23 maart 2018
Masterclass | Van der Valk Hotel Utrecht

Leidinggeven op afstand

Betere teamprestaties door los te laten

Leidinggeven op afstand

Betere teamprestaties door los te laten
23 maart 2018
Van der Valk Hotel Utrecht
Details
Vernieuwd programma!

Als leidinggevende van een zelfsturend team heeft u een andere rol, een andere positie en een ander profiel. U staat meer op afstand terwijl uw teams in deze tijd van transitie naar zelfsturing een grotere verantwoordelijkheid krijgen en een groter zelfoplossend vermogen moeten tonen. Wat heeft u nodig om van het leidinggeven op afstand een kans te maken in plaats van een must? Hoe komt u met medewerkers die niet in de directe nabijheid zijn tot gezamenlijke, betere resultaten? En hoe kunt u “sturing” geven aan een zelfsturend team? 

WAT SPEELT ER IN UW ORGANISATIE?

Tijdens de Masterclass Leidinggeven op afstand staan onze topsprekers stil bij de nieuwe kwaliteiten waarover leidinggevenden vandaag de dag moeten beschikken. U gaat op​ praktische wijze aan de slag met het leidinggeven op afstand en leert theorieën om te zetten naar direct toepasbare handelingen.

Ontdek de kracht van leidingegeven op afstand en leer in een dag:

 • Hoe u medewerkers ook op afstand kunt blijven inspireren en motiveren;
 • De juiste balans tussen controle en vertrouwen te vinden;
 • De snelste weg naar cultuurverandering;
 • los te laten of anders vast te houden;
 • En excelleer door (nog meer) verbindend leider te worden!

 

Roeland Dikker Hupkes Thom Verheggen Karen Reichert

 

 

 

Ontdek de kracht van leidinggeven op afstand en leer op 23 maart in één dag: 

 • Welke tools u nodig heeft om het verandervermogen van de organisatie aan te spreken
 • Met welke technieken u op een stimulerende manier uw boodschap ook op afstand kunt overbrengen
 • De juiste balans te vinden tussen controle en vertrouwen

Kortom: leer van topsprekers hoe u invulling geeft aan deze vorm van leidinggeven.

 

Eerdere edities beoordeeld met een 8!
Ervaringen van oud-deelnemers:

“Erg interessante sprekers, met elk hun eigen verhaal. Fijn dat je boeken mee kreeg, zodat je er direct verder in kunt verdiepen.” - Liselotte Heijting, Manager bij MEE Veluwe

“Ik vond het een uitstekend georganiseerde masterclass. Veel inspiratie opgedaan in een mooie en prettige omgeving.” - Eline Dubbeldam, leidinggevende bij Stichting Zonnehuisgroep Vlaardingen

 

Lees meer +
Programma

Programma | vrijdag 23 maart 2018 | Van der Valk Hotel Utrecht

     

09.30 uur

 

Ontvangst met koffie en thee

10.00 uur

 

Opening door dagvoorzitter Joost Hoebink
Dagvoorzitter, presentator en gespreksleider

10.05 uur

 

 

'Waarderen wat er is, ontdekken wat er kan' | De snelste weg naar cultuurverandering
Karen Reicherteigenaar Human Capital Training & Advies

 

Leidinggeven op afstand vraagt in veel organisaties om een cultuurverandering. Niet alleen wordt een leiderschapsstijl verwacht die gebaseerd is op vertrouwen en durven loslaten, maar ook wordt verwacht dat medewerkers eigenaarschap en medeverantwoordelijkheid tonen.  Wat zijn de tools om het eigen verandervermogen van de organisatie aan te spreken en hoe bereik je dat de nieuwe werkwijze in samenspel tussen leiders en medewerkers tot stand komt?

Karen Reichert geeft een boeiend relaas over veranderprocessen en gaat in op de randvoorwaarden die leidinggeven op afstand tot een succes maken, uitgaande van haar motto: Waarderen wat er is, ontdekken wat er kan.

Aan de hand van tien bouwstenen laat ze zien hoe een cultuur tot stand komt waarin leidinggeven op afstand wordt gerealiseerd en medewerkers soepel meebewegen in het veranderproces.

 

11.15 uur

  Koffie- en theepauze

11.30 uur

 

 

Loslaten of anders vasthouden? | Het vervolg van “ontmanagen”

Thom Verheggen, Auteur van het boek 'De Ontmanager'

 

Leidinggeven op afstand wordt vaak direct gelinkt aan loslaten. Maar is dat wel zo? Werkt dat? Of moeten we wel degelijk sturen, maar op een heel andere manier? En wie stuurt er dan? We willen graag een cultuur van verantwoordelijkheid, maar doen in organisaties ondertussen van alles dat precies het tegengestelde veroorzaakt. Dat vraagt niet alleen om loslaten, maar om Anders Vasthouden. Het is de titel van het nieuwe boek van Wouter Hart en de opvolger van Verdraaide Organisaties, terug naar de bedoeling.

Thom Verheggen, auteur van Ontmanagen voor Managers, werkte mee aan Anders Vasthouden en neemt ons mee in de 9 sleutels voor het werken vanuit de bedoeling. Zodat we geen reden meer hebben om er niet mee aan de slag te gaan.

13.00 uur

 

Lunchpauze

14.00 uur

 

 

Leidinggeven op afstand in de praktijk

Roeland Dikker Hupkes, Organisatieadviseur en eigenaar adviesbureau The Change Collective

 

Tijdens dit onderdeel gaat u als deelnemer op praktische wijze aan de slag met het leidinggeven op afstand en leert u de eerdere theorieën om te zetten naar direct toepasbare handelingen. Hierin ligt de aandacht op twee aspecten: wat moet u realiseren voor uw team om succesvol op afstand leiding te kunnen geven en welke stappen moet u persoonlijk zetten om nog meer een verbindend leider te worden.

U gaat in dit onderdeel met uw eigen specifieke situatie aan de slag, zodat u aan het einde een plan van aanpak hebt passend bij uw context. U wordt hierbij geholpen met een vast stappenplan en geïnspireerd met voorbeelden uit de veranderpraktijk. Daarnaast is er gelegenheid om specifieke vragen te stellen en best practices uit te wisselen in interactie met uw mede deelnemers.

Aan het einde van dit onderdeel heeft u:

 • Een stappenplan dat u helpt om duidelijk te krijgen wat u moet doen om leiding geven op afstand tot een succes te maken binnen uw context
 • Een eerste aanzet tot concrete acties die u vanaf morgen kunt gaan nemen
 • Een eerste inzicht in wat u kan doen om een (nog meer) verbindend leider te worden
 • Een antwoord op uw vragen over uw specifieke uitdagingen bij het invoeren/verbeteren van leiding geven op afstand
 • Inzichten en ervaringen uitgewisseld met uw mede deelnemers

16.00 uur

 

Borrel en mogelijkheid tot netwerken

 
 
Lees meer +
Sprekers

Thom Verheggen

X

Thom Verheggen

Auteur van het boek 'De Ontmanager'

Thom Verheggen is auteur van het boek ‘Ontmanagen voor managers’. Na 20 jaar zelf manager te zijn geweest ontdekte hij in een bijzonder project hoe zijn team steeds meer voor elkaar kreeg als hij minder de manager uithing. Bovendien bezocht hij de mooiste voorbeelden van bedrijven die op nieuwe manieren georganiseerd waren. Tegenwoordig helpt hij als De Ontmanager tal van organisaties naar meer bevlogenheid en wendbaarheid

Lees meer
Karin Reichert - Seminar Cultuur en gedrag

Karen Reichert

X

Karen Reichert

Procesbegeleider cultuurverandering in de praktijk

Karen Reichert is auteur van het boek Succesvolle cultuurverandering. Ze is trainer, coach en adviseur en begeleidt vanuit haar onderneming HUMAN CAPITAL Training & Advies mensen en organisaties in leiderschapsontwikkeling en cultuurverandering. Daarnaast is ze spreker op seminars en congressen. In 2016 verscheen haar eerste boek over cultuurverandering Het waarom, hoe en wat van het olifantenpad.

Wilt u Karen Reichert ook een keer live horen spreken?

Lees meer

Roeland Dikker Hupkes

X

Roeland Dikker Hupkes

Organisatieadviseur en eigenaar adviesbureau The Change Collective

Roeland is sinds 2006 actief als organisatieadviseur met een focus op organisatieontwikkeling en –verandering. Vanuit zijn achtergrond als politicoloog en organisatiekundige begeeft hij zich in al zijn opdrachten op het snijvlak van de ‘harde’ en de ‘zachte’ elementen van organisaties. Ofwel de ziel en de zakelijkheid. Onderwerpen waar hij gepassioneerd over is zijn; organiseren in de nieuwe economie, zelfsturende organisaties en (cultuur)verandering.

Lees meer

Joost Hoebink

X

Joost Hoebink

Dagvoorzitter, presentator en gespreksleider

Joost Hoebink is dagvoorzitter. 'Als dagvoorzitter, presentator en gespreksleider heb ik sinds 2002 ruim duizend keer het podium beklommen. En altijd met evenveel energie! Ik vind het geweldig om een bijeenkomst in goede banen te leiden, evenementen te presenteren en de kern van een discussie naar boven te halen. Altijd: heel interactief. Stilzitten kan niet!'

Lees meer
Lees meer +
Prijs & Informatie
Datum en locatie: 

Vrijdag 23 maart 2018

Hotel Utrecht
Winthontlaan 4 -6
3526KV Utrecht
(klik hier voor de routebeschrijving)

Prijs en voorwaarden: 

€ 599,- per persoon (excl. btw) | vroegboekprijs voor de primaire doelgroep* (t/m 15 februari 2018)
€ 699,- per persoon (excl. btw) | standaardprijs voor de primaire doelgroep*
€ 995,- per persoon (excl. btw) | standaardprijs voor de niet-primaire doelgroep*

Inclusief
De toegansprijs is inclusief de boeken van Thom Verheggen 'Ontmanagen voor managers' en van Karen Reichert 'De snelste weg naar cultuurverandering'.

*Primaire doelgroep
Managers, leidinggevenden, teamleiders, locatiehoofden, projectleiders, directie, artsen, bestuurders, professionals en overige geïnteresseerden in de volgende branches en sectoren: gezondheidszorg, zorg en welzijn, publieke sector, gemeentes, politiek, onderwijs en het bedrijfsleven
Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep voor de Masterclass Leidingegeven op afstand behoort, mail dan gerust naar yefke.partiwael@bsl.nl 
 
Uw aanmelding wordt beoordeeld door de organisatie. Wanneer u niet behoort tot de primaire doelgroep, behouden wij ons het recht om contact met u op te nemen om uw aanmelding te bespreken. Dit is ook van toepassing op eventuele plaatsvervanger.

Aanmelden: 

Schrijf u gemakkelijk in via het inschrijformulier. Voor vragen met betrekking tot inschrijven is onze klantenservice bereikbaar op het telefoonnummer 030 - 638 36 38 of per e-mail via aanmelder@bsl.nl
Voor inhoudelijke vragen neemt u contact op met Yefke Patiwael (Portfoliomanager) via 030 - 63 83 849 of yefke.patiwael@bsl.nl.
 

Annuleringsvoorwaarden: 

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot vier weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 (incl. btw) aan administratiekosten in rekening. Meldt u zich binnen vier weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering natuurlijk altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.
 
Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel is, verwerkt uw persoonsgegevens. Voor meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens, klik hier. U kunt informatie ontvangen over producten en diensten van Springer Media B.V.. Als u geen prijs stelt op informatie of aanbiedingen per mail of per post, kunt u dit doorgeven aan Springer Media B.V., t.a.v. afd Klantenservice, Postbus 246, 3990 GA Houten, of aangeven bij aanmelder@bsl.nl.

Lees meer +