30 maart 2017
Masterclass | Postillion Amsterdam

Leidinggeven op afstand 2017

Betere teamprestaties door los te laten

Leidinggeven op afstand 2017

Betere teamprestaties door los te laten
30 maart 2017
Postillion Amsterdam
Inleiding

Ontdek de kracht van leidinggeven op afstand

Als leidinggevende van een zelfsturend team heeft u een andere rol, een andere positie en een ander profiel. U staat meer op afstand terwijl uw teams in deze tijd van transitie naar zelfsturing een grotere verantwoordelijkheid krijgen en een groter zelfoplossend vermogen moeten tonen. Wat heeft u nodig om van het leidinggeven op afstand een kans te maken in plaats van een must? Hoe komt u met medewerkers die niet in de directe nabijheid zijn tot gezamenlijke, betere resultaten? Word initiator van vernieuwing en
geef een nieuwe invulling aan uw veranderende rol!

Tijdens de Masterclass Leidinggeven op afstand staan diverse topsprekers stil bij de nieuwe kwaliteiten waarover leidinggevenden vandaag de dag moeten beschikken. 

 • Versterk in één dag uw leidinggevende skills waarmee u uw medewerkers kunt blijven inspireren en motiveren;
 • Vind de juiste balans tussen controle en vertrouwen;
 • Ontdek de snelste weg naar cultuurverandering; 
 • Leer te “ontmanagen”; 
 • En excelleer door coachend leiderschap!
Ronald van Aggelen Thom Verheggen Karen Reichert

 

Deelnemers over de uitverkochte voorgaande twee edities:

“Ik zou deze masterclass aan mijn hele organisatie willen laten zien.”

                                                                   "Iedere presentatie was inspirerend en bracht eye-openers.”

“Ik kwam om inspiratie en know-how op te doen voor een komende organisatie verandering. Ik heb
antwoord gekregen op de passende stijl van leidinggeven en wat er bij de transitie komt kijken.”

U leert: 
Welke tools u nodig heeft om het verandervermogen van de organisatie aan te spreken
Met welke technieken u op een stimulerende manier uw boodschap ook op afstand kunt overbrengen
De juiste balans te vinden tussen controle en vertrouwen
Lees meer +
Programma

09.30 uur

 

Ontvangst met koffie en thee

10.00 uur

 

 

Opening door dagvoorzitter Marike Vroom
Hoofdredacteur Zorg+Welzijn, Management Kinderopvang, Kinderopvang, Sociaal Bestek en Activiteitensector

10.05 uur

 

 

 

Excelleren door coachend leiderschap
Door: Karen Reicherteigenaar Human Capital Training & Advies

 

Leidinggeven op afstand vraagt om een nieuwe vorm van leidinggeven die op een groot vertrouwen in de werknemers is gebaseerd. Waar de traditionele (transactionele) leider zich meer richt op de taak die uitgevoerd dient te worden, richt de coachende leider zich juist meer op de mens zelf en worden medewerkers gestimuleerd alles uit zichzelf te halen. Vanuit de kansen van het leidinggeven op afstand ontvangt u tijdens deze inleiding van de dag praktische tips waarmee u leert aan te sturen in een nieuwe vorm.

Er zal in worden gegaan op vragen als:

 • Wat zijn de verschillen tussen traditioneel en coachend leiderschap? 
 • Hoe kunnen fouten helpen om het lerend vermogen van de organisatie te vergroten?
 • Hoe wordt u een coachende leider?
 • Wat is de snelste weg naar cultuurverandering?

 

 
10.30 uur
 
 

De 6 V's van leidinggeven op afstand

Door: Karen Reicherteigenaar Human Capital Training & Advies

 

Wanneer de leidinggevende op afstand stuurt, vraagt dat meer zelfstandigheid van het team. Als leidinggevende is het daarom essentieel dat u oog heeft voor het systeem van uw organisatie en weet hoe u de diverse dynamieken binnen uw team als hefboom kunt gebruiken.

Tijdens dit onderdeel worden de randvoorwaarden om leidinggeven op afstand tot een succes te maken aan de hand van de 6 v’s besproken: visie, verwachtingenmanagement, vertrouwen, vragen stellen, voortdurende ontwikkeling, verbinding.

11.15 uur

  Koffie- en theepauze

11.30 uur

 

 

 

Managen van zelfstandige medewerkers | Word initiator van vernieuwing en geef een nieuwe invulling aan uw veranderende rol 
Door: Thom Verheggen, Auteur van het boek 'De Ontmanager'

 

Wat is uw nieuwe rol geworden als manager van een team op afstand? Niet alleen het team moet wennen aan de nieuwe situatie. De rol van u als manager verandert mee. De crux is te 'ontmanagen' en oude gewoontes af te leren.

 • Hoe geeft u hier zelf richting aan? 
 • Welke (vreemde) patronen moeten doorbroken worden?
 • Op welke manier intervenieert u succesvol en faciliteert u een zelfstandig veranderende organisatie?
 • En hoe kunt u het zelf als manager op een andere manier aanpakken?

Thom Verheggen geeft aan de hand van eigen ervaringen nieuwe inzichten om als manager scherper te worden in het vinden van de juiste toegevoegde waarde. Tijdens zijn sessie wordt u uitgenodigd om initiator te worden van vernieuwing en op zoek te gaan naar een nieuwe invulling van uw rol.

13.00 uur

 

Lunchpauze

14.00 uur

 

 

 

Gedragsbeïnvloeding als de sleutel voor succes
Door: Ronald van Aggelen, ondernemer op het gebied van mens en prestaties en partner Early Bridge

 

Om gewenst gedrag en de beste resultaten op de werkvloer te stimuleren moet u als leidinggevende invloed uitoefenen. Leidinggeven op afstand maakt het vaak moeilijk om uw boodschap op de juiste manier over te brengen. Door aan uw gedragsbeïnvloedingstechnieken te werken kunt u uw medewerkers nog beter motiveren en meekrijgen. Ronald van Aggelen gaat intensief met u aan de slag om deze technieken onder de knie te krijgen. 
 

Tijdens deze sessie wordt er ook op praktische wijze geoefend met de tools uit het top 10 managementboek: Mindhacking. Zodat deelnemers aan de hand van wetenschappelijke kennis over beïnvloeding en neuropsychologie hun team op een positieve manier kunnen beïnvloeden.

16.00 uur

 

Borrel en mogelijkheid tot netwerken

 
Lees meer +
Sprekers

Ronald van Aggelen

X

Ronald van Aggelen

Ondernemer op het gebied van mens en prestaties en auteur van het boek Mindhacking

Vanuit de passie om mensen verder te brengen, werkt Ronald al 25 jaar als ondernemer op het gebied van mens en prestaties. Hij is grootgebracht in de corporate omgevingen van KLM en Campina. Beïnvloeding is zijn vakgebied en de samenwerking met de Universiteiten van Tilburg, Amsterdam en Stanford geeft de verdieping die mensen verlangen. Vanuit de psychologie, de neurologie en vanuit ondernemerschap hebben duizenden mensen al kennis gemaakt met zijn energieke en inspirerende wijze van werken.

Lees meer

Thom Verheggen

X

Thom Verheggen

Auteur van het boek 'De Ontmanager'

Thom Verheggen is auteur van het boek ‘Ontmanagen voor managers’. Na 20 jaar zelf manager te zijn geweest ontdekte hij in een bijzonder project hoe zijn team steeds meer voor elkaar kreeg als hij minder de manager uithing. Bovendien bezocht hij de mooiste voorbeelden van bedrijven die op nieuwe manieren georganiseerd waren. Tegenwoordig helpt hij als De Ontmanager tal van organisaties naar meer bevlogenheid en wendbaarheid.

Lees meer

Karen Reichert

X

Karen Reichert

Trainer, coach, adviseur, auteur van het boek ‘Het waarom, hoe en wat van het olifantenpad, de snelste weg naar cultuurverandering’

Karen Reichert is trainer, coach, adviseur. In 1997 startte ze -na een carrière als Hoofd Opleidingen bij de Efteling- haar eigen trainingsbureau: HUMAN CAPITAL Training & Advies. Haar expertise ligt op het terrein van cultuurverandering en leiderschap. Vanuit de visie ‘Waarderen wat er is, ontdekken wat er kan’ begeleidt ze mensen en organisaties in transformatie-processen waarbij  het voortbouwen op successen centraal staat. Haar focus ligt op waardevolle en waardevaste ontwikkeling van menselijk kapitaal.

Lees meer
Lees meer +
Prijs & Informatie
Datum en locatie: 

Donderdag 30 maart 2017

Postillion Hotel Amsterdam
Paul van Vlissingenstraat 8
1096 BK Amsterdam
(klik hier voor de routebeschrijving)
Vanaf metrostation Overamstel is het drie minuten (230 meter) lopen naar Postillion Hotel Amsterdam.

Prijs en voorwaarden: 

€ 595,- per persoon (excl. btw) | vroegboekpijs voor de primaire doelgroep (t/m 15 maart 2017)

€ 695,- per persoon (excl. btw) | standaardprijs voor de primaire doelgroep

€ 995,- per persoon (excl. btw) | standaardprijs voor de niet-primaire doelgroep*

Aanmelden: 

Schrijf u gemakkelijk in via het inschrijformulier. Voor vragen met betrekking tot inschrijven is onze klantenservice bereikbaar op het telefoonnummer 030 - 638 36 38 of per e-mail via aanmelder@bsl.nl
Voor inhoudelijke vragen neemt u contact op met Yefke Patiwael (Portfoliomanager) via 030 - 63 83 849 of yefke.patiwael@bsl.nl.

Annuleringsvoorwaarden: 

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. Annuleert u tot twee weken voor aanvang van het event, dan brengen wij € 50,00 (incl. btw) aan administratiekosten in rekening. Meldt u zich binnen twee weken voor aanvang af? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. Overigens kunt u bij verhindering natuurlijk altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.

Springer Media B.V., waarvan Bohn Stafleu van Loghum onderdeel is, verwerkt uw persoonsgegevens. Voor meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens, klik hier. U kunt informatie ontvangen over producten en diensten van Springer Media B.V.. Als u geen prijs stelt op informatie of aanbiedingen per mail of per post, kunt u dit doorgeven aan Springer Media B.V., t.a.v. afd Klantenservice, Postbus 246, 3990 GA Houten, of aangeven bij aanmelder@bsl.nl.

Lees meer +
Boekenpakket
Ronald van Aggelen   Mindhacking - De praktijk van beinvloeden

 

Het woord 'manipuleren' roept vaak negatieve associaties op. Mensen zijn bang om gemanipuleerd te worden en denken dat ze dan geen invloed meer hebben op hun handelen. Tegelijkertijd bestaat bij velen het besef dat we altijd bezig zijn om zaken ‘naar onze hand te zetten’ en dat manipulatie dus eigenlijk de gewoonste zaak van de wereld is. Met dit boek wil de auteur de angst voor manipuleren wegnemen.

'Mindhacking' helpt je om zicht te krijgen op de achtergronden en toepassingsmogelijkheden van mindhacking (het proces om mensen van A naar B te brengen, waarbij B van te voren bepaald is). Mindhacking is erop gericht de hersencapaciteit maximaal te benutten om gedrag te beïnvloeden. Niet alleen in ons eigen voordeel, maar ook om het welzijn van anderen te verbeteren.

Mensen die keuzes (moeten) maken of dit juist vermijden: het levert honderden praktijkvoorbeelden van beïnvloeding op. De wetenschap heeft met experimenten en onderzoeken, de mechanismen en patronen aangetoond die hun basis hebben in de werking van onze hersenen.

In dit boek komen de technieken van mindhacking, te weten framing, priming, nudging, coping, choices en reinforcement, uitgebreid aan bod. In 'Mindhacking' combineert de auteur zijn ruime praktijkervaring met beïnvloeding met de aanwezige wetenschappelijke kennis over beïnvloeding en neuropsychologie.

     
Thom Verheggen   Ontmanagen voor managers - Elke dag werken aan je eigen overbodigheid
 

De rol van de manager ligt onder vuur. We zien allerlei nieuwe, bevlogen en wendbare organisatievormen met minder management ontstaan. Wat betekent dat voor jou, de manager? Aan de hand van zijn eigen persoonlijke ervaringen en ontdekkingstocht van manager naar ontmanager geeft Thom Verheggen je nieuwe inzichten in je eigen rol. Zodat je klaar bent voor de toekomst die al begonnen is. Bevlogen en wendbaar.

Dit boek gaat niet óver de manager of over organisaties in het algemeen, maar is geschreven dóór een manager, vóór de manager. Met mensen ‘boven’ je en ‘onder’ je. Bij wie het piept en kraakt. Wat is er voor jou aan het veranderen? Hoe geef je daar zelf richting aan? Welke vreemde patronen hebben we allemaal aangeleerd? Welke zijn zinloos en hoe kun je ze doorbreken? Wat zijn alternatieven? Hoe werk je aan je eigen overbodigheid en waarom zou je dat doen? En uiteindelijk: (Bijna) niks meer te managen, wat nu, wie ben je echt?

     
Karen Reichert   Het waarom, hoe en wat van het olifantenpad
 

Dit boekje gaat over het ontdekken, begrijpen, ontwikkelen en inzetten van olifantenpaadjes
bij gewenste cultuurveranderingen. De olifant als leider is een metafoor om met andere ogen naar je organisatie te kijken en de nieuwe cultuur als het ware voor je ogen te zien ontstaan. Olifantenpaadjes staan voor de kortste, gemakkelijkste, slimste of meest logische weg om het doel te bereiken. Door ze te omarmen en daarmee oog te hebben voor het creatieve denkvermogen van medewerkers, kan een cultuurverandering snel worden gerealiseerd. Het waarom, hoe en wat van het olifantenpad is een compact boekje, met een groot potentieel aan nieuwe inzichten voor elke leider die zijn cultuur graag snel ziet veranderen conform een gezamenlijk gedragen doel. Op inspirerende wijze en vanuit een verrassend perspectief laat Karen Reichert zien hoe olifantenpaadjes daarin de weg wijzen.

     
                            Klik hier en meld u aan!

 

Lees meer +