen bouwen aan een winnende organisatiecultuur. 

Wij staan deze dag stil bij een succesvolle praktijkcasus, inclusief oplossingen voor veel voorkomende issues als weerstand en het inzetten van de juiste mensen voor cultuurverandering. Schrijf u nu in.

 

U leert: 
Welke instrumenten u kunt inzetten voor snellere cultuurverandering
Wat de eerste stappen zijn om het verschil te maken
Wat kunt u doen om cultuurverandering écht vanuit het team zelf te laten komen
En hoe u om kunt gaan met de cultuur-paradox
Mis het niet: Vijf experts op het gebied van cultuur & gedrag
Lees meer +
Programma
Cultuurverandering begint met de mensen binnen uw organisatie
09.30 uur   Ontvangst en registratie met koffie en thee
10.00 uur   Opening van deze dag | Simon van der Veer
10.15 uur   Bouwstenen voor snelle cultuurverandering Karen Reichert

 

Een cultuur veranderen wordt vaak gezien als een lastig en langdurig proces. Maar het kan ook anders. In deze sessie laat Karen Reichert zien dat een succesvolle cultuurverandering binnen een jaar te realiseren is. Op basis van een beproefd model krijgt u inzicht in de bouwstenen die daaraan bijdragen. U leert hoe mensen reageren op verandering en hoe u als leider kunt bijdragen om de gewenste cultuur binnen een jaar te bereiken.
Karen biedt u een nieuw perspectief voor een snelle én succesvolle cultuurverandering op basis van het principe: waarderen wat er is, ontdekken wat er kan.

Leerdoelen:
•    Hoe geef ik invulling aan het principe: waarderen wat er is, ontdekken wat er kan?
•    Op welk niveau start een cultuurverandering?
•    Hoe benut ik de onderstroom in de organisatie?
•    Welke bouwstenen zorgen voor een snelle en succesvolle cultuurverandering?
•    Hoe wordt cultuurverandering een gezamenlijk traject waarin elke medewerker eigenaarschap neemt?

11.15 uur   Bouwen vanuit vertrouwen Merlijn Ballieux

 

 

Hét vraagstuk van deze tijd gaat over het toevoegen van waarde. Wat is de ‘essentie’ of ‘bedoeling’ van een organisatie? En wat komt daarvan daadwerkelijk terecht? Dit vraagstuk vereist anders denken, maar zeker ook anders doen. Het vereist een manier van veranderen die ervan uitgaat dat de mensen de organisatie vormen en niet het papier of het plan.

Kortom, het gaat om veranderen in de echte wereld.

Hoe begint de verandering bij wat er al gaande is in de organisatie en hoe u daarbij aansluit? Hoe bouwt u vanuit ketens van vertrouwen? En hoe kunt u het échte gesprek aangaan? Iedere ontmoeting is immers een kans voor een interventie en vele micro-interventies samen zorgen voor een megaverandering.

De eerste stappen om op een realistische manier het verschil te maken binnen een organisatie.

12.15 uur   Netwerklunch
13.00 uur   Praktijkcasus over succesvolle cultuurverandering  | Mariënne Verhoef

 

 

Mariënne Verhoef vertelt hoe ze bij Spirit - van oorsprong een centraal gestuurde organisatie -het werk nu op een zelfsturende integrale manier in de wijk organiseren: "weg van de hokjesgeest en processen van onderop laten komen, mensen enthousiasmeren, en vooral ook ondernemerschap aanjagen en ondersteunen. Maak gebruik van de energie en motivatie van mensen." 

14.00 uur  

De managementparadox bij het creëren van een nieuwe organisatiecultuur | Arend Ardon

 

 

Hoe initieert u een cultuurverandering terwijl u – als manager, als leidinggevenden - juist steeds minder ‘in control’ bent over alles wat er in een organisatie gebeurt? Arend Ardon gaat in op deze paradox en laat zie hoe u echte vernieuwing in uw organisatie brengt. Hoe u mensen uitdaagt om met nieuwe ideeën te komen en die ook écht uit te voeren. Hoe u een positieve, vernieuwende cultuur ontwikkelt, tot in alle haarvaten van het kantoor. Niks invoeren of uitrollen, maar samen leren, experimenteren en werken aan een cultuur van verandering.

15.00 uur   Korte netwerkbreak
15.30 uur   Wendbaar leiderschap als motor voor samenwerking  | Rini van Solingen

 

 

Terwijl steeds meer organisaties omwille van effectiviteit, snelheid en wendbaarheid overstappen op zelfsturende teams, is de leidinggevende niet te benijden. Immers, hun oude manier van aansturing moet op de schop, en alles wat tot nu toe werkte wordt ter discussie gesteld. Rini van Solingen vertelt hoe u als manager samen kunt bouwen aan een cultuur van continu leren, experimenteren, verbeteren en echte waarde bieden aan de klant. Een organisatie die waarin plezier én resultaat hoog in het vaandel staan.

16.30 uur   Afsluiting en netwerkborrel

 

Fris je kennis razendsnel op met deze 5 steengoede sprekers. Schrijf u nu in.

Lees meer +
Sprekers
Arend Ardon - Seminar Cultuur en gedrag

Arend Ardon

X

Arend Ardon

sociaal psycholoog en bedrijfskundige en eigenaar van The Change Studio

Vanuit zijn onderneming werkt hij met collega’s en opdrachtgevers aan moderne wegen naar vernieuwing. De rode draden: Lead. Inspire. Create. Hij doceert aan diverse business schools. In 2009 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op zijn proefschrift over leiderschap in complexe veranderprocessen. Hij is een veelgevraagd spreker.

Lees meer
Rini Solingen - Seminar Cultuur en gedrag

Rini van Solingen

X

Rini van Solingen

spreker, schrijver, docent en ondernemer

Hij is deeltijdhoogleraar Global Software Engineering aan de Technische Universiteit Delft. Daar leidt hij het onderzoek en onderwijs rond wereldwijd gedistribueerde softwareteams. Ook geeft hij regelmatig college aan Universiteit Nyenrode in masterclasses en MBA’s. Tevens is Rini CTO bij Prowareness, waar hij als strategisch consultant helpt bij het succesvol doorvoeren van Agile transformaties en het bouwen van Responsive Enterprises. 

Wilt u Rini van Solingen ook een keer live horen spreken?

Lees meer
Merlijn Ballieux - Seminar Cultuur en gedrag

Merlijn Ballieux

X

Merlijn Ballieux

Bestuurskundige en veranderkundige

Merlijn Ballieux is bestuurskundige en veranderkundige. Merlijn is oprichter en adviseur bij de Veranderbrigade en verbonden aan Verdraaide organisaties. Merlijn helpt vooral publieke organisaties bij taaie verandervraagstukken en het werken vanuit de bedoeling. 

 In 2018 schreef hij het boek 'Durf het verschil te maken', samen met Guido van de Wiel over realistisch veranderingen in organisaties. Dit boek staat al bijna 2 maanden op #1. van de managementboek top 100 in 2018.

Wilt u Merlijn Ballieux ook een keer live horen spreken?

Lees meer
Karin Reichert - Seminar Cultuur en gedrag

Karen Reichert

X

Karen Reichert

Procesbegeleider cultuurverandering in de praktijk

Karen Reichert is auteur van het boek Succesvolle cultuurverandering. Ze is trainer, coach en adviseur en begeleidt vanuit haar onderneming HUMAN CAPITAL Training & Advies mensen en organisaties in leiderschapsontwikkeling en cultuurverandering. Daarnaast is ze spreker op seminars en congressen. In 2016 verscheen haar eerste boek over cultuurverandering Het waarom, hoe en wat van het olifantenpad.

Wilt u Karen Reichert ook een keer live horen spreken?

Lees meer
Marienne Verhoef - Seminar Cultuur en gedrag

Mariënne Verhoef

X

Mariënne Verhoef

Mariënne is directeur-bestuurder bij Spirit! Jeugd en Opvoedhulp. Zij is verder onder andere lid Raad van Commissarissen bij Twynstra Gudde.

Wilt u Mariënne Verhoef ook een keer live horen spreken?
Seminar: De Essentie van Cultuur | 15 februari 2019 | Nieuwegein | Over: De managementparadox bij het creëren van een nieuwe organisatiecultuur

Lees meer

Simon van der Veer

X

Simon van der Veer

Organisatieadviseur

Simon van der Veer helpt als zelfstandig organisatieadviseur opdrachtgevers met vraagstukken die in essentie gaan over klantgerichte en prestatiegerichte manieren van samen werken. Zijn aanpak kenmerkt zich door het principe 'Move before you're ready' (wat tevens de titel is van zijn laatste boek). Dat betekent dat hij opdrachtgevers liever helpt met zijn poten in de klei dan op de hei. Net als dat praten over een nieuwe cultuur niet tot een nieuwe cultuur leidt, dus gaat hij liever versneld experimenteren en ontdekken met welke acties en gedrag de prestaties te verbeteren zijn.

Lees meer
Lees meer +
Prijs & Informatie
Datum en locatie: 

Vrijdag 15 februari 2019 | 09.30-16.30 uur | Green Village, Nieuwegein | Blokhoeve 7 3438 LC Nieuwegein

Green Village ligt centraal in Nederland nabij de A2, A12 en A27. Vanaf de snelweg ben je binnen 6 minuten bij Green Village. Wij hebben een eigen parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren. Is er onverhoopt geen plek meer? Dan kun je in de directe omgeving alsnog gratis de auto kwijt. Plan je route via Google Maps.

Komt u graag met het OV? 

Ook met het OV is Green Village makkelijk te bereiken. Vanaf Utrecht Centraal station kun je tram 60 of 61 pakken, welke iedere 7 minuten vertrekken. Je stapt na ongeveer 13 minuten bij halte Zuilenstein uit. Vanaf daar is het nog ongeveer 3 minuten lopen. Plan je route via 9292.

Prijs en voorwaarden: 

599,- per persoon (btw vrij*) | Groepstarief vanaf 5 personen voor de primaire doelgroep**
699,- per persoon (btw vrij*) | Standaardtarief voor de primaire doelgroep**
999,- per persoon (btw vrij*) | Commerciëel tariefPrimaire doelgroep
Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep behoort, mail dan gerust naar yefke.patiwael@bsl.nl

*CRKBO geregistreerd
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel uitmaakt, is als instelling geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Instellingen die geregistreerd staan in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs en mogen hun beroepsopleidingen btw vrij aanbieden.

**Uw aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep, behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervangers.

Aanmelden: 

Schrijf u gemakkelijk in via het inschrijfformulier. Voor vragen met betrekking tot inschrijven is onze klantenservice bereikbaar op het telefoonnummer 030 - 638 36 38 of per e-mail via aanmelder@bsl.nl

Het inhoudelijke programma staat gelijk aan 5 uur studiebelasting. (Er is geen voorbereiding noodzakelijk)
Voor inhoudelijke vragen neemt u contact op met Yefke Patiwael (Portfoliomanager) via 030 - 63 83 849 of yefke.patiwael@bsl.nl.

Annuleringsvoorwaarden: 

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 p.p. (incl. btw) aan administratiekosten in rekening. Bij een meerdaagse masterclass of congressen met een deelnameprijs vanaf € 750,00 p.p. (excl. btw) bedragen de administratiekosten € 250,00 p.p. (incl. btw). Bij een masterclass of congres met een deelnameprijs van minder dan € 100,00 p.p. (excl. btw) bedragen de administratiekosten € 35,00 p.p. (incl. btw). Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering ook een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken. 

Lees meer +